Ο Σπύρου του ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα ταλέντα του ΑΟ Ανατολής

Γιώργος Μανταίος
Ο Σπύρου του ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα ταλέντα του ΑΟ Ανατολής

bet365

Το Gazzetta παρουσιάζει τον ΑΟ Ανατολής, ένα ποντιακό σωματείο που βγάζει ταλέντα.

Ανήκει στο δίκτυο της ΑΕΚ, όμως «εφοδιάζει» πολλές ομάδες υποδομών της Super League. Η ακαδημία ΑΟ Ανατολής στα Γιάννινα τράβηξε την προσοχή μας από μία ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που καλωσόρισε στην ομάδα Κ15 τον Ανδρέα Σπύρου. Από το ίδιο ποδοσφαιρικό «σχολείο» προέρχεται και ο Άγγελος Τσίρης που πρωταγωνιστεί εφέτος στην πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας επιστρέψει μετά από μία τριετία στην ΑΕΚ.

Τον ΑΟ Ανατολής, ποντιακό σωματείο, «τρέχει» ουσιαστικά ο Στράτος Γκαρόζης, ο γνωστός παλαίμαχος του ΠΑΣ, της Καλαμάτας, του Ακράτητου και της Κέρκυρας με περισσότερα από 100 ματς στην Α΄ εθνική. Από το 2013 αφοσιώθηκε στις υποδομές και το 2015 ο ΑΟ Ανατολής εντάχθηκε στο δίκτυο της ΑΕΚ, ήταν μάλιστα μία από τις 3-4 πρώτες ομάδες.

Φαίνεται πως γίνεται πολύ καλή δουλειά, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, όπως τα διαδοχικά lock down και η διάλυση της Κ19 της ΑΕΚ, είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να επιστρέψουν στην πόλη τους, όπου εντάχθηκαν στην Κ17 και την Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι οκτώ παίκτες που πέρασαν από τον ΑΟ Ανατολής και έχουν αγωνιστεί στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League:

Λαγός Βασίλης - αμυντικός 2004(ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ19)

Τσίρης Άγγελος - μέσος 2004 (ΑΕΚ Κ17, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ19)

Καγκιούζης Κων/νος - μέσος 2005 (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ17)

Κουτσός Χρήστος αμυντικός 2005 (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ17)

Τσαρκοβίστας Δημήτρης 2005 επιθετικός (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ17)

Βλέτσας Γιάννης 2005 μέσος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ17)

Μίνης Βαγγέλης 2005 μέσος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ17)

Σπύρου Ανδρέας 2007 επιθετικός (ΠΑΟΚ Κ15)

Επίσης, από την ίδια ακαδημία προέρχεται ο Σίμος που αγωνίζεται στην Κ17 του Βόλου, ενώ από τμήματα Super League του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν περάσει τα τελευταία επτά χρόνια οι Πόγιας, Μελιγγιώτης, Ντάνας, Βασιλάκης, Γκεσούλης και Ντασούτης.

Ένα φυτώριο ποδοσφαιριστών στην «καρδιά» των Ιωαννίνων!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα