Χωρίς φάουλ στον Εσίτι, χωρίς Κούρτιτς, χωρίς Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί…

Χωρίς φάουλ στον Εσίτι, χωρίς Κούρτιτς, χωρίς Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόλου γράφει για όλα όσα έκριναν τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ σχολιάζοντας τα δεδομένα προβλήματα του Δικεφάλου, αλλά και τον τρόπο που σημειώθηκε το πρώτο καθοριστικό τέρμα.

Αν ο πολύ-πολύ κομβικός Κούρτιτς ήταν καλά, ο Εσίτι δεν θα έπαιζε βασικός και δεν θα υπήρχε αυτό το χάος για τον ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ το 1-0.

Αν ο διαιτητής και ο VAR έβλεπαν σωστά στο 20΄ το 1-0 θα ακυρώνονταν, γιατί την ίδια στιγμή δύο παίκτες του Ολυμπιακού έχουν επαφή με τον Εσίτι τον οποίο ανατρέπουν στην –εκ των πραγμάτων- πιο σημαντική φάση που έκρινε-διαμόρφωσε την εικόνα του αγώνα. Πάντα το 1-0 είναι πιο σημαντικό και χθες (θα εξηγήσουμε στην πορεία) ήταν το πιο κομβικό σημείο…

Αν ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί ήταν απολύτως καλά και μπορούσαν να παίξουν για μεγαλύτερο διάστημα, ο ΠΑΟΚ θα είχε την εικόνα των τελευταίων 30 λεπτών, για μεγαλύτερο διάστημα.

Είναι πολλά τα… ΑΝ. Μαζεύτηκαν πολλά και με τα… ΑΝ δεν πας πουθενά. Πέρα από αυτά όμως είναι ξεκάθαρο ότι:

Ο ΠΑΟΚ που έτσι και αλλιώς ΔΕΝ έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού, αν σε ένα μεταξύ τους ματς δεν έχει ταυτόχρονα στο βασικό του σχήμα ΚΑΙ τον Κούρτιτς ΚΑΙ τον Βιεϊρίνια και τον Ελ Καντουρί, τότε οι πιθανότητές του να χτυπήσει στα ίσια ένα ντέρμπι, μειώνονται σημαντικά. Φυσικά και σε ένα ματς μπορεί να κερδίσει, γιατί… έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ανταγωνιστικός όμως στο επίπεδο του Ολυμπιακού, είναι πολύ-πολύ δύσκολα να γίνει. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ δυνατότητα αυτός ο ΠΑΟΚ να παίξει στα ίσια τον Ολυμπιακό χωρίς αυτούς τους παίκτες. Θα μπορούσε να τον κερδίσει… «κλέβοντας» το ματς. Όχι όμως να τον κοντράρει ποιοτικά.

Ελ Καντουρί

Είναι απλά τα πράγματα για όσους… παραμυθιάζονται με τα ρόστερ ειδικά αυτών των δύο ομάδων: Ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος, έστω του περσινού, αφού αυτό έχουμε ολοκληρωμένο; Ο Ελ Αραμπί που είναι και ο καλύτερος φορ του προβλήματος! Ποιον έχει αντικαταστάτη ο Ολυμπιακός; Τον Τικίνιο, που είναι αυτή τη στιγμή ο… δεύτερος καλύτερος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Καταλαβαίνετε…

Για εμένα ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, είναι ο Κούρτιτς. Πρόκειται για την κολώνα της ομάδας και τακτικά και σε προσωπικότητα. Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του στα τελευταία ματς που δεν έπαιξε: Ο Εσίτι… Πολυτιμότατος είναι και ο Ελ Καντουρί. Ποιον αναγκάζεται να χρησιμοποιηθεί ως αντικαταστάτης του στο 10; Ο αμυντικός μέσος Ντόουγκλας Αουγκούστου, αφού δεν υπάρχει άλλη καλή επιλογή.

