Η αρτιότητα των αγωνιστικών χώρων βασικό μέλημα της Λίγκας και το «τριπλό καμπανάκι» στη Λαμία

Μιχάλης Τσαμπάς Μιχάλης Τσαμπάς
Η αρτιότητα των αγωνιστικών χώρων βασικό μέλημα της Λίγκας και το «τριπλό καμπανάκι» στη Λαμία

bet365

Με αφορμή την αλλαγή έδρας στο Λαμία-Παναθηναϊκός, το Gazzetta αναφέρει τις έγκαιρες επισημάνσεις προς τον σύλλογο της Φθιώτιδας και εξηγεί την (προς τον σωστό δρόμο) φιλοσοφία της Λίγκας στο θέμα των γηπέδων.

Η καλή έως εξαιρετική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων της Σούπερ Λίγκας είναι και μια από τις βασικές αιτίες πους ως τώρα, στις 10 πρώτες αγωνιστικές της σεζόν, βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετές καλές ομάδες και με παίκτες που ξεδιπλώνουν στο χόρτο τις αρετές τους.

Άλλωστε βασικό μέλημα της διοργανώτριας αρχής είναι να μην υπάρχουν πλέον οι τραγελαφικές καταστάσεις του παρελθόντος, όταν συγκεκριμένα γήπεδα είχαν γίνει ακόμη και… ανέκδοτο για την εικόνα τους, ενώ η ακαταλληλότητά τους είχε στοιχίσει σε σοβαρούς τραυματισμούς παικτών.

Για τον λόγο αυτό άρχισε και συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρία επιστημόνων και ειδικών που έχουν την ευθύνη κάθε αγωνιστική να προσφέρουν σε ομάδες και κοινό γήπεδα-χαλιά! Ως τώρα, την φετινή σεζόν, δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά για κακούς αγωνιστικούς χώρους κάτι που προφανώς πιστώνεται η Λίγκα.

Ακόμη και για δύσκολα γήπεδα, όπως ήταν στο παρελθόν το χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ζωσιμάδων, που φέτος δίνει ένα ακόμη… όπλο στον εκπληκτικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το απογευματινό παιχνίδι της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό μεταφέρθηκε στο Πανθεσσαλικό, αφού το γήπεδο των Φθιωτών μετά το τελευταίο διπλό «τσεκ» της τεχνικής εταιρίας δεν ήταν σε κατάσταση για να διεξαχθεί αγώνας. Χωρίς προβλήματα και χωρίς φυσικά να ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών για τους παίκτες του Γρηγορίου και του Γιοβάνοβιτς.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, από τον περασμένο Μάιο (μετά την λήξη των πλέι άουτ) με τρεις αναφορές σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος είχε τονιστεί προς την διοίκηση της Λαμίας η ανάγκη να γίνουν άμεσα έργα βελτίωσης στο γήπεδο, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό. Πριν δηλαδή… επισκεφτεί την πόλη ο χειμώνας που σαφώς κάνει πιο δύσκολο το έργο.

Εντούτοις για διαφόρους λόγους δεν κατέστη δυνατό να συμβεί αυτό και έτσι φτάσαμε και στην αλλαγή έδρας μέχρι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου να είναι αυτός που πρέπει και να μην είναι επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες , ώστε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η Λαμία να υποδεχτεί στην έδρα της τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 12η αγωνιστική.

Είναι προφανές ότι η αλλαγή φιλοσοφίας πάνω στο θέμα των αγωνιστικών χώρων είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξης της Λίγκας, ενώ στην πλειοψηφία τους όλες οι ομάδες δεν φείδονται χρημάτων προκειμένου να έχουν τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα που θα δίνουν και το καλό αποτέλεσμα.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ήδη από την αρχή της σεζόν, μετά από προτροπή της τεχνικής εταιρίας που έχει την ευθύνη, ο συνεταιρισμός έχει προμηθευτεί ειδικά πανιά για χιόνια και πάγο προκειμένου να μην έχουν ζημιές τα γήπεδα ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ώστε να μην οδηγούμαστε και σε αναβολή αγώνων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μιχάλης Τσαμπάς

Η πρώτη επαφή με τον.. χώρο έγινε στις «Παιδικές Φωνές» της Τετάρτης Δημοτικού σε ένα σχολείου του Αγρινίου. Ενα αθλητικό μονόστηλο και... όλος ο κόσμος δικός του. Από τότε κύλησαν... τόνοι κυβικά νερού στο αυλάκι αλλά το μυαλό πάντα εδώ γύρω τριγύριζε.

Για μια δεκαετία και κάτι μια μαγευτική περιήγηση στον κόσμο του χαρτιού και της εφημερίδας. Εφημερίδων για την ακρίβεια. Και μια και δύο και τρεις. Με μια τζούρα κι από ραδιόφωνο. Όμως η άλλοτε κραταιά και πλέον μια γλυκιά ανάμνηση «Αθλητική Ηχώ» έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά.

Κι από τον Ιούνιο του 2008 (βάλε κι ένα μήνα πριν τα δοκιμαστικά) το Gazzetta κυριαρχεί. Τα κτήρια αλλάζουν. Πότε Κατεχάκη, πότε Νέο Ηράκλειο και τώρα Αγία Παρασκευή. Η αγαπημένη όμως συνήθεια 15 ετών δεν αλλάζει ποτέ. Θέματα, τίτλοι, ειδήσεις, μεταγραφές, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, μεγάλες διοργανώσεις. Όλα περνάνε μπροστά από τα μάτια και μεταφέρονται με αγάπη στην οθόνη. Συνεχίζεται...