ΑΕΚ: Με το στυλ Γιαννίκη για να χτίσει σερί στον Βόλο

ΑΕΚ: Με το στυλ Γιαννίκη για να χτίσει σερί στον Βόλο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με το στυλ Γιαννίκη για να χτίσει σερί στον Βόλο

bet365

Η ΑΕΚ εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία του Αργύρη Γιαννίκη θα προσπαθήσει στον Βόλο να χτίσει σερί νικών και να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα υπάρξουν από το μεγάλο ματς στο Καραϊσκάκη.

Ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε νικηφόρα την καριέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ χάρη στο 3-0 επί του Ατρόμητου και πλέον όντας δύο εβδομάδες στα Σπάτα περνάει καθημερινά όλο και περισσότερο το αγωνιστικό του πλάνο. Όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι εντυπώσεις από τη φιλοσοφία του 41χρονου τεχνικού είναι πολύ θετικές, με τον Σιμόες μάλιστα να κάνει λόγο στη βελτίωση που παρουσιάζουν αυτός και οι συμπαίκτες του στο μικρό διάστημα με τον Γιαννίκη στις προπονήσεις.

Εξέλιξη και διάρκεια με νίκες

Το πρέσινγκ, η ένταση στο παιχνίδι και η γρήγορη ανάπτυξη είναι μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Γιαννίκη και αυτά μέρα με τη μέρα προσπαθούν να αφομοιώνουν οι κιτρινόμαυροι και να εξελίσσονται, παίρνοντας παράλληλα νίκες. Διότι αυτές δίνουν την απαραίτητη ηρεμία για να υπάρξει η εξέλιξη και η διάρκεια, διατηρώντας την ΑΕΚ μέσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Με το στυλ του Γιαννίκη λοιπόν, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να περάσει το απόγευμα της Κυριακής (16:00 - CosmoteSport 1) από το Πανθεσσαλικό με τους τρεις βαθμούς χτίζοντας ένα σερί τριών νικών στο πρωτάθλημα. Και αυτό αν συμβεί θα δώσει άλλον «αέρα» στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο ματς με Άρη και Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθούν πριν τη διακοπή και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ η Ένωση θα εκμεταλλευτεί και τις απώλειες που θα έχουν ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ (ή και οι δύο) από το μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Τι περιμένει να δει ο Γιαννίκης

Γι' αυτό η έξοδος στον Βόλο είναι κομβική, απέναντι σε μια ομάδα που με τη δική της ταυτότητα, χτίζοντας από πίσω με την μπάλα κάτω και ασκώντας πρέσινγκ στον αντίπαλο, έχει καταφέρει με το σπαθί της να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν. Στην αντιμετώπιση αυτού του πρέσινγκ εστίασε ο Γιαννίκης τις προηγούμενες μέρες στις προπονήσεις στα Σπάτα και στην αναχαίτιση της επιθετικής ανάπτυξης του Βόλου, όπως τόνισε στις δηλώσεις του. Θέλοντας φυσικά παράλληλα να δει από την ομάδα του γρήγορη και επικίνδυνη ανάπτυξη για να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ τις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα της Μαγνησίας ανασταλτικά. Και η πίεση που επιθυμεί να βλέπει ο Γιαννίκης ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για τους κιτρινόμαυρους σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζουν.

Ενδεκάδα... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Όσο για την ενδεκάδα; Όπως αποδείχθηκε στο πρώτο ματς του 41χρονου τεχνικού με τον Ατρόμητο, πάντα θα αποτελεί... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ο Γιαννίκης, όπως επανέλαβε, θεωρεί όλους τους παίκτες του ρόστερ ικανούς για να σταθούν στο αρχικό σχήμα, τονίζοντας ότι καμία από τις επιλογές δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη. Συνεπώς μόνο εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν, με τον Γιαννίκη λογικά να βασίζεται σε ποδοσφαιριστές που μπορεί να του δώσουν ένταση. Ο Αραούχο μπήκε τελικά στην αποστολή, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει, με τον Γιαννίκη πάντως να διαθέτει αρκετές λύσεις (Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ) για τις θέσεις μεσοεπιθετικά. Γενικότερα δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο ούτε στα πρόσωπα, αλλά ούτε και στη διάταξη με τον Γιαννίκη όπως το διαπίστωσαν όλοι από το πρώτο του ματς στον πάγκο...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα