Αφού για όλα φταίνε οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Αφού για όλα φταίνε οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Αφού για όλα φταίνε οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη μόνιμη δικαιολογία που χρησιμοποιείται στον ΠΑΟΚ ως εξήγηση για κάθε τι αγωνιστικό που συμβαίνει ειδικά μετά τις αποτυχίες, δίνοντας επικίνδυνο άλλοθι σε όσους είναι εντός ομάδας. Σχολιάζει και τον κρίσιμο αγώνα που έρχεται με τη Σλόβαν.

Για 183η φορά (μετά από νίκες αλλά και αποτυχίες) γράφω ότι: Ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι ΔΕΝ έκανε ό τι καλύτερο θα έπρεπε και θα μπορούσε για να ενισχυθεί μεταγραφικά έτσι ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τους στόχους του. Δε νομίζω ότι υπάρχει ο οποιοσδήποτε που το αμφισβητεί. Ειπώθηκε όμως! Γράφτηκε, αναλύθηκε, σχολιάστηκε… κούρασε!

Είναι πλέον τόσο ανώφελο μετά από κάθε ήττα του ΠΑΟΚ, να… πρέπει να γράφεται και να τονίζεται ότι ο λόγος που γίνονται όλα μα όλα στην ομάδα, είναι η όχι τόσο καλή μεταγραφική ενίσχυση. Γιατί το ίδιο δεν το θυμόμαστε στο 1-2 επί της Κοπεγχάγης; Στο 1-3 επί του Παναθηναϊκού, ενώ είναι πρώτο θέμα μετά από κάθε… σφαλιάρα τύπου Ατρόμητου;

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε:

-Ο ΠΑΟΚ το 4-1 με το Βόλο δεν το έκανε 4-4 επειδή δεν έκανε όσες μεταγραφές θα έπρεπε.

- Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από τον Ατρόμητο δίνοντας δύο γκολ-δώρα, μπαίνοντας στο γήπεδο σαν κοιμισμένος γι’ ακόμη μία φορά μετά από διακοπή-διακοπές για εθνικές ομάδες, επειδή δεν πήρε τον Τζιοβίνκο.

Είμαι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του προπονητή Λουτσέσκου και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Τέτοιο άλλοθι όμως μετά από ΚΑΘΕ αποτυχία, με οποιονδήποτε αντίπαλο, κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, ΔΕΝ του δίνω.

«Ανατροπή με το Βόλο… φταίνε οι μεταγραφές». «Αστοχία με την Κοπεγχάγη… φταίνε οι μεταγραφές». «Λάθος του Κούρτιτς ή του Βαρέλα ή του Πασχαλάκη, φταίνε οι μεταγραφές». «Κοιμάται όλη η ομάδα με τον Ατρόμητο, ενώ οι ίδιοι «πετούσαν» με τον Παναθηναϊκό, φταίνε οι μεταγραφές». «Τραυματίζεται ο Βιεϊρίνια, ή ο Ολιβέιρα… φταίνε οι μεταγραφές». «Έχει πολλές θλάσεις ο ΠΑΟΚ… πάλι οι μεταγραφές». «Η ομάδα δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο… πάλι οι μεταγραφές». Βγάζει ο ΠΑΟΚ πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα και αργεί στην αμυντική μετάβαση, τι φταίει; Αφού όλοι ξέρουν… Τα ίδια και τα ίδια.

Βρέξει-χιονίσει φέτος στον ΠΑΟΚ, ΟΛΟΙ έχουν εφησυχάσει αφού ξέρουν ότι για όλα μα όλα φταίνε οι μεταγραφές που ΔΕΝ έγιναν!! Τελειώσαμε… Είναι εκπληκτικό πώς κάθε βράδυ μετά από αποτυχίες… έχει βγει το συμπέρασμα. Δεν γίνεται καμία άλλη ανάλυση τι δεν πήγε καλά αφού… για όλα στον ΠΑΟΚ φέτος είναι γνωστό τι φταίει… Άρα, γιατί να ανησυχήσουμε και να δουλέψουμε αφού όλοι ασχολούνται με αυτό;

Οι μεταγραφές που ΔΕΝ έκανε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι δεν τον αφήνουν να φθάσει σε ένα επίπεδο όπως ο Ολυμπιακός που θεωρείται ανταγωνιστής του. Το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης δεν ολοκλήρωσαν εντυπωσιακά τις μεταγραφές που ξεκίνησαν με Ολιβέιρα και Κούρτιτς, ΔΕΝ αφήνουν την ομάδα να παλέψει στα ίδια με τους ερυθρόλευκους σε έναν μαραθώνιο 36 αγώνων. Η ευθύνη βαραίνει την ιδιοκτησία και την ΠΑΕ και είναι δεδομένη για το ότι δηλαδή ΔΕΝ έγινε η καλύτερη δυνατή δουλειά για να μειωθεί η ποιοτική απόσταση με τον Ολυμπιακό που προφανώς και αποτελεί το μέτρο σύγκρισης.

Άλλο αυτό και άλλο ο ΠΑΟΚ να χάνει τους στόχους του στην Ελλάδα με απώλειες βαθμών κάθε φορά που επιστρέφει από διακοπή-διακοπές των εθνικών ομάδων, τότε που παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα από τις άλλες αναμετρήσεις.

Από την άλλη… Αν ο ΠΑΟΚ είχε τον Τζιοβίνκο που ως πρόσωπο και ως θέση θεωρείται η μεγάλη μεταγραφική αποτυχία καλοκαιριού, ή ποιον άλλο ήθελε ο προπονητής εκεί μπροστά που τελικά δεν ενισχύθηκε, θα «έτρωγε» λιγότερα από δύο γκολ σε κάθε ματς, κάτι που γίνεται με κάθε πιθανό τρόπο; Αν είχε άλλους 2-3 θα κέρδιζε τα ματς της Τούμπας ή τα πιο «εύκολα» που μπαίνει… χωρίς συγκέντρωση, κάτι που δεν συμβαίνει στα εκτός; Θα ήταν όλα λυμένα με 1-2 παίκτες ακόμη;

Λοιπόν… Θεωρώ πολύ πιο σοβαρά αυτά που λένε οι ίδιοι οι παίκτες για α αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, παρά τη μόνιμη δικαιολογία των… μεταγραφών που βγάζει τις ευθύνες από όλους και αποτελεί την εύκολη δικαιολογία.

Βγήκε προχθές ο Βαρέλα των έξι ετών στον ΠΑΟΚ, ένα από τα «παιδιά» του Λουτσέσκου και είπε: «Μάλλον δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα». Παλεύει δηλαδή ο προπονητής τέσσερις μήνες να τους πείσει, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Βγαίνει ο πανέξυπνος και πολύπειρος Κρέσπο που πάντα διαβάζει καλά τις καταστάσεις και λέει: «Δεν είμαστε συμπαγείς. Δεν πάμε πρώτοι στην μπάλα. Δεν είμαστε aggressive. Δεν έχουμε εγωισμό. Άλλα δουλεύουμε στην προπόνηση και άλλα κάνουμε στο γήπεδο. Περιμένουμε να βάλουμε γκολ μόνο από τα στημένα…».

Αυτά είναι θέματα και προβλήματα! Εκεί οφείλει ο προπονητής και όλη η ομάδα να εστιάσει ώστε οι καλές εμφανίσεις τύπου Κοπεγχάγης και Παναθηναϊκού να αυξηθούν, ώστε τα καλά διαστήματα να μεγαλώσουν, ώστε όλη η αμυντική λειτουργία να γίνει πιο αποτελεσματική και ο ΠΑΟΚ την ίδια συγκέντρωση-νοοτροπία που παρουσιάζει στα δύσκολα και στα εκτός, να την έχει σε κάθε αναμέτρηση.

Ενόψει Μπρατισλάβας… αισιοδοξώ. Αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ όταν πιέζεται και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, τα καταφέρνει καλύτερα. Η συγκεκριμένη ομάδα με αυτές τις προσωπικότητες βγάζει το πραγματικό της πρόσωπο και παίζει σαν να… έχει κάνει τις καλύτερες μεταγραφές όταν «σφίγγουν» τα λουριά, κάτι που αισιοδοξώ ότι θα γίνει και σε αυτόν τον τελικό. Θεωρώ μάλιστα ότι το πιο μεγάλο πρόβλημα ενόψει του αυριανού αγώνα είναι το άδειο γήπεδο! Μακάρι να υπήρχε κόσμος που θα πίεζε αυτόν τον ΠΑΟΚ πολύ περισσότερο. Μία ομάδα που είναι επικίνδυνη όταν… εφησυχάζει και πολλές φορές «κοιμάται» στο γήπεδο, παρά όταν λειτουργεί στα κόκκινα. Μακάρι αύριο να είναι και τυχερός και αποτελεσματικός, γιατί όταν φθάνεις την υπόθεση πρόκριση σε μία βραδιά, τότε όλα παίζουν ρόλο.

* Πιστεύω ότι οι συμπατριώτες του παράγοντες της Ομοσπονδίας, «έστησαν» τον Λουτσέσκου και τον εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά με τη φωτογραφία που τον τράβηξαν. Το έκαναν για να παρουσιάσουν στο κοινό τους ως μία προσπάθεια για να πάρουν τον προπονητή που θέλει ο κόσμος στην εθνική τους. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ζήτημα. Αν οι Ρουμάνοι πίστευαν ότι θα πάρουν τον Λουτσέσκου στην εθνική τους, θα το έκαναν στα… μουλωχτά. Τώρα, απλά δημιουργούν θόρυβο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.