Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι

Γιώργος Μανταίος
Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι

bet365

Οι κινήσεις των Ελλήνων agents στη σκακιέρα των μεταγραφών το δύσκολο καλοκαίρι του 2021.

Ακόμα μία εξοντωτική μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της για τους Έλληνες agents. Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συμφωνίες, για τις περισσότερες από τις οποίες προηγήθηκε προεργασία μηνών, αλλά υπήρχαν και ορισμένες που έκλεισαν εν μία νυκτί. Τον Αύγουστο τα κινητά πήραν... φωτιά, οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών έγραψαν χιλιάδες χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητά τους ή πρόσθεσαν χιλιάδες μίλια στις κάρτες ανταμοιβής των αεροπορικών εταιριών.

Βέβαια στην κορυφαία μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή ενεπλάκη μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του εξωτερικού, καθώς τη συμφωνία 11.000.000 μεταξύ ΠΑΟΚ και Νόριτς για το Χρήστο Τζόλη έκλεισε η Wasserman. Ομοίως, ο Μίνο Ραϊόλα βρίσκεται πίσω από τη μετακίνηση 2.500.000 ευρώ του Βαγγέλη Παυλίδη από τη Βίλεμ στην Άλκμααρ. Όμως ο Ιταλός super agent δεν κατάφερε να αποπερατώσει τα δύο τεράστια project που σχετίζονται με την Ελλάδα, την πώληση του Μαντί Καμαρά και την επιστροφή του Μανωλά στον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, κάποια άλλα μεγάλα διεθνή γραφεία, όπως το LIAN του Φάλι Ραμαντάνι με την περίπτωση Ρέτσου (έμεινε στη Λεβερκούζεν όπου ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται) παραμέλησαν τους Έλληνες πελάτες τους.

Γενικά το καλοκαίρι που πέρασε αποδείχθηκε πολύ δύσκολο και γεμάτο από ιδιαιτερότητες σ΄αυτήν την «μετά Covid-19» συνθήκη. Λίγα ήταν τα ελληνικά γραφεία που δραστηριοποιήθηκαν στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Κυριάρχησαν όπως είναι λογικό, εκείνοι που κινούνται σε βάθος χρόνου με σταθερότητα και συνέπεια.

Με κλειστό πλέον και το «παράθυρο» των free agents, το gazzetta σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα από τα πεπραγμένα των Ελλήνων agents το καλοκαίρι του 2021

- PROSPORTS (Πασχάλης Τουντούρης)

Αναμφισβήτητη είναι η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Βορειοελλαδίτης agent την τελευταία διετία. Το mega deal του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ διαδέχονται οι «δουλειές» του Τάσου Δουβίκα και του Τόλη Κωνσταντόπουλου σε Ουτρέχτη και Μπέρσοτ, που κόστισαν συνολικά περίπου 2.000.000 στις ομάδες που τους απέκτησαν. Ο Τουντούρης και οι έμπειροι συνεργάτες του πιστώνονται επίσης τον χειρισμό της υπόθεσης Γούτα στην οποία είχαμε αναφερθεί διεξοδικά εδώ, την απολύτως επιτυχημένη –όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξή της- επιλογή της Σερίφ για το Γιώργο Αθανασιάδη, αλλά και για τον Δημήτρη Κολοβό που παρέμεινε στη Μολδαβία όταν απελευθερώθηκε από τον Παναθηναϊκό. Οι τρεις τελευταίες περιπτώσεις (Γούτας, Αθανασιάδης, Κολοβός) επιβεβαιώνουν την αξιοθαύμαστη ετοιμότητα της Prosport στη διαχείριση του «middle class» Έλληνα ποδοσφαιριστή, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με περιπτώσεις όπως του Κολοβέτσιου και του Ανέστη.

Τα κορυφαία deal
Τάσος Δουβίκας από Βόλο σε Ουτρέχτη (1.200.000)
Τόλης Κωνσταντόπουλος από Παναιτωλικό σε Μπέρσοτ (700.000)
Γιώργος Αθανασιάδης από ΑΕΚ σε Σερίφ Τιρασπόλ (250.000 δανεικός)
Στέλιος Κίτσιου από Άνκαρα σε Γκαζιαντέπσπορ
Δημήτρης Γούτας από Ατρόμητο σε Σιβασπόρ
Φλορίν Ντουρμισάι από ΑΕΛ σε ΟΦΗ

- SPORTS CONNECTION (Αντώνης Αποστολόπουλος)

Έντονη και εφέτος η δραστηριότητα από τον έμπειρο Αντ. Αποστολόπουλο και το επιτελείο των ικανότατων συνεργατών του. Με τη μετακίνηση του Μιχελή στη Βίλεμ, η ευρωπαϊκή «ομπρέλα» της Sports Connection απλώνεται πλέον και στην Ολλανδία, μετά τη Σκωτία (Μπάρκας), τη Δανία (Οικονόμου), την Ιταλία (Κυριακόπουλος) αλλά και την Ελβετία όπου μέχρι το περασμένο Ιανουάριο βρισκόταν ο Δημητρίου. Μάλιστα αν προσμετρήσουμε και το εγγύς παρελθόν, προστίθενται η Γαλλία και η Γερμανία (Τάσος Δώνης σε Ρεμς και Στουτγκάρδη). Επίσης, σε top ιταλικές ομάδες μετακινήθηκαν και τρεις νεαροί (Ψεύτης- Μίλαν, Αλεξίου-Ίντερ και Κεραμίτσης-Ρόμα), ενώ σε οικονομικό επίπεδο, η Τερνάνα πλήρωσε 200.000 ευρώ για το δανεισμό του Κουτσουπιά από την Εντέλα. Στη συμφωνία έχει συμπεριληφθεί και πολύ μεγάλη οψιόν αγοράς 2.200.000.

Τα κορυφαία deal

Ηλίας Κουτσουπιάς από Βίρτους Εντέλα σε Τερνάνα (200.000 δανεικός + 2.200.000 οψιόν)
Νίκος Κεραμίτσης από Έμπολι U17 σε Ρόμα Primavera
Αντώνης Σιατούνης από Σαμπντόρια Primavera σε Μόντσα
Χρήστος Αλεξίου από U17 Ατρόμητου στις ακαδημίες Ίντερ
Νίκος Μιχελής από Μίλαν Primavera σε Βίλεμ (δανεικός)
Φώτης Ψεύτης από Αστέρα Τρίπολης σε Μίλαν (300.000 ευρώ)
Τραντάφυλλος Πασσαλίδης από Αστέρα Τρίπολης σε ΟΦΗ
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από Ατρόμητο σε Ανόρθωση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρίας και εκπρόσωπος του Τάσου Μπακασέτα, τάραξε τα νερά με το deal 1.000.000 του Σιώπη στην Τραμπζονσπόρ. Επίσης, έκανε διπλή συμφωνία με την ΑΕΚ στέλνοντας τον Αλμπάνη δανεικό στον Απόλλωνα Λεμεσού και φέρνοντας στα Σπάτα το Λάζαρο Ρότα. Είχε συμμετοχή και στην πολύκροτη μετακίνηση του Λίντσεϊ Ρόουζ στη Λέγκια Βαρσοβίας. Λίγες κινήσεις, αλλά... καλές για τον Δημητριάδη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
Είναι ο άνθρωπος που με τη συμβολή της εταιρίας Greenfield έκλεισε το τεράστιο deal των 7.500.000, ποσό που κατέβαλε η Νόριτς στον ΠΑΟΚ ως οψιόν απόκτησης του Δημήτρη Γιαννούλη. Είναι μάνατζερ του διεθνή αριστερού μπακ εδώ και 13 χρόνια. Έπαιξε ρόλο και στην επιστροφή του Ευθύμη Κουλούρη στον Ατρόμητο.

Η ROGON του Πολ Κουτσολιάκου τα πήγε πολύ καλά σε διεθνές επίπεδο (Ζάμπιτσερ στη Μπάγερν, Μορίμπα στη Λειψία) όμως πέτυχε μόνο μία «ελληνική» συμφωνία με το δανεισμό του Κώστα Σταφυλίδη από τη Χόφενχαϊμ στη Μπόχουμ. Δική της δουλειά είναι και η μετακίνηση Ζαγαρίτη στην Πάρμα τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά πλέον ο νεαρός μπακ αδυνατεί να βρει λεπτά συμμετοχής ακόμα και στη Serie B. Χρεώνεται, επίσης, το γεγονός ότι δεν βρήκε ομάδα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, παρότι πληροφορούμαστε ότι οι προσπάθειες ήταν εντατικές, αλλά τελικά ο 21χρονος στόπερ παρέμεινε στον ΠΑΟΚ.

Στην κατηγορία αυτή μπορεί να ενταχθεί και το γραφείο του Πορτογάλου Γκονσάλβες, το Proeleven, που βέβαια δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη ROGON. Έχει όμως Έλληνες πελάτες, τις υποθέσεις των οποίων έχει αναλάβει ο agent Ζηνωνος και η επιλογή της επιστροφής Βαγιαννίδη από την Ίντερ στον Παναθηναϊκό, μόνο ως επιτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

H Sports Action των Γαλαριώτη, Δανιά επέλεξε τη Δανία και τη Βέιλε για να βάλει σε τροχιά την καριέρα του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, σε deal αξίας 400.000 ευρώ. Εκπροσώπησε τον Μάριο Τζαβίδα που «μετακόμισε» στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο από την U19 του Παναθηναϊκού, ενώ χειρίστηκε τους «επαναπατρισμούς» των Γκέντσογλου στη Λαμία και Χατζηισαϊα στον Ατρόμητο.

Ο agent Γιάννης Εμμανουηλίδης σε συνεργασία με αγγλικό γραφείο, βρίσκεται πίσω από τη μεταγραφή 2.500.000 του Γιώργου Γιακουμάκη από τη Φένλο στη Σέλτικ. Τον εκπροσωπεί εδώ και πολλά χρόνια και φυσικά αυτό είναι το μεγαλύτερο deal που έχει πετύχει.

Ο newcomer Βασίλης Ρόβας (Rosco Company)είχε έντονη δραστηριότητα με αρκετές μετακινήσεις και συμφωνίες εντός του χώρου των ακαδημιών (στις ομάδες Κ19 ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού), την «αναγέννηση» του Ζήση Καραχάλιου στον ΠΑΣ Γιάννινα και την επιστροφή του νεαρού Μάκη Μπακαδήμα στον Παναιτωλικό.
Πολύ δραστήριος σε επίπεδο Youth και ο Άγγελος Βεϊζι υπό την μανατζερική στέγη του οποίου βρίσκεται και ο Κύπριος Τίτος Προκοπίου (2004). Ο Ολυμπιακός κάλυψε τα τροφεία του στον Απόλλωνα Λεμεσού και έδωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο για έναν παίκτη που θεωρείται wonderkid στην πατρίδα του.

Ο Βασίλης Τοπίδης ήταν κινητικός με εσωτερικές μεταγραφές στη Super League, αλλά και εμπλοκή στην έλευση του Γκαγέχος στον ΟΦΗ.

Ο Τόλης Μπακάλης συμμετείχε στην άφιξη του Κορνέλιους στον Παναιτωλικό, όπως και στην επιστροφή του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο.
Ευκαιρίας δοθείσης, η «εύφημος μνεία» ανάμεσα σε Έλληνες agents απονέμεται στον Δημήτρη Κοτταρά. Ο πρώην τερματοφύλακας των Τρικάλων ήταν αυτός που έπεισε τον Μπρούνο Άλβες να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, 16 χρόνια μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα