ΠΑΣ Γιάννινα: Η αντίληψη του Σάλιακα και η πίστη στα πόδια του έφεραν το διπλό (vids)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα: Η αντίληψη του Σάλιακα και η πίστη στα πόδια του έφεραν το διπλό (vids)

bet365

Ο Μάνος Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι εκ των κορυφαίων ακραίων αμυντικών της φετινής Super League 1 Interwetten.

Το παν σε έναν παίκτη είναι να πιστεύει στις δυνατότητές του. Δεν αρκεί βέβαια μόνο αυτό. Πρέπει και να έχει ικανότητες. Ο Μάνος Σάλιακας, ο βασικός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, τα έχει και τα δύο στοιχεία. Διαθέτει και πολύ καλό επίπεδο ως μπακ και έχει & μεγάλη εμπιστοσύνη στο ταλέντο του.

Στοιχεία που τον οδήγησαν στο να βάλει ένα από τα ωραιότερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ αλλά και γενικότερα. Ο ίδιος ουσιαστικά πως λειτούργησε; Πολύ απλά κατάλαβε ότι θα γινόταν το λάθος, έμεινε ψηλά, έκλεψε και... εκτέλεσε για το γκολ.

Στα 25 του χρόνια ο ακραίος αμυντικός του ΠΑΣ παρότι δεν σκοράρει τακτικά έχει μεγάλη πίστη στα πόδια του και δεν λειτουργεί με δισταγμούς μες στο γήπεδο. Με άλλα λόγια η αντίληψή του και η ικανότητά του στο σουτ έφεραν αυτό το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία. Με ένα σουτ που θα το ζήλευαν πολλοί επιθετικοί στην κατηγορία.

Επίσης επειδή με τέτοιους παίκτες πάντα υπάρχει σχετικό... παρελθόν ο Σάλιακας είχε βάλει ανάλογο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο στο Κύπελλο της περασμένης περιόδου και το 2-3 του ΠΑΣ, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Το γκολ του είναι στο 1.55 του βίντεο.

Ο Μανώλης Σάλιακας - ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ που θεωρείται και είναι ο ορισμός του σύγχρονου μπακ και είναι δικαίως βασικότατος στην ομάδα - ήταν ο παίκτης που έκανε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο πρωτάθλημα και όταν μετά το τέλος του αγώνα στο Πανθεσσαλικό ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν πανηγύρισε το τέρμα του με τη Λαμία απάντησε στη COSMOTE TV: «Έπαιζα πριν από δύο χρόνια στη Λαμία. Με είχαν φιλοξενήσει οι άνθρωποί της και εγώ σέβομαι το ψωμί που τρώω». Ανεξάρτητα από την εξαιρετική του στάση και λόγω του παρελθόντος του με τη Λαμία ο Σάλιακας εξακολουθεί να πιστοποιεί στο γήπεδο το πως τακτικά, αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά είναι εκ των κορυφαίων αμυντικών της Λίγκας.

Σάλιακας Λαμία

Συγκεκριμένα ο Σάλιακας σύμφωνα με τα στοιχεία της Super League 1 Interwetten στο Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα είχε

  • 1 γκολ
  • 1 τελική
  • 3 κλεψίματα
  • 7 λάθη
  • 1 επέμβαση
  • 1 φάουλ υπέρ

- Ο Σάλιακας σε 12 ματς φέτος έχει 1 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα