Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι leader της ΑΕΚ και κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι leader της ΑΕΚ και κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Κώστας Τόπας
Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι leader της ΑΕΚ και κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Ο Στίβεν Τσούμπερ απέδειξε γι’ ακόμη μία φορά το πόσο πολύτιμος είναι για την ΑΕΚ αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη της νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-1 του Βόλου και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τους 16 βαθμούς, ούσα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο -1 από τον Ολυμπιακό. Η Ένωση είχε σε εκπληκτική μέρα τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος δημιούργησε τα δύο τέρματα της ομάδας του, βάζοντας παράλληλα και το δικό του όνομά στον πίνακα των σκόρε. Με την ομάδα της Μαγνησίας, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός κατέγραψε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ, έως τώρα στην τρέχουσα σεζόν.

Με το «καλημέρα» έδειξε την κλάση του

Η διαφορά που κάνει ο Ελβετός άσος στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι εμφανής κι εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει την ποιότητα που διαθέτει, για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής, ο Στίβεν Τσούμπερ έχει αποδείξει πως είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στο κιτρινόμαυρο ρόστερ αλλά και από τους καλύτερους παίκτες συνολικά του πρωταθλήματος. Ο Τσούμπερ έκανε τη διαφορά με το «καλημέρα» και έδειξε ότι θα είναι κομβικός παράγοντας τη φετινή σεζόν για την πορεία της ΑΕΚ.

Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο στήθος, κόντρα στον Ιωνικό έδειξε την κλάση του, καθώς ήταν εκείνος ο οποίος έβγαλε μόνο του τον Αραούχο, με τον Αργεντινό να κερδίζει το πέναλτι, για να το εκτελέσει στη συνέχεια ο Άμραμπατ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο ίδιο ματς ο Τσούμπερ συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, ύστερα από ένα υπέροχο σουτ που θύμισε σε όλους για το τι είναι ικανός να κάνει.

Στο δεύτερο του παιχνίδι με τα «κιτρινόμαυρα», απέναντι στον ΟΦΗ, μπορεί η ομάδα του να μην πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, ωστόσο βρήκε ξανά δίχτυα. Ακόμα και στην Τούμπα, ο 30χρονος άσος ήταν από τους λίγους διακριθέντες της ΑΕΚ, αλλά μόνιμος… πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με ασίστ, αφού έβγαλε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ εντελώς μόνο του με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, όταν το παιχνίδι ήταν στο 1-0.

Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό ο Τσούμπερ σφράγισε τη νίκη της Ένωσης διαμορφώνοντας το 3-1 και με αυτόν τον τρόπο επανέφερε την ηρεμία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Την περασμένη αγωνιστική, στο ντεμπούτο του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, κινήθηκε σε ρηχά νερά, ωστόσο ακόμα και στην κακή του μέρα, κατάφερε να σκοράρει.

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Μιας και τον ανέδειξαν ως τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της Super League Interwetten για το μήνα Σεπτέμβρη ενώ παράλληλα του έδωσαν και το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 1ης αγωνιστικής.

Στον Βόλο συνέχισε να λάμπει

Την Κυριακή (24/10) απέναντι στον Βόλο ο «ελβετικός σουγιάς» της ΑΕΚ, πήρε ξανά το «όπλο» του και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση τριών ακόμα βαθμών. Μάλιστα, βάσει αριθμών, ο Τσούμπερ έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, έχοντας δύο ασίστ και ένα γκολ. Σύμφωνα μάλιστα με το WyScout, είχε 40/61 συνολικές ενέργειες, 26/30 ευστοχία στις πάσες, με ποσοστό 87%, 3/5 σέντρες και 2/3 επιτυχημένες ντρίμπλες.

Όπως μπορείτε να δείτε κι από το παρακάτω heatmap με τη βοήθεια του WyScout, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, κινήθηκε περισσότερο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ πολλές φορές γυρνούσε και πίσω από τη μεσαία γραμμή, προκειμένου να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στα μαρκαρίσματα. Σε κάποια φάση του αγώνα μάλιστα, ο Τσούμπερ άλλαξε πλευρά με τον Άμραμπατ και προσέφερε κι από το δεξί «φτερό» της επίθεσης.

ηεατ
Τo heatmap του Τσούμπερ κόντρα στον Βόλο
μο
Οι μονομαχίες του Τσούμπερ κόντρα στον Βόλο
πασ
Οι πάσες του Τσούμπερ κόντρα στον Βόλο
σα
Οι συνολικές ενέργειες του Τσούμπερ κόντρα στον Βόλο

Ξεχωρίζει σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος

Ο Τσούμπερ έχει φτάσει τα πέντε τέρματα σε αυτά τα επτά παιχνίδια και με αυτόν τον τρόπο είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω από τον Καρλίτος, ο οποίος έχει 8. Εχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, μετά τον Χουάν Νεϊρα (19) του ΟΦΗ, με ένα γκολ ανά 3.2 τελικές. Στο πίνακα των ασίστ, έχει μπροστά του μόνο τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος έχει 4, ενώ ο Ελβετός έφτασε τις 2. Επίσης, μετράει 33 πάσες, 31 λάθη, 3 φάουλ υπέρ και 3 κατά σε αυτά τα 605 λεπτά που έχει αγωνιστεί.

ΤΣΟΥΜΠΕΡ

Σε τροχιά ρεκόρ

Ο Στίβεν Τσούμπερ με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Βόλο, έφτασε τα πέντε στο ελληνικό πρωτάθλημα και ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση εκτός Ελβετίας. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19 είχε αγωνιστεί δανεικός στη Στουτγάρδη, με την οποία πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων, αλλά σε 15 συμμετοχές (13 στην κανονική περίοδο και 2 στα μπαράζ). Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, όχι μόνο θα ξεπεράσει αλλά θα συντρίψει τα ρεκόρ καριέρας του.

Ήδη σε αυτές τις επτά αγωνιστικές, δείχνει να είναι ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ. Ακόμα και όταν έχει μέτρια έως κακή απόδοση. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι με μία ενέργεια του, με την επιρροή του στο παιχνίδι της Ένωσης να είναι καταλυτική.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα