Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου άναψε το «πράσινο φως» στον ΠΑΟΚ αλλά με προϋποθέσεις

Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου άναψε το «πράσινο φως» στον ΠΑΟΚ αλλά με προϋποθέσεις

Newsroom
Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου άναψε το «πράσινο φως» στον ΠΑΟΚ αλλά με προϋποθέσεις

bet365

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, εξέφρασε τη θετική βούλησή της για χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ με επίσημες τοποθετήσεις, εδώ και μέρες, δείχνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σ’ ότι αφορά την παρουσία του στο Καυτανζόγλειο Στάδιο κατά τη διάρκεια κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπας.

Οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν άλλες λύσεις, ακόμη και μακριά από τη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα της αναγκαστικής μετεγκατάστασής τους, καθώς διαπιστώνουν ότι από πλευράς πολιτείας δεν γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου πάντως από την πλευρά της εξέφρασε τη θετική βούλησή της για χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνει για τα εξής:

Η Επιτροπή Διοίκησης έχει πολλάκις εκφράσει την απόλυτα θετική βούλησή της για χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη φιλοξενία της Α ́ ομάδας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Επιπλέον, και επειδή το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο εποπτεύεται από την Γενική
Γραμματεία Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι δεδομένη η θετική προσέγγιση και από όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς, στη μέχρι σήμερα εξέλιξη όλης της διαδικασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης, από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρθ. 6 του ν. 4809/2021, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια το σύνολο των απαιτούμενων και προτεινομένων εργασιών και παρεμβάσεων στο Στάδιο.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Επιτροπή Διοίκησης οργάνωσε συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή τεχνικών έργων και υποδομών της ΓΓΑ, την 11.10.2021, για τα τεχνικά δεδομένα και τις προδιαγραφές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η απαιτούμενη Οικονομοτεχνική Μελέτη, στην οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν προσήλθε, για δικούς της λόγους και έκτοτε το θέμα παραμένει σε εκείνο το στάδιο.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, καθώς θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα και από την ψήφιση σχετικού άρθρου στον ν. 4809/2021 τον περασμένο Ιούνιο. Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου παραμένει, όπως πάντοτε, διατεθειμένη προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις και αναμένει τη συνέχιση των συζητήσεων με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τηρουμένων των προϋποθέσεων της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του αθλητισμού της πόλης μας, για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και στόχος της Επιτροπής Διοίκησης ήταν και παραμένει η διαρκής αναβάθμισή του, πάντοτε με διάθεση επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, με την βούληση να
δίνουμε λύσεις προς όφελος της αθλητικής κοινότητας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα