ΠΑΟΚ υπό πίεση, αλλά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες

ΠΑΟΚ υπό πίεση, αλλά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες

ΠΑΟΚ υπό πίεση, αλλά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα που δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, καταγράφοντας και τα ξεχωριστά δεδομένα αυτού. Γράφει επίσης και για τον ΠΑΟΚ Β' που μπαίνει από αύριο στα γήπεδα της SuperLeague 2.

Ο σημερινός αγώνας ΠΑΟΚ-Απόλλων είναι –μέχρι στιγμής- από τους πιο πιεστικούς της σεζόν για το σύνολο του Λουτσέσκου. Εξ’ αρχής και… εξ’ ορισμού ο ΠΑΟΚ έχει πίεση σε κάθε ματς, αλλά… έτσι όπως τα έκαναν φέτος και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας θα είναι από τα πλέον αγχωτικά.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με πίεση γιατί:

- Εκεί που κατά τη περασμένη διακοπή ήταν πρώτος, τώρα έχει μείνει πίσω από την κορυφή τέσσερις πόντους

- Ο Απόλλων είναι πλέον από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες του πρωταθλήματος

- Εντός έδρας ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είναι αποτελεσματικός και ως φαβορί χάνει συνέχεια βαθμούς, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη.

Λουτσέσκου

«Έσφιξαν» ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του που αντί να μπουν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο με την αυτοπεποίθηση που πάντα αναζητά ο Ρουμάνος προπονητής, θα έχουν πάνω από το κεφάλι τους το τεράστιο ΠΡΕΠΕΙ το οποίο θα τους κρατήσει κοντά στην κορυφή.

Για τον ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα ο Κούρτιτς που λογικά θα έρθει από τον πάγκο, θα ξεκινήσουν Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, ο Ντόουγκλας θα παίξει πιο πίσω, ενώ ο Μπίσεσβαρ θα πάρει φανέλα βασικού για ακόμη ένα ματς. Θα ήθελε ο Λουτσέσκου να απλοποιηθεί το ματς από νωρίς ώστε να κάνει την απαραίτητη διαχείριση χρόνου με το ρόστερ του, αλλά… αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Τούμπα

Οι νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ έχουν να κάνουν με το γήπεδό του. Από τον Μάρτιο του 2020 έχει ο ΠΑΟΚ να παίξει σε μία… κανονική Τούμπα. Αυτό θα γίνει σήμερα που ανοίγει επιτέλους και η Θύρα 4. Δεν υπάρχουν εκφράσεις να περιγράψουν τη διαφορά. Θα τολμήσω να γράψω κάτι, όπως εγώ το ζω και το νιώθω εδώ και τόσους μήνες. Η μισογεμάτη Τούμπα με τη θύρα 4 κλειστή, έχει περισσότερες ομοιότητες με την εντελώς άδεια Τούμπα, παρά με το γεμάτο γήπεδο. Η θύρα 4 είναι η ψυχή του γηπέδου, πέρα από το ότι είναι και σχεδόν το μισό γήπεδο αυτό καθ’ αυτό. Με ανοικτό το πέταλο των 9 χιλιάδων θέσεων ο ΠΑΟΚ θα είχε τώρα στο πρωτάθλημα τουλάχιστον άλλους τρεις πόντους…

Σήμερα πρέπει να γίνει μία νέα αρχή…

* Ο ΠΑΟΚ Β' μπαίνει αύριο στο γήπεδο για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και μάλιστα δοκιμάζεται κόντρα στην ΑΕΛ, μία από τις θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες της SL2. Ένας και μοναδικός στόχος αυτής της ομάδας είναι να βοηθάει -με διάφορους τρόπους- παίκτες που ανήκουν στον ΠΑΟΚ να ανέβουν επίπεδο και να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είτε νεαρούς που πρέπει να καλύψουν σωστά και γρήγορα την απόσταση ακαδημίας-αντρικού ποδοσφαίρου, είτε πιο μεγάλους σαν τον Ίνγκασον που αυτή την περίοδο προσπαθεί να επιστρέψει βρίσκοντας αγωνιστικό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ Β είναι πρακτικά και ουσιαστικά ανάμεσα στην κ19 και στην πρώτη ομάδα, τρία ποδοσφαιρικά σύνολα που ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να συνεργάζονται.

Άντε να δούμε…

Ο Ίνγκασον πάντως όταν του τέθηκε το θέμα συμμετοχής στον ΠΑΟΚ Β δέχθηκε με τη μία και δεν δυσανασχέτησε όπως κάνουν άλλοι μικρότεροι σε αξία, ηλικία, μυαλό και προσωπικότητα, ποδοσφαιριστές.

Αρχή είναι ακόμη και σύντομα θα βρεθεί λύση για κάθε τέτοιο ζήτημα ασυνεννοησίας που υπάρχει εντός και εκτός γραμμών.

* Απορία μετά από πολύ καιρό: Όλοι εκείνοι οι… αδέκαστοι και αντικειμενικοί που επιχειρούσαν με διάφορες φιλοσοφίες να πείσουν ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ έπρεπε να εφαρμοστεί το VAR, που έχουν κρυφτεί; Όλοι όσοι προσπαθούσαν να παίξουν το παιχνίδι των μόνιμα ευνοούμενων κατά τα περασμένα 20 χρόνια, γιατί δεν συνεχίζουν να εκτίθενται και λούφαξαν; Δεν έχουν άλλα επιχειρήματα όπως εκείνα τα ωραία που έγραφαν για… την τεχνολογία, τα γήπεδα, τα λεφτά, τους Έλληνες διαιτητές και την εκπαίδευσή τους;
Ο μόνος VAR που ήρθε πάντως από το πρωτάθλημα Β΄ Ολλανδίας και τα έκανε εντελώς μαντάρα στο περσινό Άρης-ΠΑΟΚ, ο δημοσιογράφος-διαιτητής Κλέι Ρούπερτι, επανεμφανίζεταικαι αυτό το ΣΚ. Και στο Αγρίνιο και στο ΟΑΚΑ για το Άρης-ΑΕΚ. Ήταν εκείνος ο τύπος που αντί να εξετάσει φάση πέναλτι με χέρι παίκτη του Άρη στις καθυστερήσεις, φώναζε στον διαιτητή... "σφύρα τη λήξη. Σφύρα...".

* Είναι μεγάλη η επιτυχία του ΠΑΟΚ με την ανανέωση του Ζίβκοβιτς. Η διαπραγμάτευση διήρκησε πάρα πολλούς μήνες! Ο Σαββίδης δεν θα άφηνε έναν τόσο πολύτιμο για την ομάδα παίκτη να φύγει. Ο Σέρβος ήθελε πολύ και αφού τα βρήκαν και με τον πατέρα του που τον εκπροσωπεί, κλείστηκε από χθες η μεγάλη συμφωνία, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα ακόμη βήμα σε οικονομικό επίπεδο. Ο Ζίβκοβιτς με την αξία του θα μπει βάση για τη νέα ομάδα που ήδη χτίζεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.