Από το καλοκαίρι ο Άρης διαχειρίζεται κρίσεις αμφιβολιών

Από το καλοκαίρι ο Άρης διαχειρίζεται κρίσεις αμφιβολιών

Από το καλοκαίρι ο Άρης διαχειρίζεται κρίσεις αμφιβολιών

bet365

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Άρης, προϋπήρξε ακόμη δύο φορές από τις αρχές του Αυγούστου κι αν η αντίδραση είναι κάτι που θα αναζητηθεί, πιο απαραίτητη είναι η σταθεροποίηση.

Πριν τον οδυνηρό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» είχε καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι ο Άρης έκανε σταθερά βήματα καθώς είχε να επιδείξει μια σειρά από καλές εμφανίσεις. Σαν αυτές απέναντι σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Βόλο, παιχνίδια στα οποία η ομάδα δεν είχε εμφανίσει απλά έντονο σφυγμό, αλλά το επίπεδο απόδοσής της ήταν αντάξιο των προσδοκιών. Γιατί είχε παρουσιάσει αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία θύμισαν εν ολίγοις την περσινή ομάδα και γενικώς φάνηκε ότι άπαντες ήταν στην ίδια γραμμή, στοιχείο από τα πλέον απαραίτητα για κάθε σύνολο που θέλει να πετύχει. Κυρίως όμως, εκτιμήθηκε ότι ο Άρης είχε αφήσει πίσω του δύο άλλες κρίσεις που βίωσε από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Σαν αυτή δηλαδή μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Αστάνα. Η αλήθεια είναι ότι αυτός απορροφήθηκε γρήγορα από τις δυνάμεις του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις μεταγραφικές κινήσεις που ακολούθησαν. Αυτές συνετέλεσαν στην αλλαγή του κλίματος, στο να μπει αυτός ο αποκλεισμός στο μπαούλο της ιστορίας. Ακολούθησε η δεύτερη κρίση αμφιβολίας μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου εκεί ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, καθώς είχαν προηγηθεί η ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης, η ήττα από τον Ιωνικό.

Με τον φετινό Άρη δεν ξέρει τι πρέπει να περιμένεις

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα έπειτα από περίπου 15-16 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών προετοιμασίας. Ο Άρης πορεύεται με τις αγωνιστικές αναταράξεις του και σε μεγάλο βαθμό αυτές πηγάζουν από τη μεγάλη διαφορά προσφοράς μεταξύ των παικτών που λογίζονται ως βασικοί από τον Άκη Μάντζιο με τους αντίστοιχους που είτε έρχονται από τον πάγκο είτε αγωνίζονται εξ’ ανάγκης, όπως για παράδειγμα συνέβη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προβληματισμός για τις απουσίες των Φαμπιάνο, Σούντγκρεν και Μπερτόγλιο υπήρχε πριν από το παιχνίδι και στη διάρκειά του, αυτός μετατράπηκε σε απελπισία καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν καλύπτονται τα κενά τους. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε μάλιστα σε πρόωρες συζητήσεις ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου οι οποίες προβλέπεται να κορυφωθούν στο επόμενο διάστημα. Είναι ευνόητο ότι θα επιδιωχθεί ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, δεν αποκλείονται βέβαια και οι αποχωρήσεις.

Ο Μάντζιος

Πώς διαχειρίστηκε ο Άρης την προηγούμενη κρίση;

Την ξεπέρασε μέσα από την ευρεία νίκη επί του Παναιτωλικού για να ακολουθήσουν οι εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε ΑΕΚ και Βόλο. Η αλήθεια είναι ότι όπως συνέβη και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έτσι και σ’ αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλ. Βικελίδης», ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί σοβαρές απουσίες. Για παράδειγμα, κόντρα στον Απόλλωνα δεν είχε τα 3/5 της μεσοεπιθετικής γραμμής του με συνέπεια να προχωρήσει σε αλχημείες. Δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο καθώς η ομάδα του παρουσιάστηκε ελαχίστως δημιουργική και μπλόκαρε απέναντι στην άρτια οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου. Κοινός παρονομαστής και στα δύο παιχνίδια ήταν η απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο, οπότε η εκτίμηση ότι δίχως τον Αργεντίνο ο Άρης έχει τρομακτικό πρόβλημα δεν είναι συμπτωματική αλλά απολύτως βάσιμη. Γενικώς ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο επίσης είχε διαπιστωθεί ότι απόντων των βασικών γραναζιών, αυτή η ομάδα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Η κρίση ξεπεράστηκε από τη στιγμή που η ομοιογένεια που απελπισμένα αναζήτησε ο Μάντζιος βρέθηκε στους 11 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν. Και επανήλθε, μόλις επέστρεψαν τα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Καμαρά

Στην Τούμπα (συνήθως) πάει πληγωμένος

Αυτή κι αν είναι διαβολική σύμπτωση. Φέτος οι «κίτρινοι» θα πάνε στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχοντας γνωρίσει τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία τους. Πέρυσι, το έκαναν έπειτα από τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2018-19 προέρχονταν από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο στο «Κλ. Βικελίδης» το οποίο είχε προκαλέσει κλυδωνισμούς. Στα Playoffs της σεζόν 2019-20 δεν ήταν διαθέσιμοι περισσότεροι από 12 ποδοσφαιριστές καθώς είχε προηγηθεί μια ντουζίνα αποχωρήσεων κι αυτή συνέπεσε με σοβαρούς τραυματισμούς. Παρόλ’ αυτά, δεν έχουν φύγει με άδεια χέρια στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια.

@Photo credits:Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα