ΑΕΚ: Η αντίδραση του Μοχαμαντί και η αναβάθμιση στα αριστερά της άμυνας (vids)

ΑΕΚ: Η αντίδραση του Μοχαμαντί και η αναβάθμιση στα αριστερά της άμυνας (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αντίδραση του Μοχαμαντί και η αναβάθμιση στα αριστερά της άμυνας (vids)

bet365

Ο Ιρανός μπακ μετά το λάθος του με τον Ολυμπιακό έχει δώσει απαντήσεις, ενώ η γενικότερη εικόνα του πιστοποιεί την αναβάθμιση στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ με την απόκτησή του.

Μετά το μοιραίο λάθος του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο λάθος γύρισμα προς τα πίσω που «χάρισε» το 1-3, ο Μιλάντ Μοχαμαντί ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την γκέλα και γι' αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει κατευθείαν και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ήταν θυμωμένος και απογοητευμένος με τον εαυτό του, όμως όλοι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή είχαν πέσει πάνω του σε μια προσπάθεια να το κάνουν να το ξεπεράσει γρήγορα. Άλλωστε στη μεγάλη εικόνα ο Μοχαμαντί με το σπαθί του έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, δείχνοντας εμφανέστατα ότι η Ένωση στη συγκεκριμένη θέση πέτυχε την απαραίτητη αναβάθμιση που είχε ανάγκη.

Είναι γεγονός ότι πριν το ματς της προπερασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιαννίκης έκανε σκέψεις χρησιμοποίησης του Χατζισαφί στο αρχικό σχήμα καθώς ο Μοχαμαντί φαινόταν επηρεασμένος. Τελικώς ο Μοχαμαντί ξεκίνησε στην ενδεκάδα και φρόντισε τόσο σε αυτό το ματς, όσο και στο προχθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να βγάλει αντίδραση και να δώσει απαντήσεις μετά το λάθος του που είχε κοστίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έδειξε ότι άφησε πίσω ό,τι συνέβη και δεν επέτρεψε να τον πάρει από κάτω. Ήταν ο γνωστός Μοχαμαντί, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση (καθώς αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα από την αγορά των ελεύθερων του Σεπτέμβρη) άρχισε να «οργώνει» την αριστερή πτέρυγα τρέχοντας ακατάπαυστα πάνω-κάτω με ατελείωτη ενέργεια και εκρηκτικότητα.

Αυτά τα στοιχεία είχε ανάγκη από τον αριστερό μπακ της η ΑΕΚ και τα βρήκε στο πρόσωπο του 28χρονου Ιρανού, ο οποίος τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα κάνει τη διαφορά. Ήδη στο επιθετικό κομμάτι έχει βρει δύο ασίστ, επιχειρώντας συνεχώς σέντρες από την πλευρά του. Μια στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό στο εντυπωσιακό γκολ που σημειώνει με κεφαλιά ο Λιβάι Γκαρσία και άλλη μία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου βρίσκει το κεφάλι του Σιμάνσκι σεντράροντας μάλιστα με το «κακό» του πόδι, το δεξί. Εστιάζοντας στα τελευταία δύο ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό, ο Μοχαμαντί είχε πολύ καλά ποσοστά. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου είχε σε διάφορες κατηγορίες από τους καλύτερους αριθμούς του τη φετινή σεζόν σύμφωνα με την πλατφόρμα του Wyscout.

Τόσο στο ντέρμπι, όσο και στο παιχνίδι στα Γιάννινα, ο Μοχαμαντί είχε από εννιά κοψίματα, καταγράφοντας στον συγκεκριμένο τομέα τα καλύτερα φετινά ποσοστά του. Και στις δύο αναμετρήσεις είχε το απόλυτο (100%) στις κερδισμένες δεύτερες μπάλες με 1/1 κόντρα στον Παναθηναϊκό και 3/3 κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ γενικότερα στις ανακτήσεις κυμάνθηκε στα γνωστά καλά του στάνταρ με επτά και οκτώ αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντέρμπι με τους «πράσινους» στο κομμάτι των αμυντικών μονομαχιών ο Μοχαμαντί είχε επιτυχία 73% (8/11) δηλαδή από τα καλύτερά του ποσοστά την τρέχουσα σεζόν, ενώ και με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήγε άσχημα έχοντας 60% (6/10).

Την ίδια στιγμή στις επιθετικές του μονομαχίες στο ντέρμπι κατέγραψε το καλύτερό του φετινό ποσοστό με επιτυχία 63% (5/8) και πολύ πάνω από τους μέσους όρους του, αν και στους Ζωσιμάδες στη συγκεκριμένη κατηγορία κυμάνθηκε στα χαμηλά ποσοστά του 25% (2/8). Βέβαια και στα δύο παιχνίδια είχε τους μεγαλύτερους αριθμούς του σε προωθητικές ενέργειες (τρεις και τέσσερις αντίστοιχα) κάτι που επιβεβαιώνει τις κινήσεις που συνηθίζει με τα κατεβάσματα με την μπάλα στην αριστερή πλευρά. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα ήταν τρομερός στις μεταβιβάσεις του έχοντας 12/12 προωθητικές μπαλιές πετυχαίνοντας το απόλυτο του 100% και έχοντας συνολικά 84% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, από τα καλύτερά ποσοστά του δηλαδή σε αυτό τον τομέα τη φετινή σεζόν.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα