Ο Μιχάι για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα για τίτλο»

Ο Μιχάι για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα για τίτλο»

Newsroom
Ο Μιχάι για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα για τίτλο»

bet365

Ο σοβαρός τραυματισμός την περσινή σεζόν μπορεί να έβαλε φρένο στην πορεία και στην εξέλιξη του Ενέα Μιχάι, ωστόσο ο Αλβανός στόπερ του ΠΑΟΚ επέστρεψε και δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον.

Ο Ενέα Μιχάι δηλώνει Ροδίτης. Εκεί μεγάλωσε ερχόμενος μαζί με την οικογένεια του από την Αλβανία. Εκεί πήγε σχολείο, εκεί πηγαίνει για διακοπές. Αρχικά έπαιξε στον Διαγόρα, στα 15 του έφυγε για το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, εδώ και τρία χρόνια ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Η χρονιά που ξεκίνησε είναι η τρίτη του στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως δεν τον έχουμε δει πολύ να παίζει, ήταν κι ο περσινός τραυματισμός στη μέση, έχει μόλις 16 συμμετοχές. Στα τελευταία παιχνίδια πήρε τη θέση στην ενδεκάδα και δείχνει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με προοπτικές.

- Είμαστε στην πρώτη διακοπή, μετά από πέντε αγωνιστικές είστε πρώτοι. Όταν βλέπεις τη βαθμολογία, τι σκέφτεσαι;

«Kάναμε πολύ καλή δουλειά, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ματς, που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε δύσκολες έδρες, με αντιπάλους που είμαι βέβαιος ότι θα δυσκολέψουν τις ομάδες, που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Η βαθμολογία είναι ωραία, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή κι αυτό το γνωρίζουμε. Αν εξαιρέσουμε τον Βόλο, που δύσκολα θα καταφέρει να μείνει τόσο ψηλά, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η σημερινή κατάταξη είναι κοντά στο πως πιστεύω πως θα κυλήσει η χρονιά».

-Από το όχι και τόσο καλό παιχνίδι με τα Γιάννενα μέχρι τις πειστικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, τι μεσολάβησε;

«Η ομάδα κάποιες φορές καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στην πίεση, που εμείς βάζουμε στον εαυτό μας, όχι σε εξωτερικές πιέσεις. Όπως έγινε μετά τον ΠΑΣ. Ξέρουμε ότι οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες απ΄ αυτό που δείξαμε, ο προπονητής μας εξήγησε κάποια πράγματα, καταλάβαμε τί μπορούμε να κάνουμε και σε δύσκολα παιχνίδια πήραμε τους βαθμούς».

-Αν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και η εμφάνισή σας είχε ένα μήνυμα, ποιο θα ήταν αυτό;

«Τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όσο και στο Ηράκλειο στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα στους ανταγωνιστές μας. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Όταν εκτός έδρας η ομάδα είναι τόσο κυρίαρχη στο παιχνίδι, έχει τέτοια κατοχή, ευκαιρίες, τρία γκολ, δείχνει ότι είναι μια ομάδα που ξέρει τί θέλει και ποιος είναι ο στόχος της».

«Ο Λουτσέσκου μας ξεκαθάρισε τους στόχους»

mihaj

-Στην τελευταία μέρα στην Ολλανδία, ο Λουτσέσκου είπε ότι ο στόχος φέτος είναι το νταμπλ. Το είπε και σε σας;

«Ναι, από την πρώτη μέρα ξεκαθάρισε τους στόχους. Πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα, είσοδο στους ομίλους και καλή πορεία στην Ευρώπη. Έγινε ξεκάθαρο σε όλους».

-Όταν ξεκίνησε η σεζόν σχεδόν κανείς, φίλος ή αντίπαλος, δεν πίστευε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε το πρωτάθλημα. Στον κόσμο υπήρχε μια απαισιοδοξία… Το νιώθατε;

«Στην εποχή που ζούμε, όλοι μπορούμε να μάθουμε και να καταλάβουμε τί γίνεται γύρω μας και τι κλίμα επικρατεί. Εμείς ξέραμε ότι πρέπει απλά να επικεντρωθούμε σ΄ αυτά που μπορούμε να ελέγχουμε. Στη δουλειά, στις προπονήσεις, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο, αν πρέπει να μας πιστεύουν ή όχι. Ναι, θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να μας πιστέψει. Στο νταμπλ δεν ήμουν εδώ, αλλά θυμάμαι ότι όλοι στον οργανισμό ήταν σίγουροι ότι ο ΠΑΟΚ θα το πάρει, υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα εντός κι εκτός ομάδας. Όλοι μαζί πρέπει να το ξαναπιστέψουμε».

-Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι ο ΠΑΟΚ φέτος με αυτό ρόστερ θα δυσκολευτεί να σταθεί καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη και κυρίως να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Τι λένε οι ποδοσφαιριστές γι΄ αυτό;

«Η απάντηση είναι πάντα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα με σημαντικές απουσίες είναι πρώτη, στην Ευρώπη έχει 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια, ΟΚ, δεν είναι το τέλειο, δεν είναι και άσχημα. Στα περισσότερα παιχνίδια δείξαμε ένα πειστικό πρόσωπο. Στην αρχή πάντα οι ομάδες ψάχνουν τη χημεία τους. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει το ρόστερ να διεκδικήσει τρεις στόχους».

-Εχετε βάλει σε μια σειρά τους στόχους; Το τί είναι πιο σημαντικό για σας;

«Ο προπονητής είπε ότι σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένας στόχος. Παίζουμε κάθε 3 μέρες και θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Μ΄ αυτή τη νοοτροπία προχωράς. Δεν υπάρχει προτεραιότητα».

-Από όλα όσα σας έχει πει κατά καιρούς ο Ιβάν Σαββίδης, έστω και σε τηλεδιασκέψεις, τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει, που σου έκανε εντύπωση;

«Με τον πρόεδρο έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία, σχεδόν πριν από κάθε ματς επικοινωνεί μαζί μας. Είναι άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, από τα λόγια του καταλαβαίνεις πόσο αγαπά την ομάδα και θέλει να την βλέπει να προχωρά. Κάθε φορά που τον ακούμε, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και ενθουσιασμό για να μπούμε στο παιχνίδι».

-Ολοι λένε ότι ο Λουτσέσκου κερδίζει τους παίκτες και του δίνουν το κάτι παραπάνω. Ισχύει;

«Ο κόουτς το επικοινωνιακό κομμάτι το γνωρίζει πολύ καλά. ξέρει πως θα μιλήσει με έναν παίκτη. Για μένα είναι σημαντική η επικοινωνία. Είτε παίζεις πολύ, είτε παίζεις λίγο, είτε καθόλου, πρέπει να είσαι κομμάτι μιας ομάδας που θέλει να κερδίζει, να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Ο κόουτς έχει τον τρόπο να έχει ένα σύνολο από χαρούμενους ανθρώπους».

-Τι σου αρέσει πιο πολύ στον σημερινό ΠΑΟΚ;

«Η ομάδα έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, που δεν αλλάζει. Είναι το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κι αυτό χτίστηκε στην προετοιμασία. Ξέρει πως θα αμυνθεί, πως θα επιτεθεί, ξέρει τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει. Η ομάδα έχει ταυτότητα, όλοι ξέρουμε τι θέλει στο γήπεδο, ξέρουμε καλά τους αντιπάλους, ξέρουμε τις αδυναμίες τους και τα δυνατά τους σημεία».

«Η ποιότητα του Καντουρί είναι εντυπωσιακή, ήρεμη δύναμη ο Κούρτιτς»!

kurtic_mihai

-Είπες ότι βλέποντας τον Μπίσεσβαρ εναντίον της ΑΕΚ, νόμιζες ότι έχεις συμπαίκτη τον Μέσι. Για ποιον άλλον θα έκανες ένα τέτοιο κοπλιμέντο;

«Η ποιότητα του Ομάρ είναι εντυπωσιακή! Εξαιρετικός παίκτης, που στο επιθετικό κομμάτι θα μας δώσει πολλά όταν επιστρέψει. Στην καλή του μέρα μπορεί να καθορίσει αποτέλεσμα. Να μην πω και για τον Βιεϊρίνια; Είναι ο ηγέτης της ομάδας, όταν τον βλέπεις να τρέχει και να μαρκάρει μ΄ αυτό το πάθος, δεν γίνεται να μην κάνεις το ίδιο. Γενικά η ομάδα έχει πολύ ποιότητα, είμαστε ένα καλό σύνολο».

-Αν θα ήθελες να πάρεις κάτι από τρεις συμπαίκτες σου, τι θα ήταν αυτό;

«Την ηρεμία του Γιασμίν Κούρτιτς στο γήπεδο, κάτι που μ’ αρέσει πολύ, είναι αρχοντικός στο κέντρο. Τον ηγετικό χαρακτήρα του Βιεϊρίνια, αυτό βέβαια έρχεται με τα χρόνια. Θα ήθελα να του μοιάσω. Και εννοείται πως δε θα έλεγα όχι στην ποιότητα του Ομάρ!».

-Έζησες τον ΠΑΟΚ του νταμπλ ως αντίπαλος. Σε τι μπορεί να μοιάζει και να διαφέρει με τον ΠΑΟΚ που ζεις από μέσα;

«Πολύ εύκολη ερώτηση! Η ομάδα αρχίζει και χτίζει αυτό το μέταλλο, το ότι πάω να κερδίσω σε κάθε γήπεδο, έχω ένα πλάνο και προσωπικότητα. Μια μικρή διαφορά που έζησα, αλλά δεν είμαστε μακριά να το καταφέρουμε, κι αν το καταφέρουμε θα είμαστε το μεγάλο φαβορί για πρωτάθλημα, είναι αυτό που είχα ζήσει στο παιχνίδι Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2 εκείνη τη χρονιά του νταμπλ. Στο 65’ ο ΠΑΟΚ έχανε 1-0 και σαν αντίπαλος, έβλεπα στα μάτια τους ότι δε θα έφευγαν από το γήπεδο αν δεν κέρδιζαν. Δεν είναι εκείνο το φοβερό γκολ του Βιεϊρίνια… Στα μάτια τους έβλεπες αυτό το “ότι και να γίνει, θα κερδίσουμε”. Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, να έχει αυτή τη νοοτροπία, αυτό το μέταλλο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι και να γίνει θα κερδίσω».

-Πως σου φαίνεται ο ανταγωνισμός; Ακόμη λένε πολλοί ότι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός.

«Θα γίνει μάχη με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ την κερδίσαμε 2-0, αλλά είναι ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, που κι αυτή θα δένει με τον καιρό. Ο Παναθηναϊκός ίσως είναι από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το πρωτάθλημα. Είδαμε στο Καραϊσκάκη, πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι».

-Στα τελευταία παιχνίδια, μπήκες στην ενδεκάδα, έκανες τέσσερα σερί, είναι ίσως το πιο καλό σερί που έχεις στον ΠΑΟΚ. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός;

«Σίγουρα είναι, η αλήθεια είναι πως μου είχε λείψει να παίζω συνεχόμενα παιχνίδια. Οι συγκυρίες δε με βοήθησαν. Την πρώτη χρονιά υπήρχε ένας προπονητής που από την αρχή δεν με εμπιστευόταν, το είχαμε συζητήσει. Δε στάματησα να δουλεύω, στα πιο δύσκολα, στα πλέι οφ, κατάφερα να αποδείξω και στον ίδιο ότι αξίζω να είμαι εδώ. Και ο ίδιος μου το είπε. Πέρσι είχα αυτόν τον τραυματισμό, σε μια εποχή, που πίστευα ότι θα έπαιζα. Φέτος είναι σα να ξεκινάω από την αρχή. Θέλω λίγο χρόνο και τα παιχνίδια με βοηθούν. Νιώθω έτοιμος να σηκώσω το βάρος».

Πηγή : FORZA

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα