Ο Άρης πορεύεται με την αλήθεια του

Ο Άρης πορεύεται με την αλήθεια του

Ο Άρης πορεύεται με την αλήθεια του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος δεν θα βάλει τον Άρη σε καμία κολυμπήθρα και στέκεται περισσότερο στις γεμάτες ειλικρίνεια δηλώσεις του Άκη Μάντζιου.

Τώρα που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ακούμπησε στο τραπέζι την ιδέα επιστροφής των βεγγαλικών, ο Άκης Μάντζιος έκανε μια περατζάδα στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» κι έβαλε όλες τις φωτοβολίδες στην τσέπη. Ναι, (από) εκεί που πριν από τρεις εβδομάδες άκουσε τα μύρια όσα. Δυστυχώς, αυτοί είναι οι κανόνες του όχλου και από αυτούς δεν ξεφεύγει κανείς. Το γνωρίζουν προπονητές που πέρασαν από τον ίδιο πάγκο, με μεγαλύτερο βιογραφικό, αλλά κι αυτοί άκουσαν τα σωθικά τους.

Κανείς δεν θα επιζητήσει τη δικαίωση, αυτή έρχεται (ή δεν έρχεται) μέσα στο χορτάρι. Εκεί μπορείς να γίνεις από θεός… διάβολος και το αντίστροφο. Ένα δοκάρι είναι αρκετό. Ο Μάντζιος (σ. σ. πρόσφατα είχε γενέθλια κι έκλεισε τα 53 αλλά εμείς του «κόβαμε» δυο χρονάκια) μάζεψε τα βεγγαλικά γιατί δεν θέλει να δει την ομάδα του να τη βουτάνε στις κολυμπήθρες. Σ’ αυτές που πνίγονται ανά βδομάδα οι υπόλοιποι διεκδικητές των στόχων του. Αυτός χαμογέλασε μόνο στο δεύτερο γκολ κι αυτό το πλάνο του το «σκάρωσε» η συνδρομητική τηλεόραση γιατί στο live των δηλώσεων, λες και ήταν σε κηδεία.

Εκεί είπε τη δική του αλήθεια, αυτή που βλέπουν όλοι όσοι κρίνουν αντικειμενικά, μακριά από εμμονές και αφορισμούς. Μίλησε για την εικόνα, την «αμαρτία» των περασμένων αγωνιστικών, αυτούς που αδικούν τους αυτούς τους και το… υπέρτατο αγαθό του ποδοσφαίρου, τη σταθερότητα. Και ποιος την έχει; Κανείς. Δεν είναι φυσιολογικό σ’ έναν αγώνα να σκοράρεις τόσα γκολ όσα πέτυχες σε έξι. Με την ίδια έννοια, είναι εξίσου αφύσικο αυτή η ομάδα να πετυχαίνει λιγότερα τέρματα συγκριτικά με τον αριθμό αγώνων. Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις.

Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Στο ασταθέστατο πρώτο 20πτο θα μπορούσε να είχε βρει γκολ ο Παναιτωλικός αλλά ο ατομισμός του Μορσέϊ αποδείχθηκε ευεργετικός για τον Άρη. Η συνέχεια ήταν ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα. Και το κοντέρ θα μπορούσε να είχε γράψει περισσότερα αλλά ο Μελισσάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τον αδικεί η πεντάρα. Κι έτσι η ανασφάλεια παρέδωσε σκυτάλη στην απόλαυση. Το έγραψε πολύ όμορφα ένας φίλος του Άρη στα social media. «Πρώτη φορά βλέπω τον Άρη και καπνίζω μόνο τρία τσιγάρα», έγραψε. Προσυπογράφω.

Μάντζιος με Καμαρά

Ποιος βρήκε το μαγικό ραβδί;

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα στοιχεία που λείπουν από αυτή την ομάδα γιατί αυτή θα διώξει την πίεση. Τώρα που πάτησε και στο δεύτερο σκαλί, ίσως, την ενισχύσει. Κανένα μαγικό ραβδί δεν κρατούσε ο Μάντζιος, απλά, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, τούτη τη φορά είδε τους περισσότερους να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους. Ο Καμαρά δεν αγαπάει ιδιαίτερα την περιοχή, κάνει κινήσεις που ταιριάζουν περισσότερο σε περιφερειακό επιθετικό, αλλά «σπάσε» σωστά την μπάλα. Και το έκανε στο 2ο γκολ του Φακούντο Μπερτόγλιο. Αν και η κορυφαία φάση του Μαυριτανού είναι η πάσα στον Σούντγκρεν στο 3ο γκολ. Σαν τον Οδυσσέα στην επιστροφή του στην Ιθάκη. Την πορεία της μπάλας παρακολούθησαν έξι του Παναιτωλικού, τρεις του Άρη και ο Σούντγκρεν. Μόνο η πιστή Πηνελόπη έλειπε από την εικόνα.

Στην άνοδο του Καμαρά έπαιξε σπουδαίο ρόλο αυτή του Μπερτόγλιο γιατί ο Αργεντίνος είναι το «κλειδί» στη λειτουργία του Άρη. Όταν έχει κέφια, παρασέρνει και τους υπόλοιπους. Μέχρι και τον Ματέο Γκαρσία «αφύπνισε». Κυρίως όμως μέτρησε η εικόνα. Χθες, η ομάδα έβγαζε ζωντάνια, ενέργεια από εκεί έχτισε και τη δημιουργικότητα. Από τις 18 τελικές προσπάθειες που μέτρησε η στατιστική, τουλάχιστον, οι 12 ήταν τρομερά ουσιαστικές. Δεν σταμάτησε, δε στρογγυλοκάθισε σε κανένα 2-0 αλλά συνέχισε να παίζει. Αυτό είναι δείγμα ανάτασης της αυτοπεποίθησης.

Δεν παίρνεις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο 5-0

Αυτό ήταν το αρνητικό μήνυμα. Δεν σχολιάστηκε επισήμως, σίγουρα όμως καταγράφηκε στο μπλοκάκι του προπονητή. Κι αν ο Ντιαγέ είχε κουρασμένο μυαλό από τα χιλιόμετρα που είχε διανύσει, οι υπόλοιποι δεν δικαιολογούνται. Ο Λούκας Σάσα χρειάστηκε δύο λεπτά, ο Χαβιέρ Ματίγια… τρία και ο Χουάν Ιτούρμπε τη είδε δύο λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας. Αν ήταν τίποτε παιδαρέλια, δεν θα υπήρχε η παραμικρή αναφορά αλλά είναι μπαρουτοκαπνισμένοι και (υποτίθεται) έμπειροι. Αυτές τις κάρτες που δέχθηκαν, αύριο-μεθαύριο, η ομάδα μπορεί να τις πληρώσει. Μεταξύ άλλων, εμπειρία σημαίνει σωστή διαχείριση της ψυχικής κατάστασής σου και οι λεγάμενοι θα έπρεπε να την αποδείξουν.

Ο Σούντγκρεν

Κι έτσι ο Άρης έφτασε στους 14!

Στην ποδοσφαιρική βαθμολογία. Δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, τρεις από τον Ολυμπιακό και περισσότερους από τους υπόλοιπους. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Άρης είχε ευκολότερο πρόγραμμα στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Μπορεί να έχει δίκιο αλλά και άδικο. Αυτό θα φανεί στους επόμενους δύο (εκτός έδρας) αγώνες με ΑΕΚ και Βόλο. Τα περσινά σταφύλια πάντα είναι ξινά, αλλά πέρυσι ο Άρης κέρδισε και τα δύο αυτά παιχνίδια. Είναι αγώνες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας γιατί κανείς από τους δύο δεν θα έχει κλειστή στην άμυνά του, ίσα-ίσα που θα παίξει για τη νίκη. Βάσει των όσων έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής, τον Άρη τον φοβάσαι όταν έχει να διαχειριστεί κλειστές άμυνες. Εκεί σκοντάφτει, εκνευρίζεται και λαθεύει. Η φετινή ΑΕΚ διαφέρει αρκετά από την περσινή ομάδα γιατί πρόσθεσε προσωπικότητες. Ο δε Βόλος ενίσχυσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, δείχνει όμως ευάλωτος στην άμυνα αν και, από τα 15 γκολ που έχει παθητικό σήμερα, τα 12 μπήκαν σε τρία παιχνίδια (σ. σ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Ίσως δηλαδή, αμυντικά, να μην είναι τόσο κακός όσο δείχνει η στατιστική. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα δύο παιχνίδια είναι κομβικά για τους «κίτρινους» γιατί θα φωτογραφίσουν τη συνέχεια της πορείας τους.

@Photo credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.