ΑΕΚ: Τα δεδομένα του σχεδιασμού για τον Ιανουάριο!

ΑΕΚ: Τα δεδομένα του σχεδιασμού για τον Ιανουάριο!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Τα δεδομένα του σχεδιασμού για τον Ιανουάριο!

bet365

Η συνάντηση Κονέ, Παπαδημητρίου, Γιαννίκη και Λετιέρι στα γραφεία της Α.Ε.Κ. στο ρεπό της ομάδας και όλα όσα αφορούν το ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» σε επίπεδο προσθαφαιρέσεων...

Μία ματιά στην καθημερινότητα του ρεπορτάζ των ομάδων αρκεί για να εμπεδώσει κανείς ότι ξεκίνησε για τα καλά η μεταγραφολογία με ονόματα και ανάγκες οι οποίες συνιστούν διαπιστώσεις από όσα έχουμε δει στο πρώτο μισό της σεζόν. Λογικό και απόλυτα αναμενόμενο αφού είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και έρχεται η έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Εννοείται πως η πλέον ενεργή σε επίπεδο ονοματολογίας και θέσεων είναι ξανά η ΑΕΚ αφού ήδη έχουμε δει τα πρώτα (υπαρκτά και μη) ονόματα ποδοσφαιριστών να... συνοδεύουν το ρεπορτάζ της ομάδας σχετικά με την ενίσχυσή της. Ωστόσο έχουμε λίγο ακόμη χρόνο διαθέσιμο μπροστά μας για να μεταφέρουμε τα ουσιαστικά δεδομένα και να γίνουν οι ουσιαστικές κινήσεις – επαφές που θα αποδεικνύουν πού και γιατί κινείται η Ένωση στο κομμάτι της ενίσχυσής της.

Προφανέστατα και ήδη έχουν γίνει αναζητήσεις, συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων και των μελών του scouting team, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και αποφέρει αποτέλεσμα η δουλειά του, ωστόσο απομένει το πλέον σημαντικό κομμάτι που θα δώσει και το σύνθημα ενεργοποίησης και έναρξης της δράσης από τους Παναγιώτη Κονέ (κυρίως), Γιάννη Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες του. Τι είναι αυτό που αναμένεται να συμβεί; Η συνάντηση προπονητή και υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ για να οριστικοποιηθούν οι ανάγκες και οι στόχοι στη σχετική λίστα.

Κοινώς να ολοκληρωθεί η λίστα με τη (ή τις) θέση που απαιτείται να προκύψει προσθήκη στο ρόστερ. Με βασικό γνώμονα την ένταση που θα 'χει στο παιχνίδι του ο εκάστοτε στόχος, κάτι που αποδείχτηκε ότι συνιστά το απόλυτα απαραίτητο πρώτο στοιχείο (η ένταση του παίκτη) στις αναζητήσεις της ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι! Αυτό δεν αλλάζει και για την προσεχή περίοδο ενίσχυσης.

Η συνάντηση στα γραφεία και η σημασία της...

Γραφεία Α.Ε.Κ.

Εννοείται ότι ήδη τα λένε Γιαννίκης, Κονέ και Παπαδημητρίου. Προφανώς και συμβαίνει αυτό. Ωστόσο ακόμη αναμένεται η καθοριστική συνάντηση στην οποία θα αποφασιστούν όλα τα παραπάνω που σημειώνουμε αλλά και το κεφάλαιο (αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο) να υπάρξουν και αποχωρήσεις. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο άλλωστε το ζητούμενο για τα club είναι οι προσθαφαιρέσεις και όχι μόνο οι προσθήκες. Αλλά μεταξύ τους οι άνδρες της ΑΕΚ και υπεύθυνοι για το ποδοσφαιρικό τμήμα (προφανώς επαναλαμβάνουμε) τα λένε αρκετά και συχνά...

Αυτό έγινε για παράδειγμα και χθες στα γραφεία της ΠΑΕ. Υπήρξε συνάντηση των Κονέ, Παπαδημητρίου με τους Γιαννίκη και τον συνεργάτη του Λετιέρι. Μπορεί η ομάδα να είχε ρεπό, να υπήρχε στο πρόγραμμα μόνο εμβολιασμός, ωστόσο οι υπόλοιποι δούλευαν και μάλιστα εντατικά. Ωστόσο η συζήτησή τους αφορούσε τα έως τώρα αγωνιστικά δεδομένα, την μέχρι τώρα καθημερινότητα, την εικόνα, τους ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα.

Κοινώς από το ρεπορτάζ μας δεν προκύπτει ότι έγινε ουσιαστική δουλειά σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου. Μπορεί να έγινε μια επιφανειακή συζήτηση, δεν γίνεται να το γνωρίζουμε και σε απόλυτο βαθμό, αλλά το δεδομένο και συμφωνημένο και μεταξύ τους, είναι ότι απομένει να γίνει αυτό το ραντεβού όπου θα ξεκαθαριστεί και από τον ίδιο τον προπονητή ποιες ανάγκες προκύπτουν πλην αυτών που μπορεί να διαπιστώνουμε εμείς από τα ματς, όπως είναι ο χαφ για παράδειγμα, αλλά τώρα προέχει το ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Είναι απαραίτητο και απόλυτα λογικό αυτό να γίνει, η συνάντηση που θα καθορίσει τα πάντα στα μεταγραφικά, αφού μπορεί να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης ποδοσφαιριστή και σε άλλη θέση. Όπως στα εξτρέμ ανάλογα με το αν δύναται να παραχωρηθεί κάποιος από αυτούς που υπάρχουν ήδη ή όχι... Όπως αυτό θα μπορούσε να αφορούσε και το κέντρο της άμυνας της Ένωσης...

Οι... ανοιχτές περιπτώσεις – υποθέσεις παικτών!

Μπακάκης

Για παράδειγμα, απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί η περίπτωση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός εξτρέμ μοιάζει να βρίσκεται στην... κατηγορία των ποδοσφαιριστών εκείνων που αν έρθει πρόταση στην ΑΕΚ, ή έστω εκείνος συνεχίζει να ψάχνεται για να βρει ομάδα που θα τον καλύπτει, η οποία και θα του δίνει το χρόνο συμμετοχής που (δικαίως) δεν έχει στην Ένωση έως τώρα, δεν θα... ιδρώσουν στην Ένωση να του δώσουν το «ΟΚ» για να αποχωρήσει.

Κάτι που είναι δεδομένο στην περίπτωση του Μιχάλη Μπακάκη. Αλλά και αυτή του Νταντσένκο, αλλά και του Ινσούα... Από κει πέρα σχετικά με τις άλλες περιπτώσεις τα ζητήματα πάντα θα εξαρτηθούν από όσα μπορούν να γίνουν. Για παράδειγμα η υπόθεση του Σβάρνα ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2025 με την ΑΕΚ αλλά ο ίδιος (αναμενόμενα αφού θέλει να παίζει) ψάχνεται μέσω του Καβαλιέρε για κάτι άλλο (ακόμη και με τη μορφή δανεισμού) όπως έχετε διαβάσει στο gazzetta.gr. Και καλά το κάνει!

Αν προκύψει κάτι για τις παραπάνω περιπτώσεις, ακόμη και αν έρθει πρόταση για τον Λε Ταλέκ, στην ΑΕΚ (όπως πάντα) είναι απόλυτα ανοιχτοί να δουν αν (και τι) τους συμφέρει... Ο Γάλλος κερδίζει πάνω από 600.000 ευρώ το χρόνο (650.000 για την ακρίβεια) και με τα νέα δεδομένα στη τεχνική ηγεσία της ομάδας και το τρόπο που θέλει να παίζει μοιάζει μια πολύ ακριβή λύση πάγκου! Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ τον έχει στην transfer list που λένε και οι Εγγλεζάδες.

Είμαστε σε αναμονή λοιπόν της συνάντησης που θα μας αποδείξει αν η ΑΕΚ θα κινηθεί για χαφ και μόνο (περίπτωση όπως του Μπαρμπόσα που ήταν στη λίστα της ομάδας από το τέλος του περασμένου χειμώνα, εννοείται αρέσει αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολη), ή θα κοιτάξει να πάρει και άλλον για το αριστερό ή το δεξί (ανάλογα με το πού θα μπορεί να υπολογίζεται ο Γκαρσία που τον βλέπουμε όλο και περισσότερο αριστερά σιγά, σιγά) άκρο της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα