Η αγωνιστική που «κλείδωσε» τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν τρεις θέσεις στην εξάδα

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Η αγωνιστική που «κλείδωσε» τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν τρεις θέσεις στην εξάδα

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα σημερινές εντυπωσιακές νίκες του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια αγωνιστική που δείχνει πώς μπορεί να εξελιχθεί η μάχη για τη διεκδίκηση τριών θέσεων στην εξάδα και ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Να' τος ο ΟΦΗ! Να' τος, πετιέται! Εσωσε την παρτίδα με τις ισοπαλίες του στην περίοδο που είχε πάρα πολλές απώλειες (τέσσερις στα πρώτα τέσσερα ματς) και τώρα πάει να την διεκδικήσει την παρτίδα! Νίκησε τον Ατρόμητο εύκολα, κατατρόπωσε σήμερα το Βόλο εκτός έδρας (πρώτο ματς που δεν σκοράρει η ομάδα του Αμπασκάλ). Μόλις μια ήττα σε δέκα ματς οι Κρητικοί. Εντός έδρας, εκείνο το 1-3 από τον ΠΑΟΚ. Αήττητοι εκτός έδρας. Στάθηκαν όρθιοι με «κοντό» ρόστερ και τώρα... έρχονται και οι υπόλοιποι. Παίρνει τα πάνω του ο Τοράλ, αναμένονται ο Νέιρα και ο Ντε Γκούζμαν , αλλά είναι ήδη ο ΟΦΗ μια ομάδα «δεμένη», που έχτισε την ταυτότητά της. Μια ομάδα που μπορεί να μην διαθέτει τους σούπερ αμυντικούς, όμως έχει πληρέστατη και πάρα πολύ ποιοτική μεσαία γραμμή, ψάχνοντας ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή χημεία των παικτών μεσοεπιθετικά. Εκεί όπου διαθέτει Ντουρμισάι, Καστάνιος, Φαν Ντούινεν, Γιάννου (που ήταν σήμερα στον πάγκο) και Λάμπρου – Καμάου περιμένοντας τον άτυχο Κοσμά Τσιλιανίδη για τα άκρα... Θα αντέξει ο ΟΦΗ στη μάχη στην εξάδα; Εμείς λέμε «ναι»! Διότι έχει ήδη βρει τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς του, κρατά τα θετικά του και προσπαθεί να βελτιωθεί εκεί όπου πονούσε: στην παραγωγικότητα και κυρίως στην ευστοχία!

Eρωτηματικό ο Βόλος

Αντιθέτως, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το Βόλο. Μιλάμε για την πιο «εντυπωσιακή» στον ουδέτερο θεατή ομάδα της Superleague Ιnterwetten. Τη μοναδική έως και σήμερα ομάδα που είχε σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της. Μια επαρχιακή ομάδα που έχει μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή από τον Ολυμπιακό (και τον Αρη και τον Παναθηναϊκό)! Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο ο Βόλος, όμως κι' αυτός με τη δική του φυσιογνωμία. Μια ομάδα η οποία λόγω χαρακτήρα δεν θα «κλειστεί» ποτέ: θα πάρει τρίποντα, θα χάσει τρίποντα. Παραμένει στην πρώτη εξάδα χάρη στο εκρηκτικό ξεκίνημά του, αλλά για πόσο ακόμα; Mετράει ήδη πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη μετά το 2-1 επί του Αστέρα, αγωνιστικές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το απίστευτο 4-4 στην Τούμπα, όπου... ό,τι έστελνε προς την αντίπαλη εστία «έγραφε» γκολ! Ας μην παραγνωρίσουμε ότι έχει ήδη «βγάλει» πολύ δύσκολο πρόγραμμα (μόνο τον Ολυμπιακό δεν έχει αντιμετωπίσει από τους μεγάλους), αλλά ας κρατήσουμε και μια «πισινή» για την ανθεκτικότητά του: μέγα ερωτηματικό αν η απουσία οπαδικού κοινού θα τον ωφελήσει (μηδενική πίεση) ή θα τον βλάψει (μηδέν υποστήριξη) τελικά στην κούρσα για την εξάδα.

Παρά την πεντάρα, ο ΠΑΣ βασίζεται στο αμυντικό του «μέταλλο»

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ Γιάννινα και πιστό κοινό έχει, και σούπερ ανθεκτικός αποδεικνύεται. Επίσης με χτισμένη ταυτότητα: δύο γκολ έχει δεχθεί όλα κι όλα εκτός Ιωαννίνων, ποια άλλη μεγαλύτερη απόδειξη; Nίκησε ΠΑΟΚ και Αρη εκτός έδρας ο... Θεσσαλονικοφάγος, νίκησε τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες», ηττήθηκε δύσκολα μόνο από τον Ολυμπιακό. Εχασε τον Πέδρο Κόντε νωρίς – νωρίς, άργησε να βρει λύσεις επιθετικές αλλά να που τις βρίσκει με τον υποτιμημένο Χουάν Χοσέ Περέα που κάνει σπουδαία σεζόν έως τώρα, με τον Μιλιντσεάνου, τον Σνάιντερ και κυρίως με την αμυντική πεντάδα που μάθαμε απέξω από πέρυσι και «δαγκώνει»: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε. Και αμυντικοί, και δημιουργοί (Σάλιακας – Πίρσμαν) και σκόρερ (Εραμούσπε ως... πεναλτάκιας!). Δεδομένου του τρομερού «μετάλλου» του που σφυρηλατήθηκε από πέρυσι με τον Γιαννίκη και... ενισχύεται εφέτος από τον Ηρακλή Μεταξά, αν ο ΠΑΣ κατορθώσει να βρει και δημιουργικές σταθερές (και ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή του ή και με έναν επιπλέον φορ στα χειμερινά ψώνια λέμε εμείς...) ασφαλώς και δύναται να μείνει στο παιχνίδι της εξάδας μέχρι τέλους!

Ισως αυτή η αγωνιστική να ήταν τελικά απολύτως «τροχιοδεκτική» ως προς τις ομάδες που θα τρέξουν μαζί σε διπλανά κουλουάρ, μετά από την τριάδα Ολυμπιακού – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, για μια θέση στο Conference League. Μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά από τις υπόλοιπες, πλην των τριών επαρχιακών και των Αρη Παναθηναϊκού, δεν φαίνεται ότι μπορεί κάποια άλλη να διεκδικήσει την υπέρβαση. Και εννοούμε βασικά τον προβληματικό σε πολλούς τομείς Αστέρα Τρίπολης. Ας μην προτρέχουμε πάντως: θα κάνουμε το πρώτο μεγάλο «ταμείο» στη λήξη του πρώτου γύρου, θα δούμε και τις μεταγραφές...

Μιας και παρεμπιπτόντως ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, ας του αφιερωθεί και ο επίλογος: δεδομένου ότι ο Αρης παίζει την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα μετά από τη σημερινή συντριβή του από τον ΠΑΣ, μπορεί να κάνει το 2/2 με Λαμία – Παναιτωλικό και να ανακτήσει το πλεονέκτημα που είχε μέχρι πρότινος από τους Θεσσαλονικείς; Στο Βόλο και στη Λεωφόρο παίζει, δεν φαίνεται δα και... κατόρθωμα για ομάδα που θέλει να λέει ότι έχει ως στόχο την τέταρτη θέση έχοντας και το τέταρτο μπάτζετ της κατηγορίας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...