ΑΕΚ: Ο Αραούχο έχει το know-how απέναντι στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Αραούχο έχει το know-how απέναντι στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης των μεγάλων ματς, έχοντας «χτίσει» καλή παράδοση στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ένας από τους παίκτες που αποδεδειγμένα δεν θέλει να χάνει ντέρμπι είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ ζει και αναπνέει γι' αυτά τα παιχνίδια, έχοντας αποδείξει στο παρελθόν ότι σε ματς τέτοιου χαρακτήρα έχει τη νοοτροπία του νικητή που απαιτείται για να κάνει τη διαφορά. Οκτώ γκολ και δύο ασίστ μετράει άλλωστε συνολικά απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αριθμοί που αποδεικνύουν από μόνοι τους τη συνεισφορά του «Τσίνο» στα ντέρμπι.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους, στον Αραούχο δεν περνούσε καν από το μυαλό η παραμικρή πιθανότητα να μείνει εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό. Οι εκτιμήσεις το άφηναν ανοικτό, αλλά ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δώσει το «παρών», κάτι άλλωστε που είχε επαναλάβει σε ανάλογη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν. Και τα κατάφερε. Ειδικά σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ να στοχεύει σε μια μεγάλη νίκη μετά από καιρό που θα την φέρει στην κορυφή, ο «Τσίνο» αναμενόμενα ένιωθε σαν... θηρίο στο κλουβί. «Αυτά τα παιχνίδια μου πάνε και γι' αυτό θέλω να είμαι έτοιμος να παίξω», έλεγε και το έκανε πράξη.

Ο Αραούχο έχει «χτίσει» καλή παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ. Άλλωστε ήταν μια περίοδος κατά την οποία συνολικά η Ένωση απέναντι στον Ολυμπιακό είχε τον τρόπο για να παίρνει τις νίκες στα ντέρμπι. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι η ΑΕΚ διέθετε στο ρόστερ παίκτες που είχαν διαμορφώσει την πρωταθληματική φιλοσοφία, όπως ο Αραούχο, ο οποίος συνολικά κόντρα στους «ερυθρόλευκους» σε εννιά παιχνίδια μετράει πέντε νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες (εκ των οποίων οι δύο είχαν έρθει τη σεζόν 2019-2020 όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε κάκιστη αγωνιστική πορεία).

Ο Αραούχο σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό

Τα γκολ του Αραούχο απέναντι στον Ολυμπιακό συνδυάζονταν κυρίως με προκρίσεις της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Μπορεί στην κανονική διάρκεια της σεζόν ο Αραούχο να μετράει 3/3 νίκες, ωστόσο ακόμα δεν έχει σκοράρει σε ματς τέτοιου χαρακτήρα, καθώς σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει βρει δίχτυα στην ήττα με 1-2 στα πλέι οφ τη σεζόν 2019-2020. Σε παιχνίδι επιπέδου κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος ο Αργεντινός φορ μετράει μια ασίστ στη μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ από 0-2 σε 3-2 τη σεζόν 2017-2018, νίκη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση της Ένωσης για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια.

Το πρώτο τέρμα του «Τσίνο» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ήρθε στο «Καραϊσκάκη» στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ τη σεζόν 2016-2017, στο νικηφόρο 2-1 που έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου. Γκολ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε πρόκριση της ΑΕΚ εις βάρος των «ερυθρόλευκων» για τον ίδιο θεσμό σημείωσε και την επόμενη σεζόν (2017-2018) όταν ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, βοηθώντας την ΑΕΚ να πάρει τη νίκη με το ίδιο σκορ (2-1) και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Αραούχο εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί παίκτης των μεγάλων αγώνων για την ΑΕΚ, είναι πολύ χρήσιμος και στο αγωνιστικό πλάνο του Γιαννίκη και συγκεκριμένα στην πίεση στην άμυνα του αντιπάλου που συνηθίζει να ασκεί ο 41χρονος τεχνικός. Φυσικά όλα αυτά μένει να αποτυπωθούν το βράδυ της Κυριακής στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Αραούχο σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα