ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και η αξιοποίηση των Γκαρσία, Τσούμπερ!

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και η αξιοποίηση των Γκαρσία, Τσούμπερ!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και η αξιοποίηση των Γκαρσία, Τσούμπερ!

bet365

Στις αναμετρήσεις της Ένωσης όπου στον πάγκο της βρίσκεται ο Έλληνας τεχνικός, τα δυο... υπερόπλα της στα άκρα της επίθεσης μένουν... ανενεργά, κάτι που πρέπει να αλλάξει χθες...

Στο ποδόσφαιρο όλα πλέον, διανύουμε τα τελειώματα άλλωστε του 2021, μπορούν να εξηγηθούν, να αναλυθούν προκειμένου να δουλευτούν και να διορθωθούν. Πιο συγκεκριμένα συνιστά υποχρέωση των ανθρώπων που υπάρχουν στο τεχνικό team να τα βλέπουν όλα και να βρίσκουν το τρόπο για να λύσουν το όποιο πρόβλημα. Σε επίπεδο είτε ομαδικό είτε ατομικό. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους και ο σκοπός παρουσίας του στα club και στο πλευρό του προπονητή...

Αυτό οφείλει να γίνει και να αποδειχθεί ότι συμβαίνει με αποτέλεσμα στην ΑΕΚ σε επίπεδο διαχείρισης και αξιοποίησης σημαντικών ποδοσφαιριστών που συνιστούν και προσωπικότητες για την ομάδα. Διότι διαφορετικά το πρόβλημα το οποίο αρχικά αφορά μια διαπίστωση και ένα ζήτημα για συζήτηση, θα μεγαλώσει, θα γίνει τεράστιο και θα 'ρθει η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και σε αυτούς που πρέπει! Υπάρχει ένα ζήτημα που ήδη αρζίζει σιγά – σιγά να προκύπτει σε βασικό θέμα συζήτησης και δικαιολογημένα.

Προτού λοιπόν γίνει πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Διότι η αλήθεια είναι ότι έχει βάση να ξεκινάει κουβέντα για συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών σχετικά με το επίπεδο απόδοσής τους τουλάχιστον στα πλέον πρόσφατα 90λεπτα για να μην πάμε μακριά... Ένα ζήτημα που κύρια πρέπει να 'χει διαπιστωθεί από προπονητή και συνεργάτες με στόχο να μη προλάβει να γίνει πρόβλημα... Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

Πρόκειται για την εικόνα που 'χουν στα τελευταία ματς οι Τσούμπερ και Γκαρσία από τους οποίους δεν κερδίζει η ΑΕΚ όσα πρέπει και μπορούν να δώσουν οι ίδιοι βάση της αγωνιστικής τους αξίας, του ταλέντου τους και των ποδοσφαιρικών στοιχείων που τους διακρίνει. Αυτή η κουβέντα θα γίνει πρόβλημα αν συνεχιστεί να υφίσταται για την Ένωση. Αν δηλαδή δυο από τα υπερόπλα της (και απ' τους καλύτερους στο πρωτάθλημα) στα φτερά της επίθεσης της ομάδας μείνουν... απενεργοποιημένα!

Βασική υποχρέωση του Γιαννίκη...

γκαρσια

Το να ενεργοποιηθούν δυο από τους κορυφαίους, αν όχι οι κορυφαία, ακραίοι επιθετικοί τους πρωταθλήματος είναι δουλειά του Αργύρη Γιαννίκη. Για την ακρίβεια συνιστά βασική του υποχρέωση και αιτία κρίσης ικανότητάς του με ποδοσφαιριστές... υπερόπλα! Αν δεν μπορείς να τα εκμεταλλευτείς και να τα αξιοποιήσεις, λυπάμαι μα δεν θα προχωρήσεις, όσο ταλέντο και να διαθέτεις και όσες γνώσεις σωστές και ιδέες γύρω απ' το ποδόσφαιρο.

Στα τελευταία παιχνίδια, μη πάμε μακριά, με Άρη, Απόλλωνα και Ολυμπιακό για παράδειγμα, Γκαρσία (άσχετα αν σκόραρε) και Τσούμπερ, μοιάζουν εντελώς απενεργοποιημένοι. Ο διεθνής Ελβετός δεν έχει χάσει τουλάχιστον τη... λύσσα του, την επιθυμία του, το «θέλω» του να δώσει το παραπάνω κι ας μη του βγαίνει. Ο Λιβάι μοιάζει να το χάνει αυτό και προκύπτει ήδη ζήτημα αν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα σοβαρό.

Είναι δουλειά του Γιαννίκη και των συνεργατών του να διαπιστώσουν γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Γκαρσία... Επίσης πώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον Τσούμπερ όταν τον ντουμπλάρουν στα μαρκαρίσματα και παίζουν με σχέδιο εγκλωβισμού του για να τον ενεργοποιήσουμε ξανά... Γενικά τα δυο επιθετικά υπερόπλα της η ΑΕΚ δεν γίνεται σ' αυτή τη κρίσιμη καμπή και ευθεία του πρωταθλήματος να τα βλέπει (και να το δέχεται) απενεργοποιημένα... Για την ακρίβεια απαγορεύεται!

Στόχος και σκοπός του Έλληνα τεχνικού είναι να βρει τη λύση στο πρόβλημα. Να δουλέψει με τον Γκαρσία για να του μάθει κι άλλα πράγματα και να τον απογειώσει (βλέπε Μαρτίνς με Αγκιμπού Καμαρά), όχι να συζητάμε ότι «έχει χαθεί τρία ματς και βάλε τώρα ο Λιβάι και ο Τσούμπερ», αυτό είναι θέμα ομάδας και προπονητή! Να το δει, να το καταλάβει και να 'χει το τρόπο να το αλλάξει. Διαφορετικά χαμένες θα είναι όλες οι πλευρές: το club, οι ποδοσφαιριστές και πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο προπονητής που στο τέλος θα το χρεωθεί: και απόλυτα δικαιολογημένα...

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

SUPERLEAGUE NEWS FEED