Αυτή είναι η κατάσταση, την οποία προσπαθεί να καμουφλάρει ο προπονητής που ήδη παίρνει περισσότερα από όσα αναμένονταν από τον κάθε ποδοσφαιριστή και από όλο το σύνολο μαζί…

Τι έκανε ο Εσίτι, που φυσικά ξεκίνησε και χθες γιατί στη Δανία ήταν –μαζί με τον Ζίβκοβιτς- ο κορυφαίος της ομάδας; Στο 20΄ πέφτουν πάνω του δύο παίκτες του Ολυμπιακού! Ρέαμπτσουκ και Καμαρά! Και οι δύο τον βρήκαν στα πόδια!

Εσίτι

Το φάουλ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με την επαφή και των δύο. Δεν έπεσε μόνος του. Δεν έχασε την μπάλα μόνος του! Υπήρχε φάουλ που δεν δόθηκε. Το 1-0 με τον συγκεκριμένο τρόπο, άλλαξε ΌΛΟ το ματς, που μέχρι τότε ήταν… ψόφιο.

Ο Εσίτι είναι απαράδεκτος γι’ αυτό που ακολούθησε! Από το σοκ που υπέστη, παράτησε το ματς. Γονάτισε! Έπαθε μπλακ άουτ και δεν ήξερε που βρισκόταν και που πατούσε. Στο 2-0 δεν πιέστηκε! Έδωσε απλά πάσα για να φύγει ο Ολυμπιακός στην κόντρα! Για 25΄ λεπτά έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του! Σε εκείνο το διάστημα έπαιζαν 12 με δέκα. Εκεί εκτέθηκε, εκεί πραγματικά έδειξε ότι δεν γίνεται να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Στο πώς δηλαδή διαχειρίστηκε όλο το σκηνικό του 1-0… Απαράδεκτος!

Έχοντας λοιπόν ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα δεινά (φάουλ στο 1-0, Εσίτι αντί Κούρτιτς και εκτός Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί) είχε πολύ δύσκολο έργο να κοντράρει τον ΠΙΟ ποιοτικό αντίπαλό του. Ο οποίος θα μπορούσε στο 50΄ να κερδίζει και με 4-0.

Μετά τις αλλαγές, η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε. Και ξέρουμε καλά ότι… έτσι θα ήταν από το ξεκίνημα, ΑΝ ο ΠΑΟΚ ήταν σχετικά πλήρης.

Μετά το 55΄ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε, ήλεγξε απόλυτα το ματς, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και έβγαλε τις 2-3 μεγάλες του φάσεις. Ακόμη και έτσι θα μπορούσε να κλέψει τον πόντο. Αν ο Μιχαηλίδης μείωνε νωρίτερα ή αν το ματς είχε άλλα δέκα λεπτά. Όλοι έβλεπαν προς τα που πήγαινε το παιχνίδι.

Βιεϊρίνια

Κάπου εδώ να ζητήσω… συγνώμη από όλους του αντικειμενικούς και όλους τους ΠΑΟΚτσήδες που… απαγορεύουν στον οποιονδήποτε να «μιλάει» για διαιτησία όταν πρόκειται για φάση κατά του ΠΑΟΚ. Συγνώμη πραγματικά που την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε την άκυρη απόκρουση του Κλέιμαν στο πέναλτι του Βιεϊρίνια και τώρα με αυτό το φάουλ στον Εσίτι το οποίο άλλαξε όλο το ματς. Τι να κάνουμε; Άλλοι κρύβουν φάσεις στις οποίες ευνοούνται και άλλοι… δεν πρέπει να λένε την άποψή τους για σημαντικές στιγμές μίας αναμέτρησης…

Και μην αρχίσουμε τις ανοησίες περί… δικαιολογιών. Όλα τα άλλα προβλήματα και οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ έχουν καταγραφεί… Καμία δικαιολογία δεν χρησιμοποιείται. Και μη γράψει κανείς ότι… φάουλ έγινε και στο 2-1, άρα… ισοπαλία. Το 1-0 είναι το κρίσιμο, αυτό διαμορφώνει την εικόνα.

Τέλος…

Ο ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή όχι επειδή έχασε από τον Ολυμπιακό. Τώρα η ομάδα του Λουτσέσκου… κλαίει και θα κλαίει για καιρό ακόμη τις γκέλες με ΠΑΣ και Βόλο. Χθες είχε ευκαιρία να τις καλύψει, αλλά την έχασε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.