Ο ΟΦΗ έχει το 2021 στο «Γεντί Κουλέ» ποσοστό επιτυχίας 15,4% (vids)

Ο ΟΦΗ έχει το 2021 στο «Γεντί Κουλέ» ποσοστό επιτυχίας 15,4% (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ο ΟΦΗ έχει το 2021 στο «Γεντί Κουλέ» ποσοστό επιτυχίας 15,4% (vids)

bet365

Οι Κρητικοί δεν εκμεταλλεύονται τη «μεγάλη τους δύναμη» που δεν είναι άλλη από το γήπεδό τους, όπου στο τρέχων έτος κέρδισαν μόνο σε 3 από τα 13 εκεί παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα.

Διαχρονικά το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ή κατ' κόσμο «Γεντί Κουλέ» είναι μία πολύ δύσκολη έδρα. Παραδοσιακά θεωρείται «κλειδί» για τον οποιοδήποτε αν περάσει από εκεί, όμως πλέον τείνει να εξελιχθεί σε «αχίλλειο πτέρνα» του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί έμειναν χθες (24/10) στη «λευκή ισοπαλία» με τη Λαμία και ναι μεν το πρόσημο βαθμολογικά είναι (πολύ) θετικό σε σχέση με πέρσι (βρίσκονται στο +5 σε σχέση με τα αντίστοιχα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής), τους έμεινε μία πικρία αφού προέρχονταν από νίκη στο Αγρίνιο.

Την ίδια στιγμή παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι δεν κέρδισαν για 4ο φετινό τους αγώνα στο Ηράκλειο, όπου το 2021 «τρέχουν» σερί 2-5-6! Ναι, στο ημερολογιακό έτος που διανύουμε μετρούν στη Super League Interwetten μόλις 2 νίκες σε 13 εντός έδρας παιχνίδια τους, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 15,4% που κρίνεται, φυσιολογικά τηρουμένων των αναλογιών, χαμηλό.

Μάλιστα η 1 εκ των 2 ήταν στην πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς, όταν στις 7 Ιανουαρίου επικράτησαν της Λαμίας με 2-0, ενώ η άλλη αφορούσε τα play out της περασμένης σεζόν με ανατροπή (το 2-1 επί του ΠΑΣ). Την ίδια στιγμή, στο ίδιο διάστημα, παραχώρησαν ισοπαλίες σε Ατρόμητο (1-1), Παναιτωλικό (2-2), ΑΕΚ (3-3), Αστέρα (0-0), Λαμία (0-0), ενώ ηττήθηκαν από ΠΑΟΚ (3-0, 3-1), Αστέρα (1-0), ΑΕΚ (2-0), Βόλο (2-1), ΑΕΛ (3-2).

Παρατηρώντας τα παραπάνω αποτελέσματα θα δεις κάποιος πως η ομάδα έμεινε στο «μηδέν» στα 7 από τα 13 εκεί παιχνίδια της, κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα ότι υπάρχει «θέμα». Το σύνολο των τερμάτων της δεν είναι (τόσο) κακό αφού αθροιστικά βρήκε στόχο σε 14 φορές που «μεταφράζεται» σε μέσο όρο παραπάνω από 1, αλλά το 7/13 «άσφαιρη» χρίζει διερεύνησης. Οπως και το μόλις 3/13 μηδέν παθητικό, αφού μόνο σε 3 από αυτές τις αναμετρήσεις κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Η εύλογη και μάλλον προφανής απάντηση είναι πως «πληρώνει» τη δυναμική που έχει αποκτήσει εκεί. Τι εννοούμε; Επειδή το «Γεντί Κουλέ», ακόμη και άδειο όπως ήταν στα περσινά ματς, είναι πάντα «ισχυρό» ως brand name, εύλογα οι ομάδες που παίζουν εκεί, πλην των «μεγάλων», έχουν ως πρωταρχικό μέλημα να μην ηττηθούν. Ετσι παίζουν «κλειστά» και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να βρει το «αντίδοτο».

Επειδή όμως η παραπάνω διαπίστωση αποκτά διπλή ανάγνωση, υπάρχει και ο αντίλογος πως στην ομάδα καλούνται να διαχειριστούν καλύτερα αγώνες must win, όπως είναι όσες υποδέχονται τους «μικρομεσαίους» της κατηγορίας.

Η ουσία είναι πως ο παράγοντας έδρα «πληγώνει» τον ΟΦΗ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα