Εκκρεμότητα και υποχρέωση με τον Μίτριτσα

Εκκρεμότητα και υποχρέωση με τον Μίτριτσα

Εκκρεμότητα και υποχρέωση με τον Μίτριτσα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επικεντρώνει στον Αλεξάντρου Μιτρίτσα και γράφει για όσα ισχύουν αλλά και όσα αναμένονται από τον Ρουμάνο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Σχόλια και για άλλες ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεσοεπιθετικά κενά. Τα κενά είναι σοβαρά αφού πέρα από ποιοτικά έγιναν και αριθμητικά. Η όποια προσπάθεια με τον Καγκάβα να θυμηθεί και να ξαναβρεί τον… κανονικό Ιάπωνα ποδοσφαιριστή, έχει αποτύχει και έτσι το δεδομένο πρόβλημα που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ σε αναζήτηση παίκτη μέσα στο καλοκαίρι, είναι ήδη πολύ μεγαλύτερο. Όταν μάλιστα λείπει από την ομάδα και ο Ελ Καντουρί, τότε η κατάσταση επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Γράφοντας για μεσοεπιθετικούς εννοούμε όλους εκείνους που παίζουν πίσω από τον φορ, είτε πρόκειται για ακραίους, είτε παίκτες που αγωνίζονται και στον άξονα. Εκεί, ο ΠΑΟΚ έβγαλε τον μαρτυρικό -από πλευράς απουσιών- Σεπτέμβριο, με τον Μπίσεσβαρ και τον Μιτρίτσα απόλυτα υγιείς! Ο Ελ Καντουρί έχασε όλα τα ματς λόγω θλάσης. Ο Ζίβκοβιτς τα μισά, λόγω κορονοϊού. Ο Μουργκ τα άλλα μισά λόγω διαστρέμματος. Ο Καγκάβα δεν υπάρχει πουθενά! Ακόμη και όλοι να έλειπαν, πιο πιθανό ήταν να παίξει εκεί ο Εσίτι, παρά ο Ιάπωνας που… δεν μπορεί! Προσπάθησε, αλλά δεν μπορεί να φθάσει σε ένα φυσιολογικό επίπεδο εντάσεων και ενέργειας που θυμίζει κανονικό ποδοσφαιριστή. Ας πούμε ότι με αυτόν, ο τι και αν έκανε ο Λουτσέσκου, δεν κατάφερε να τον επαναφέρει! Αν με τον Καγκάβα ο Ρουμάνος προπονητής δεν έκανε το… θαύμα, με τον Μιτρίτσα πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω και να τα καταφέρει. Όχι να κάνει κάποιο θαύμα, αλλά να τον εντάξει στο σύνολο, να βρεθεί με την υπόλοιπη ομάδα και να προσφέρει. Να προσφέρει πολλά…

Μίτριτσα

Έτσι όπως εξελίχθηκε το μεταγραφικό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ με τις μεσοεπιθετικές… περιπέτειες, η μεταγραφή, η παρουσία, η εξέλιξη και η προσφορά του Μιτρίτσα στην ομάδα, είναι πολύ-πολύ κρίσιμη. Από αυτόν ο ΠΑΟΚ περιμένει να κάνει τη διαφορά, να βάλει γκολ, να δώσει ασίστ, να πάρει ματς με ενέργειές του. Μπορεί να είναι άδικο να φορτώνεται τόσο βάρος ο… βραχύσωμος Ρουμάνος, έτσι όμως όπως ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ και με το συγκεκριμένο ρόστερ που δεν έχει μεγάλους σκόρερ μπροστά, ο Ρουμάνος οφείλει να φορτσάρει.

Μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις του δεν έχει βρει ρυθμό και κυρίως δεν έχει καλή επφή με την ομάδα. Δεν του βγαίνουν οι συνεργασίες, δεν μπορεί να προσφέρει με τις ατομικές ενέργειες και προς το παρόν βρίσκεται έξω από τα νερά του. Με αυτόν όμως ειδικά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει, δεν μπορεί να αποτύχει.

Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου που τα καταφέρνει με όλους τόσο καλά, ο προπονητής που παίρνει από (σχεδόν) όλους το 100% οφείλει με τον συμπατριώτη του να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Μιτρίτσα που μέχρι τώρα βγάζει και μια… ξινίλα είτε που δεν κέρδισε θέση βασικού, είτε γιατί δεν τα καταφέρνει τόσο καλά, πρέπει να φορτσάρει και να δώσει ποιότητα στον ΠΑΟΚ, κάτι που για τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς μεταφράζεται και σε γκολ-ασίστ.

* Η ΑΕΚ που κατάλαβε αργά ότι έκανε -και πάλι- λάθος επιλογή προπονητή το καλοκαίρι, συμφώνησε με τον Γιαννίκη ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλεία στον ΠΑΣ. Δουλειά που έχει και φέτος αντίκτυπο, παρά το ότι εκείνος έχει φύγει! Ο Γιαννίκης θα επιχειρήσει σε περίοδο αγώνων να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας και σίγουρα στην αρχή θα έχει προβλήματα. Ποιος έχει την υπομονή να τον περιμένει;

* Η Ελλάδα ως ποδοσφαιρική οντότητα βρίσκεται στην τρίτη ευρωπαϊκή ταχύτητα. Εκεί είμαστε από όλες τις πλευρές, ποιοτικά, εθνικά και συλλογικά. Το να θεωρούμε τραγική αποτυχία της Εθνικής ομάδας να κερδίσει την πρώτη ή δεύτερη θέση σε έναν προκριματικό όμιλο, ειδικά όταν το παλεύει και το διεκδικεί από την τρίτη θέση, είναι άδικο έως παράλογο. Η Ελλάδα που παίζει μη έχοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Φορτουνης, ο Κουρμπελης, ο Γαλανοπουλος, τον Ζέκα στα μισά ματς και τον Σταφυλίδη στα άλλα μισά, με μια φουρνιά παικτών που πάσχει μπροστά χωρις εξτρεμ και φορ, κάνει καλή προσπάθεια και με λίγη τύχη θα είχε άλλους δυο πόντους από το ματς του Κοσσόβου που το τρίποντο χάθηκε στις καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα όλοι όσοι παρακαλάνε για την αποτυχία για να αναδείξουν άλλα θέματα, έχουν ήδη εκτεθεί και δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον η άποψή τους.

* Είναι πολύ-πολύ αστεία η προσπάθεια πολλών στον χώρο, να μας πείσουν ότι μετά την αλλαγή στην ΕΟΚ, έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε ήδη κρίσεις μετά από 1,5 αγωνιστική ότι βλέπουμε καλύτερες διαιτησίες! Τραγικοί!

Ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα πάντως ΔΕΝ έχασε εξαιτίας των διαιτητών και κακώς πέφτει εκεί το βάρος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.