Ο ΠΑΟΚ της Λεωφόρου είναι το παράδειγμα

Ο ΠΑΟΚ της Λεωφόρου είναι το παράδειγμα

Ο ΠΑΟΚ της Λεωφόρου είναι το παράδειγμα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που παίζει στο Περιστέρι, αλλά δεν παραλείπει τα σχόλια για τη Σλόβαν, όπως και τον Άρη.

Στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητισμός. Η διεκδίκηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ θέλει και το κύπελλο. Είναι γνωστό ότι ο Δικέφαλος επιδιώκει φέτος και μία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία.

Για να έχει ελπίδες και στους τρεις θεσμούς ο ΠΑΟΚ, πρέπει να φτιάξει και πάλι μια μεγάλη ομάδα. Για εμένα ένα κύριο στοιχείο κάθε μεγάλης ομάδας, είναι η σταθερότητα. Όταν λοιπόν θα φθάσει εκείνη η περίοδος που ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάζει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και την ίδια ποδοσφαιρική ταυτότητα όπου και αν παίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη, με μικρούς ή μεγάλους αντίπαλους, στην Τούμπα ή εκτός έδρας, τότε που όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν τι ακριβώς πρόκειται να δουν από το σύνολο του Λουτσέσκου, τότε θα έχουν μπει γερές βάσεις για την επιτυχία.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές καλές βραδιές, έχει όμως και μερικά αλλοπρόσαλλα ματς που φανερώνουν το πρόβλημα. Η περίφημη… balance του Ρουμάνου προπονητή ακόμη αναζητείται μέσα στο γήπεδο από ένα καινούριο σύνολο που ΠΟΤΕ μέχρι στιγμής δεν έπαιξε έχοντας λιγότερες από τρεις σημαντικές απουσίες.

Και σήμερα στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί χωρίς: Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μιτρίτσα, Ίνγκασον, και φυσικά τον Ολιβέιρα. Αλλά…

Πριν τη διακοπή ο ΠΑΟΚ έδωσε το μεγάλο ματς με την Κοπεγχάγη εκεί που γνώρισε την πιο σκληρή-οδυνηρή ήττα της χρονιάς μέχρι τώρα και αμέσως μετά πήγε στη Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το συγκεκριμένο ματς και η απόδοση του Δικεφάλου, μπορεί και πρέπει να γίνει ορόσημο για τη σεζόν 2021-2022.

Ήταν ένα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζονταν σε εχθρικό περιβάλλον και σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η ομάδα είχε ξοδέψει πολλή ενέργεια στο ματς της Ευρώπης. Ψυχολογικά δεν ήταν και στα καλύτερά τους… Παρολ αυτά, μπήκαν μέσα και έκαναν το παιχνίδι τους. Πήραν τον έλεγχο. Πάτησαν την μπάλα και έβγαλαν με ωραίο τρόπο το συνδυαστικό τους παιχνίδι. Έβγαλαν μεγάλες φάσεις. Ήταν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε τι που ετοίμασε ο αντίπαλος ειδικά προς τον Εσίτι. Δεν επηρεάστηκαν καθόλου από το γκολ του Παναθηναϊκού και την ισοφάριση. Συνέχισαν με ψυχραιμία να βγάζουν συνδυασμούς και φάσεις. Στο τέλος δικαιώθηκαν και πήραν το πιο μεγάλο διπλό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Όσοι και αν έλειπαν, ο τι και αν έγινε, όποιος και αν χτύπησε, όσο κουρασμένοι και αν ήταν σωματικά και πνευματικά, μπήκαν και απέδωσαν όπως ακριβώς περίμενε ο προπονητής τους.

Εκείνο το ματς είναι οδηγός για τον ΠΑΟΚ και σήμερα στο Περιστέρι. Αλλά και στο επόμενο πολύ μεγάλο παιχνίδι με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Αυτή την απόδοση της Λεωφόρου έχω να σκέφτομαι και για να δούμε αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να σταθεροποιηθεί σε τέτοιο επίπεδο…

* Δυο πράγματα για τον τελικό που δίνει ο ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα. Εδώ και ημέρες οι Σλοβάκοι ζουν και αναπνέουν για την αναμέτρηση αυτή. Την έχουν αναγάγει στο παιχνίδι της χρονιάς! Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο… ψύχραιμος. Από εκεί και πέρα είμαι 100% βέβαιος πώς οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ θα προτιμούσαν να δώσουν αυτό το ματς σε γεμάτο γήπεδο και όχι σε άδειο όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της Σλοβακίας μετά τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις. Η ομάδα προσωπικοτήτων του ΠΑΟΚ αποδίδει πολύ καλύτερα και είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση όταν παίζει σε δύσκολες και πιεστικές συνθήκες. Έστω και έτσι πάντως, είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν λες και πάνε για τελικό στο πιο δύσκολο γήπεδο του κόσμου…

Αυτά όμως από αύριο και πάλι…

* Στο ποδόσφαιρο λείπουν πέντε ποδοσφαιριστές! Στο βόλει ο ΠΑΟΚ έπαιζε χθες με τον Ολυμπιακό χωρίς τον βασικό του διαγώνιο, κάτι που κακώς δεν τονίζεται από όσους σχολιάζουν την αναμέτρηση! Είναι μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ που χωρίς τον καλύτερό του στην επίθεση, χωρίς αυτόν που παίρνει το 50% τουλάχιστον των επιθέσεων, κέρδισε δύο σετ. Από εκεί και πέρα στο μπάσκετ παίζει σήμερα χωρίς τρεις Αμερικανούς! Ε, οκ…. Κάπου αυτό το κρύο αστείο ας σταματήσει. Φτάνει… Έλεος…

* Ναι. Εγώ έγραψα στην αρχή της χρονιάς ότι ο ΠΑΣ θα είναι κατά τη γνώμη μου, ομάδα που θα κινδυνεύσει. Να τα θυμόμαστε κι αυτά… Ο ΠΑΣ από τότε έχει κάνει τη Θεσσαλονίκη… εξοχικό!

* Η καζούρα των ΠΑΟΚτσήδων για τα χθεσινά, ήταν αναμενόμενη. Τα χει αυτά το ποδόσφαιρο. Όλοι όμως, όλοι μα… όλοι ξέρουν καλά ότι την άλλη Κυριακή ο Άρης που θα παίξει στην Τούμπα θα είναι τόσο διαφορετικός. Όπως κάθε χρόνο δηλαδή… Ο ΠΑΟΚ θα επιστρέφει έχοντας ξοδέψει τόση ενέργεια στη Σλοβακία και οι του Άρη μετά και τα χθεσινά θα δίνουν το ματς της χρονιάς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.