Απολογήθηκε ο ΠΑΟΚ, ζήτησε να τιμωρηθεί με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών

Απολογήθηκε ο ΠΑΟΚ, ζήτησε να τιμωρηθεί με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών

Newsroom
Απολογήθηκε ο ΠΑΟΚ, ζήτησε να τιμωρηθεί με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών

bet365

Απολογήθηκε ο ΠΑΟΚ ενώπιον του αθλητικού δικαστή, με τους νομικούς εκπροσώπους τους να ζητάνε την τιμωρία της ομάδας με τη μικρότερη δυνατή ποινή, δηλαδή με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών.

Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πρωί της Παρασκευής (03/12), για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Άρη. Οι νομικοί εκπρόσωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησαν να τιμωρηθεί η ομάδα με τη μικρότερη δυνατή ποινή, δηλαδή με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι τα επεισόδια στις καθυστερήσεις τα δημιούργησαν 10-15 οπαδοί «και το υπόλοιπο γήπεδο τους έβριζε», δείχνοντας την αποδοκιμασία των υπόλοιπων φιλάθλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο λοιπόν: ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με:

  • 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο που ξεκινάει από 50.000 ευρώ μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ για τα επεισόδια που ακολούθησαν την εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, στις καθυστερήσεις
  • Έως δύο αγωνιστικές που λόγω υποτροπής διπλασιάζονται, για ρίψη αντικειμένων στις καθυστερήσεις του αγώνα.
  • Τουλάχιστον μια αγωνιστική, για καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών σύμφωνα με τον παρατηρητή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, να σημειωθεί, ότι είθισται να γίνεται σύντμηση των ποινών και η τιμωρία να είναι μικρότερη αθροιστικά.

Από όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ζήτησε να τιμωρηθεί μόνο για την είσοδο των οπαδών του και τα όσα επακολούθησαν, δηλαδή, σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β. που προβλέπει 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ για την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω του ανάμματος των πυρσών, για τις οποίες είναι υπότροπος, επικαλέστηκε το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνα έχει γραφτεί ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της σέντρας έγινε για ρίψη και όχι για άναμμα πυρσών για το οποίο κάνει λόγο ο παρατηρητής της Σούπερ Λιγκ σε συμπληρωματική έκθεση.

Για τη ρίψη των αντικειμένων, για την οποία οι «ασπρόμαυροι» κινδυνεύουν έως και με 4 αγωνιστικές, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ ισχυρίστηκαν ότι προηγήθηκε της εισόδου των οπαδών στις καθυστερήσεις και ως εκ τούτου, το αδίκημα απορροφάται από την εισβολή και πρέπει να επιβληθεί μια τιμωρία (2-4 αγωνιστικές).

Οσα είπαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ:

Λάμπρος Μπίρδας:

«Οι οπαδοί ουσιαστικά στρέφονταν κατά της ομάδας. Εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Να εκτιμήσουμε ψύχραιμα και όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να τιμωρηθούμε γι’ αυτά που πρέπει. Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε για το άναμμα, ούτε για τη ρίψη, Στο άναμμα των πυρσών, το φύλλο αγώνα που είναι «Ευαγγέλιο» λέει για ρίψη. Μία ποινή πρέπει να μας επιβληθεί για τη διακοπή στο 92’ που οφείλονταν στην είσοδο των φιλάθλων μας και όχι για ρίψεις.

Η προσήκουσα ποινή είναι με το 4β του 15 (σ.σ. που προβλέπει ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές), δεν μπορούμε να έχουμε τρεις ποινές, ουσιαστικά για το ίδιο αδίκημα. Δεν φταίνε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών… Στο 92’ όταν έγινε η είσοδος, από τις υπόλοιπες θύρες, όλο το γήπεδο τους έβριζαν.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα, σε αυτό τον αγώνα προσέλαβε 120 σεκιούριτι παραπάνω από αυτούς που ήταν υποχρεωμένη. Έβαλε μπροστά στην Θύρα 4 και την 4α, 53 σεκιούριτι. Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις. Αν πάει σεκιούριτι εκεί…

Ευτυχώς δεν υπήρχε ούτε βιαιοπραγία, ούτε τραυματισμός, ακόμα και στην τελευταία πράξη. Να ληφθεί υπόψη αυτό στην επιμέτρηση».

Αχιλλέας Μαυρομμάτης:

«Βιώσαμε συμβάντα που δεν είναι ευχάριστα και τα καταδικάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να μην φτάσουμε στο σημείο η όποια κύρωση επιβληθεί να ξεπεράσει κάποια όρια.

Ας εξετάσουμε αν η καθυστέρηση στο ξεκίνημα του αγώνα οφείλεται σε άναμμα ή ρίψη. Στο φύλλο αγώνα γίνεται αναφορά για ρίψη, όχι για άναμμα. Είναι αναμφισβήτητο, η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται σε ρίψη. Ο παρατηρητής προφανώς σε σύγχυση αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στο ξεκίνημα είναι το άναμμα. Σας προσκομίζουμε το βίντεο όπου φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα είναι καθαρή. Η καθυστέρηση οφείλεται στη ρίψη πυρσών, δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών.

Ο παρατηρητής ήταν σε σύγχυση λόγω της έντασης του αγώνα και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να κάνει συμπληρωματική έκθεση. Ζητάμε να επιβληθούν οι μικρότερες δυνατές οικονομικές κυρώσεις»

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα