Σάκχοφ: Ο μαχητής που λύτρωσε την ΑΕΚ (vid)

Σάκχοφ: Ο μαχητής που λύτρωσε την ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας
Σάκχοφ: Ο μαχητής που λύτρωσε την ΑΕΚ (vid)

bet365

Ο Γεβγέν Σάκχοφ έδειξε ότι με πείσμα, υπομονή και πολλή δουλειά όλα μπορούν να επιτευχθούν στη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ουκρανός μέσος της ΑΕΚ πάλεψε και κατάφερε να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Η 11η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννενα, χάρη στο «buzzer beater» το Γεβγέν Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος ήρθε από τον πάγκο και κατάφερε με το γκολ που πέτυχε στα τελευταία δευτερόλεπτα να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του. Αυτή ήταν και η έβδομη φορά που αγωνίστηκε σε αγώνα της Ένωσης, προερχόμενος από τον πάγκο. Εως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετράει επτά συμμετοχές, έχοντας 228 αγωνιστικά λεπτά.

Ακόμα και σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής η συνεισφορά του, τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολύτιμη. Σύμφωνα με το Wyscout, σε επτά παιχνίδια έχει τρία κερδισμένα τάκλιν και ισάριθμα κλεψίματα. Από την άλλη μετράει 40 επιτυχημένες πάσες, με ποσοστό επιτυχίας 85,1%. Την ίδια στιγμή που ο Σιμάνσκι, του οποίου πήρε τη θέση στα Γιάννενα, έχει 265 πάσες με 82% ευστοχία αλλά και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του (11).

Το διπλό «χτύπημα» του κορoνοϊού

Βέβαια, αν κοιτάξει κανείς τα περυσινά του νούμερα, θα διαπιστώσει διαφορές καθώς τη σεζόν 2020/21. Ο Σάκχοφ μετά από 11 αγωνιστικές είχε σχεδόν γεμάτα 90λεπτα σε αυτά τα παιχνίδια, με απολογισμό μάλιστα ένα γκολ και μία ασίστ. Φέτος όμως τα πράγματα για τον 31χρονο άσο είναι διαφορετικά. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι τον περασμένο Απρίλιο, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, να επηρεαστεί η απόδοσή του στα παιχνίδια με την ομάδα όταν επανήλθε στη συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τη σκληρή δουλειά προκειμένου να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Πριν τα Γιάννενα και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακό, ο Σάκχοφ ήταν παροπλισμένος στον πάγκο. Στην αρχή της σεζόν όταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ουκρανός μέσος αποτελούσε πάντα την πρώτη κίνηση από τον πάγκο. Απέναντι σε ΟΦΗ και Λαμία, μέτρησε 28’ και 26’ αντίστοιχα. Με τον ΠΑΟΚ πέρασε πάλι ως αλλαγή και πρόλαβε 30’. Με Παναιτωλικό τον είδαμε μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Όπως για τόσα τον είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι του Γιαννίκη στην ΑΕΚ, με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ενώ απέναντι στον Βόλο στο Πανθεσσσαλικό, ήρθε από τον πάγκο στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κόντρα στον ΠΑΣ, ο Αργύρης Γιαννίκης τον πέρασε 11 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης και στο τέλος δικαιώθηκε με την επιλογή του, μιας και ο Ουκρανός έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του με το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε. Μετά το τέλος του αγώνα από πλευράς του, τόνισε ότι έδειξε το πρόσωπό του κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του, γιατί ήθελε να το θυμίσει σε κάποιους, δηλώνοντας ότι δουλεύει σκληρά για τον εαυτό του, ευχαριστώντας και τον Θεό που τον βοήθησε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

«Ξέρω ότι αν δουλεύεις σκληρά, ανταμείβεσαι. Μόνο εγώ ξέρω τι συμβαίνει με εμένα. Ευχαριστώ τον Θεό που μπόρεσα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του ματς στα Γιάννενα, στην κάμερα της NOVA.

Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς και τη νίκη της ΑΕΚ, όλος ο «κιτρινόμαυρος» πάγκος όρμησε πάνω του, με σκοπό να τον συγχαρεί για το γκολ που χάρισε το «διπλό», αλλά και να του δώσει ψυχολογία για την συνέχεια. Αλλωστε, άπαντες γνωρίζουν το τι έχει περάσει το τελευταίο διάστημα.

Πατάει (και) περιοχή και σκοράρει

Ο Ουκρανός άσος πέρα από τις αμυντικές του τοποθετήσεις έχει την ευχέρεια να πατάει περιοχή και να γίνεται επικίνδυνος στην αντίπαλη εστία. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση για τα δεδομένα της ομάδας και το απέδειξε στους Ζωσιμάδες. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να αγωνιστούν στη θέση του Σάκχοφ στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν, αλλά κανείς με τα χαρακτηριστικά του. Σιμόες, Σιμάνσκι αλλά και Λε Ταλέκ μπορούν να συνεισφέρουν στο ανασταλτικό κομμάτι εξίσου καλά, ωστόσο δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που δίνει ο 31χρονος Ουκρανός μέσος στο επιθετικό κομμάτι.

Όποτε του δοθεί η ευκαιρία δεν διστάζει να δοκιμάσει το σουτ, με στόχο την αντίπαλη εστία. Είτε εκτός είτε εντός περιοχής. Γενικώς, ψάχνει το γκολ. Από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός χαφ της Ένωσης που το κάνει αυτό. Πολλές φορές μάλιστα καταφέρνει και βάζει το όνομά του στο πίνακα των σκόρερ. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι όταν σκοράρει, οι ομάδες του δεν χάνουν. Στα 25 γκολ που έχει σημειώσει στην καριέρα του με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι ομάδες του μετρούν 24 νίκες και μία ισοπαλία. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα