Η δύσκολη επόμενη μέρα του Άρη και ο έλεγχος των τραυματιών ενόψει ντέρμπι

Η δύσκολη επόμενη μέρα του Άρη και ο έλεγχος των τραυματιών ενόψει ντέρμπι

Η δύσκολη επόμενη μέρα του Άρη και ο έλεγχος των τραυματιών ενόψει ντέρμπι

bet365

Ο Άρης μαζεύει τα κομμάτια του, θα προσπαθήσει να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αντιλαμβάνεται όμως ότι ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας είναι απαραίτητη η επιστροφή των τραυματιών.

Βάζοντας κάτω αυτό που συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (20/11), την πιο βαριά και ντροπιαστική εντός έδρας ήττα στην ιστορία του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία, η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έδειξε ψυχραιμία στην πρώτη φάση της διαχείρισης μιας εξευτελιστικής βραδιάς. Οι έντονες αποδοκιμασίες και τα λαϊκά δικαστήρια που ακολούθησαν του διασυρμού από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξέφυγαν από τα όρια, οι άμεσα υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι αυτό το στίγμα θα το κουβαλούν για πάντα στο μέτωπό τους καθώς επίσης και ότι έχουν την υποχρέωση να αλλάξουν άρδην το κλίμα. Αυτό που συνέβη προφανώς δεν θα ξεχαστεί, σαφέστατα το αντιλαμβάνονται άπαντες στον οργανισμό του Άρη, είναι ένας «λεκές» που θα ακολουθεί την ομάδα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Είναι σαφές ότι οι αντιδράσεις είχαν μορφή τελεσίγραφου, κινήθηκαν όμως στον άξονα της διαφύλαξης της προσπάθειας που έχει καταβληθεί σε βάθος χρόνου. Τίποτε δεν χτίστηκε σε μια βραδιά και φυσικά δεν θα καταστραφεί σε λίγες ώρες. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι ξεκάθαρο ότι στην κατάλληλη στιγμή, άπαντες περιμένουν, τις κατάλληλες αποφάσεις. Τα χαμένα αγωνιστικά στοιχήματα της χρονιάς βγάζουν μάτι εξάλλου κι ενδεχομένως η περαιτέρω επένδυση να στοιχειοθετεί χάσιμο χρόνου.

Δεν τέθηκε ζήτημα Μάντζιου

Αυτό είναι ένα από τα δεδομένα που αναδείχθηκαν μετά το στραπάτσο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άρης θα πάει στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Έλληνα τεχνικό στην άκρη του πάγκου, σε μια κατάσταση (σχεδόν) παρόμοια με την περσινή. Τότε ήταν ο οδυνηρός αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, τώρα είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία του συλλόγου το «Κλ. Βικελίδης». Μένει να αποδειχθεί αν είναι βάσιμη η αίσθηση ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα από την εξασφάλιση της νίκης στο τοπικό ντέρμπι.

Ο Ιτούρμπε

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι τραυματίες για να σχηματιστεί ξανά η αμυντική τετράδα που πέτυχε στους προηγούμενους αγώνες. Καμία απουσία δεν αποτελεί δικαιολογία για μια τόσο άθλια εμφάνιση, ωστόσο, απόντων των Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, ο Άρης έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι στην άμυνα χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι υπόλοιποι έκαναν (έστω τα τυπικά) της αμυντικής δουλειάς τους. Η άμυνα πάντα ξεκινάει από την επιθετική γραμμή και το πρόβλημα άρχιζε από εκεί. Αν επιστρέψουν οι δύο ποδοσφαιριστές, αυτομάτως ο Άκης Μάντζιος θα νιώσει μεγαλύτερη σιγουριά για την αποτελεσματικότητά της ομάδας του στα μετ’ όπισθεν.. Αν όχι, θα χρειαστεί να αναγκαστεί να πάει στο απευκταίο σενάριο, αυτό των νέων αλλαγών γιατί δεν έχει κατά νου τη χρησιμοποίηση της ίδιας τετράδας που έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η απουσία του Μπερτόγλιο (ίσως)«λάμψει» λιγότερο

Πρόκειται για το δεύτερο πολύ σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άρης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η έλλειψη δημιουργικότητας σε συνδυασμό με τη μη ανταπόκριση των παικτών οι οποίοι επιφορτίστηκαν τις αγωνιστικές ευθύνες του Φακούντο Μπερτόγλιο οδήγησε σε αγωνιστική αναρχία και μάταια φώναζε επ’ αυτής ο Άκης Μάντζιος στη διάρκεια του αγώνα, απαιτώντας από τον καθένα να διατηρήσει τη θέση του και να ακολουθήσει το πλάνο. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται ούτε για το ντέρμπι της Τούμπας, ενδεχομένως όμως εκεί η απουσία του να προκαλέσει μικρότερη λάμψη γιατί είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις του αγώνα. Ο Άρης δεν θα πάει σε παιχνίδι υψηλών ποσοστών κατοχής, θα χρειαστεί περισσότερο την ταχύτητα των χαφ του και ίσως εκεί καλυφθεί το κενό του Μπερτόγλιο.

Σε κάθε περίπτωση, το ντέρμπι της Τούμπας είναι οριακό κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι αναπνέουν εντός του οργανισμού. Και πέραν του κλίματος που διαμορφώθηκε από το περασμένο Σάββατο, υπάρχει και η βαθμολογική ανάγκη, αυτή απαιτεί από τους «κίτρινους» να μη φύγουν με άδεια χέρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα