Εθνική Νέων: Οι «τελευταίοι πρωταθλητές» του Παναθηναϊκού στις κλήσεις του Θέου

Εθνική Νέων: Οι «τελευταίοι πρωταθλητές» του Παναθηναϊκού στις κλήσεις του Θέου

Γιώργος Μανταίος
Εθνική Νέων: Οι «τελευταίοι πρωταθλητές» του Παναθηναϊκού στις κλήσεις του Θέου

bet365

Η εξέλιξη των πρωταθλητών με την Κ-15 του Παναθηναϊκού το 2018 μέχρι τις τωρινές κλήσεις τους στην Εθνική Νέων.

Το γκρουπ των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2003, δεν είναι για τον Παναθηναϊκό απλώς ακόμα μια ηλικιακή κατηγορία που πέρασε από την Παιανία. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, η φουρνιά αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία ως η τελευταία που έφερε τίτλο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: το πρωτάθλημα Super League Κ15 του 2018! Είναι το μοναδικό τμήμα των ακαδημιών με τίτλο την τελευταία δεκαετία και παράλληλα η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού με «κούπα» μετά το κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε η πρώτη ομάδα το 2014.

Ήταν μία εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών που πήρε την πρώτη θέση στο νότιο Όμιλο και έφτασε στον τελικό της Λαμίας όπου αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε στις τάξεις του παίκτες όπως ο Κούτσιας, ο Κωνσταντέλιας, ο Καράκουτης, ο Κουλιεράκης. Οι «πράσινοι» με προπονητή τον Θωμά Μαυρουδή επικράτησαν 5-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α.) και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου στις 21 Απριλίου 2018.

Τα παιδιά αυτά δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από τις συνέπειες της πανδημίας, αφού οι «καλές» χρονιές τους στην Κ17 (2019/20) και την Κ19 (2020/21) έπεσαν ακριβώς πάνω στους περιορισμούς και τα lockdown.


Σήμερα, στις κλήσεις του Τάσου Θέου για προπονήσεις της εθνικής Κ19 υπάρχουν τρία μέλη της ομάδας εκείνης, όμως το παράδοξο είναι ότι μόνο ένας ανήκει στον Παναθηναϊκό! Πρόκειται για τον Κρυπαράκο που έχει ήδη προωθηθεί στην Β΄ ομάδα υπό τις οδηγίες του Γιάννη Βονόρτα και μάλλον αποτελεί το μοναδικό project από εκείνη τη χρυσή φουρνιά. Στην εθνική κλήθηκαν επίσης ο Μάριος Τζαβίδας ο οποίος το καλοκαίρι «τα έσπασε» με τον ΠΑΟ και πήγε με μεταγραφή (τροφεία) στον Ατρόμητο και ο Άγγελος Γωγουβίτης που δεν έλαβε πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο. Αποφάσισε να αναζητήσει αλλού την τύχη του και βρέθηκε στην Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα που εντυπωσιάζει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Από τους υπόλοιπους πρωταθλητές του 2018 στον Παναθηναϊκό παραμένουν ο χαφ Κωστόπουλος (ήταν στις προηγούμενες κλήσεις) οι αμυντικοί Παυλάκης, Καρνέσης που είναι βασικοί στην Κ19 και οι Φρόκου, