Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην Τρίπολη ένα «διπλό» τεράστιας ώθησης

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην Τρίπολη ένα «διπλό» τεράστιας ώθησης

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην Τρίπολη ένα «διπλό» τεράστιας ώθησης

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επικίνδυνη αποστολή του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη και σχολιάζει τον κίνδυνο τιμωρίας του «τριφυλλιού» για το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Ο Παναθηναϊκός, ο κανονικός, θα πρέπει να κοιτά την απόστασή του από την κορυφή της βαθμολογίας και μόνο από αυτή. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα δεινά και αν έχουν βρει αυτό τον σύλλογο, όλα έχουν να κάνουν με το πως έχεις μεγαλώσει, με το πως βιώνεις τον οργανισμό. Από την στιγμή που σε τούτη την γωνιά μεγαλώσαμε με έναν Παναθηναϊκό διεκδικητή του τίτλου και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, το... χούι αυτό δεν κόβεται και ας γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και ας μην συμβαδίζει με την ποδοσφαιρική λογική. Εξομολογουμένη αμαρτία/ διαστροφή παύει να είναι τέτοια, οπότε προχωράμε. Εξάλλου, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία και αν για κάποιους έχει πεθάνει προ πολλού, η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει ικανή να την... αναστήσει.

Μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές το σύνολο του Σέρβου τεχνικού εκτός από την κανονικότητα πάνω στο χορτάρι, φιλοδοξεί να επαναφέρει το «τριφύλλι» και στα υψηλά στρώματα του πίνακα, με στόχο την δημιουργία μίας ομάδας που προφανώς θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και παράλληλα θα κλείσει αισθητά την ψαλίδα από τον πρωτοπόρο, ώστε του χρόνου με πιο στέρεες βάσεις να διεκδικήσει μετά από πολλά χρόνια τον τίτλο. Καμία χρονιά δεν τελειώνει από την τρίτη αγωνιστική, μετά από δύο σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Βόλο, έμεινε όρθιος στο Φάληρο, νίκησε 4-1 τον Ιωνικό, βελτίωση την εικόνα του και βρίσκεται στο -4 από τον Ολυμπιακό που φιλοξενεί την Κυριακή στο άδειο «Καραϊσκάκης» τον ΠΑΟΚ.

Το Σάββατο στην Τρίπολη, οι «πράσινοι» θα μας δείξουν σε πρώτη φάση μέχρι που μπορούν να το πάνε φέτος. Μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι προσδοκίες για την έκδοση που φέρει την σφραγίδα του Ιβάν. Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Παναθηναϊκός δεν παίζει απλά ένα παιχνίδι τριών βαθμών, δεν παίζει απλά ένα ματς που σε περίπτωση νίκης θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή.

Είναι μια αναμέτρηση που μπορεί να προσφέρει τεράστια ώθηση, να αποτελέσει κινητήριο δύναμη ενόψει της συνέχειας, να δώσει μια τεράστια ώθηση και ίσως να αλλάξει και την σύζητηση για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Πάνω από όλα θα «κόψει» μια και καλή αυτή την συζήτηση περί... δύο Παναθηναϊκών. Ο καλός στην Λεωφόρο, ο κακός μακριά από αυτή. Η εικόνα της ομάδας, πάντως, τον τελευταίο μήνα δείχνει πως σε σχέση με τους Ζωσιμάδες και το Βικελίδης, υπάρχει πρόοδος στο πλάνο, υπάρχει συνεχή ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών και παίκτες που με την βοήθεια του χρόνου αποδίδουν καλύτερα σε αυτά που ζητά ο προπονητής.

σ

Η Τρίπολη είναι μια έδρα που διαχρονικά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό, πόσω μάλλον φέτος που οι Αρκάδες διαθέτουν μια πραγματικά καλή ομάδα σε συνέχεια της περσινής. Ένα σύνολο που η έως τώρα βαθμολογική του συγκομιδή δεν συμβαδίζει με την εικόνα πάνω στο χορτάρι.

Από κει και πέρα, η ενδεκάδα που έκανε πάρτι στην Λεωφόρο με τον Ιωνικό έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, με τους Βέλεθ και Κώτσιρα να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Ιβάν δεν είναι προπονητής που του αρέσουν οι μαζεμένες αλλαγές και η λογική λέει πως θα πάει σε ένα περιορισμένο rotation την επόμενη εβδομάδα, καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Ατρόμητο στο Κύπελλο(Τετάρτη 27/10) και με ΟΦΗ(31/10) στο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο. Από την άμυνα και μπροστά, Αλεξανδρόπουλος, Ρούμπεν, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος και Παλάσιος δύσκολα θα αλλάξουν στην Τρίπολη.

Ο Παλάσιος με τα χαρακτηριστικά που έχει μπορεί να υπηρετήσει αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού που θεωρεί απαραίτητα ο προπονητής, σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική, κέρδισε πέναλτι και προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγει από το αρχικό σχήμα.

Θα είναι μεγάλη αμαρτία

Πάμε τώρα και στα... φρέσκα κουλούρια. Στην σημερινή παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για την ένταση που προηγήθηκε της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό έξω από το γήπεδο. Επαναλαμβάνουμε έξω από το γήπεδο, αρκετή ώρα πριν από την έναρξη της συνάντησης. Χωρίς αυτό φυσικά να δικαιολογεί την οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια. Ξεκάθαρα πράγματα.

λεοφοροσ

Από κει και πέρα, όμως, θα είναι κρίμα και άδικο να κλείσει το γήπεδο πάνω που αυτή η επανασύνδεση με τους οπαδούς έδινε έξτρα δύναμη στην ομάδα και η Λεωφόρος είχε μετατραπεί σε «κάστρο». Θα είναι κρίμα και άδικο για ένα μεμονωμένο περιστατικό να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός που εκείνο το βράδυ... ανάγκασε τον Ιωνικό να βγάλει ευχαριστήρια ανακοίνωση για την φιλοξενία, σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε πάρτι και δεν έγινε το παραμικρό εντός του γηπέδου. To παραμικρό.

Όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ από νωρίς το μεσημέρι, τα πάντα θα κριθούν από την έκθεση της αστυνομίας και από την απόφαση του εισαγγελέα για τον τόπο τέλεσης του συμβάντος. Από τι θα θεωρηθεί με λίγα λόγια περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης». Για να δούμε, τι θα δούμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.