Ολυμπιακός: Καλός ο Αγκιμπού, με ασίστ, αλλά και χαμένη κλασική ευκαιρία για γκολ

Ολυμπιακός: Καλός ο Αγκιμπού, με ασίστ, αλλά και χαμένη κλασική ευκαιρία για γκολ

Ολυμπιακός: Καλός ο Αγκιμπού, με ασίστ, αλλά και χαμένη κλασική ευκαιρία για γκολ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta τα…τελευταία περί Αγκιμπού και λίγα περί Ολυμπιακού Β.

Είχαμε την…κουβέντα του χθες το μεσημέρι και λίγες ώρες αργότερα έπαιζε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Για τον Αγκιμπού Καμαρά ο λόγος που πρωταγωνίστησε στο ισόπαλο 2-2 της Γουϊνέας εντός έδρας με το Σουδάν, ένα άτυχο αποτέλεσμα για την Εθνική των…Καμαράδων του Ολυμπιακού, καθώς ισοφαρίστηκαν στα τελευταία λεπτά από το πουθενά.

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού με βάση το σκάουτινγκ ρεπόρτ από το συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε πάλι μία πολύ καλή εμφάνιση με την Εθνική του, με αποκορύφωμα την ασίστ που έδωσε για να προηγηθεί 2-1 η Γουϊνέα. Κι αυτή τη φορά δεν ήταν ασίστ από εκτέλεση κόρνερ όπως στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων πριν τρεις ημέρες, αλλά μία πολύ σωστή κάθετη πάσα σε αντεπίθεση, που έδωσε τη δυνατότητα στο σέντερ φορ της ομάδας του να σκοράρει.

Παίζοντας 77 λεπτά ο Αγκιμπού ήταν ξανά παραγωγικός, σε ρόλο καθαρά δεξιού εξτρέμ. Έβγαλε καλές συνεργασίες, είχε συνήθως σίγουρες πάσες, έκλεψε, έκοψε, πέρασε μία περίτεχνη πάσα, έκανε δύο σέντρες που τις έδιωξαν οι αμυνόμενοι και δημιούργησε με μία άλλη μπαλιά του συνθήκες για να σουτάρουν από ευνοϊκή θέση συμπαίκτες του, χωρίς να το εκμεταλλευθούν-και δύο φορές βρέθηκε και ο ίδιος σε θέση βολής.

Στην πρώτη του έκανε την καλή πάσα ο Κεϊτά της Λίβερπουλ, αλλά ο επιθετικός μέσος του Ολυμπιακού ήταν με γυρισμένη την πλάτη και προτίμησε να πασάρει με τη σειρά του σε συμπαίκτη του, που δεν μπόρεσε στη συνέχεια να τελειώσει καλά τη φάση.

Στη δεύτερη, όμως, ευκαιρία πραγματικά παίρνει κακό βαθμό. Γιατί ενώ ακολούθησε σωστά τη φάση ερχόμενος από πίσω, όταν βρέθηκε σε θέση να σουτάρει από άριστη θέση, με τον γκολκίπερ να στέκεται άγαλμα, ο Αγκιμπού πλάσαρε χαμηλά και με αρκετή δύναμη, όπως δηλαδή έπρεπε, αλλά όχι με ευστοχία-η μπάλα έφυγε λίγο άουτ σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσει στη Γουϊνέα προβάδισμα δύο τερμάτων (θα ήταν το 3-1) και να κλειδώσει έτσι τη νίκη.

Είναι αυτό που λέγαμε χθες, ότι πρέπει να βελτιώσει δύο πράγματα: τις τελικές του για γκολ κι ασίστ και την ομαδικότητα του. Χθες τον είδαμε πιο ομαδικό, με πιο καλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο, όμως όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το γκολ, την έχασε. Και ήταν κλασική, καθαρή ευκαιρία για γκολ. Ο δε επιθετικογενής παίκτης τη διαφορά την κάνει μόνο όταν σκοράρει.

Ούτως η, άλλως, βεβαίως, μιλάμε για ένα αυθεντικό ταλέντο, με τον Άγγλο σπίκερ να σχολιάζει κάποιες στιγμές για τον «επικίνδυνο Αγκουϊμπού, που στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν φανταστικός» και για «τις ικανότητες που έχει αυτός ο παίκτης του Ολυμπιακού».

Κι αφού μιλάμε για νέα παιδιά: στη Β ομάδα του Ολυμπιακού βγάζει καλή εικόνα ο Φώτης Κίτσος, ένας ούτε καν 19χρονος αριστερός εξτρέμ, τον οποίο γύρισαν σε θέση μπακ, με σύσταση του Πέδρο Μαρτίνς. Και δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, τόσο πίσω, όσο και μπρος.

Από τη Β ομάδα, στη μεσαία γραμμή πιο αξιόπιστος φαίνεται αυτή την στιγμή ο Ξενιτίδης, που στα 22 του έχει κι άλλες εμπειρίες, ενώ ο Κύπριος Κωστή έχει μεταπτώσεις άλλοτε πολύ καλός, άλλοτε πολύ μέτριος. Μπροστά από τον Μαρίνο οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πιο πολλά πράγματα, ενώ στην άμυνα θα στηριχθεί ο Καλογερόπουλος, καθώς όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για μία σημαντική επένδυση.

Άσχετο: Ρώτησα γιατί το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ δεν ορίζεται ημέρα Δευτέρα (25 του μήνα), αφού και οι δύο ομάδες την Πέμπτη 21 του μήνα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δη εκτός έδρας (ο Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη κι ο ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη), ενώ μάλιστα την εβδομάδα που ξεκινάει στις 25 του μήνα δεν υπάρχουν μεσοβδόμαδα παιχνίδια, και η απάντηση που μου δόθηκε είναι ότι ο τηλεοπτικός πάροχος (Νόβα) θέλει το ντέρμπι την Κυριακή (24) για εμπορικούς λόγους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.