Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Οι «περιπέτειες» του Λουτσέσκου με τους Ερυθρόλευκους και ο «κακός δαίμονας» του Μαρτίνς

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Οι «περιπέτειες» του Λουτσέσκου με τους Ερυθρόλευκους και ο «κακός δαίμονας» του Μαρτίνς

bet365

Τι μπορεί να ενώνει και τι να χωρίζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου από τον Ολυμπιακό και γιατί ο ΠΑΟΚ είναι κακός μπελάς για τον Πέδρο Μαρτίνς; Το Gazzetta γράφει για τις δύο ισχυρές προσωπικότητες των πάγκων και το γεμάτο ενδιαφέρον παρελθόν τους.

Ο Λουτσέσκου και ο Μαρτίνς συμπίπτουν στο εξής. Θέλουν την κατοχή μπάλας δική τους, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που τους κάνει να νιώσουν ασφαλείς ότι ελέγχουν την κατάσταση. Επιδιώκουν τη σιγουριά, οποτεδήποτε υπολογίζουν ότι έχουν να κάνουν με αντίπαλο που κι αυτός, άμα πάρει τη μπάλα, ξέρει τι να την κάνει. Ό,τι ακριβώς μπορεί να συμβεί το βράδυ της Κυριακής στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η κεντρική ιδέα των δύο προπονητών είναι ότι ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο 80% των εντός συνόρων ματς έχουν δικό τους το 70-75% του παιγνιδιού. Στήνουν στο άψε-σβήσε ένα σκηνικό πλήρους κυριαρχίας και μετά ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Ο Ρουμάνος πχ. δουλεύει πολύ, πάνω στην ανθρώπινη σχέση. Οι παρεμβάσεις του γίνονται για να κάνουν οι παίκτες το κέφι τους. Και να το βγάζουν στο γήπεδο. Ακούς τον Βιεϊρίνια, τον τελευταίο που έχει ανάγκη να καλοπιάσει τον προπονητή, να στάζει μέλι απ’ το στόμα του. Τα ίδια από τον Μπίσεσβαρ. Τα ίδια κι από τον Πασχαλάκη. Παίζουν και γι’ αυτόν. Παίζοντας γι’ αυτόν δε, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να παίξουν και για τον εαυτό τους.

Ένα φλερτ που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο

lucescu

Θα μπορούσε η στρατηγική Λουτσέσκου να πιάσει στον Ολυμπιακό; Πριν τρέξτε να απαντήσετε «όχι», απλά να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2017, πριν ακόμα πάει στον ΠΑΟΚ, ο 52χρονος προπονητής ήταν επιλογή για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Κι όχι μια απλή επιλογή. Στον Πειραιά, βάσει των ρεπορτάζ, ήταν μεταξύ του Μπέσνικ Χάσι και του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ολυμπιακός, τελικά, προτίμησε τον Χάσι, όχι πως ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Λουτσέσκου. Αρχικά επέλεξε τον Στανόγεβιτς, ο οποίος ούτε δύο μήνες δεν έμεινε στην Τούμπα προτού οι «ασπρόμαυροι» συμφωνήσουν με τον Ρουμάνο τεχνικό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Για την ορθότητα της απόφασης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ανάμεσα σε Λουτσέσκου-Χάσι διάλεξε τον Κοσοβάρο, δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε τρεις μήνες. . Ο Χάσι απολύθηκε μετά από μια ήττα (3-2) από την ΑΕΚ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ο Λουτσέσκου μεγαλούργησε στο πρώτο πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Το φλερτ Ολυμπιακού-Λουτσέσκου επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του πατέρα του μιλώντας σε ρουμανικά ΜΜΕ αμέσως μετά την κατάκτηση του νταμπλ την σεζόν 2018-19 και προτού ο κανακάρης του, τα μαζέψει και κατηφορίσει στη Σαουδική Αραβία. «Όταν άφησε την Ξάνθη δεν ήξερε τι να κάνει. Μάλιστα, ήταν κοντά στο να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά δεν προχώρησε η συμφωνία. Μπορούσε να πήγαινε στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός την τελευταία στιγμή παραιτήθηκε επειδή δεν τον εμπιστεύτηκε. Δεν πήγε στον Ολυμπιακό και έμεινε σπίτι», είχε πει, τότε, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Λουτσέσκου Vs Ολυμπιακός

lucescu

Ο Ρουμάνος ως προπονητής της Ξάνθης είχε αντιμετωπίσει επτά φορές τον Ολυμπιακό και μετρούσε ισάριθμες ήττες. Οι τρεις εξ’ αυτών με 3-1, οι άλλες τρεις με 2-0 και μόλις μία με ένα γκολ (1-0) διαφορά. Οι έξι αγώνες ήταν για το πρωτάθλημα της Superleague και ο ένας για το Κύπελλο και πιο συγκεκριμένα ο τελικός της διοργάνωσης τον Μάιο του 2015, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα με 3-1.

Πιο αναλυτικά:

  1. 11/01/15: Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-3
  2. 15/03/15: Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0
  3. 23/05/15: Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (Τελικός Κυπέλλου)
  4. 22/09/15: Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-3
  5. 23/01/16: Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-0
  6. 08/01/17: Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2
  7. 21/01/17: Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0

Ως προπονητής του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Θα ήταν τέσσερα τα παιχνίδια αν είχε γίνει η αναμέτρηση της 25ης Φεβρουαρίου του 2018, που δεν έγινε ποτέ, ένα ντέρμπι που έχει «σημαδέψει» τη σχέση του με τους «ερυθρόλευκους». Τρεις ημέρες αργότερα, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του κυπέλλου, ο Λουτσέσκου μπροστά στο μικρόφωνο της Cosmote TV, έβαλε «στο κάδρο» κανονικά τους Πειραιώτες.

«Είπα στους παίκτες μου ότι είμαι υπερήφανος και χαρούμενος που είμαι ο προπονητής τους και που δουλεύω μαζί τους. Την Κυριακή είδα στον αγωνιστικό χώρο δύο διαφορετικές ομάδες. Μια που ήθελε να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει ποδόσφαιρο και μία ομάδα που ήταν χαρούμενη να μην αγωνιστεί. Ήρθαν εδώ για να μην αγωνιστούν. Κάθισαν ένα δευτερόλεπτο και φύγανε. Ήταν μια σκοτεινή νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είχε πει και μέχρι σήμερα, αν τον ρωτήσετε, επιμένει να θεωρεί ότι «Ολυμπιακός και ΑΕΚ ενώθηκαν για να μας πάρουν εκείνο το πρωτάθλημα…».

Το βράδυ της αποθέωσης

lucescu-martins

Λένε πως, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Έτσι ο Λουτσέσκου, ένα χρόνο αργότερα, πήρε τη ρεβάνς για όσα (δεν) έγιναν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα. Στο ντέρμπι της 10ης Φεβρουαρίου του 2019 οδήγησε τον ΠΑΟΚ σ’ έναν ολοκληρωτικό θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό (3-1) και ουσιαστικά σφράγισε το αήττητο πρωτάθλημα. Το πλάνο του υπηρετήθηκε κατά γράμμα από 11 αφοσιωμένους στρατιώτες που έκαναν σμπαράλια την ερυθρόλευκη άμυνα και εξέθεσαν τον Μαρτίνς, που όταν αντιλήφθηκε το λάθος του με την χρησιμοποίηση Νάτχο και Χριστοδουλόπουλου, ήταν πολύ αργά…

Ο Λουτσέσκου ως προπονητής του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό:

  1. 22/10/17: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0
  2. 30/09/18: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
  3. 10/02/19: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

ΠΑΟΚ, ο κακός δαίμονας του Μαρτίνς

martins

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει υποχρεώσει στις περισσότερες ήττες τον Πέδρο Μαρτίνς από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Με συνολικό ρεκόρ 119 νίκες, 33 ισοπαλίες, 26 ήττες σε 178 αγώνες, ο Πορτογάλος προπονητής έχει βρεθεί 13 φορές αντιμέτωπος του «Δικεφάλου». Και το ρεκόρ του στην προκειμένη περίπτωση έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ στα μείον του είναι το γεγονός ότι δεν έχει νικήσει ποτέ τον Λουτσέσκου.

Πιο συγκεκριμένα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε 13 αγώνες για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

  1. 30/09/18: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
  2. 10/02/19: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1
  3. 01/12/19: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
  4. 23/02/20: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
  5. 04/03/20: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2 (Κύπελλο)
  6. 07/06/20: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1 (Playoffs)
  7. 24/06/20: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0 (Κύπελλο)
  8. 12/07/20: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (Playoffs)
  9. 13/01/21: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1
  10. 27/01/21: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0
  11. 18/04/21: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 (Playoffs)
  12. 12/05/21: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0 (Playoffs)
  13. 22/05/21: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (Τελικός Κυπέλλου)
@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα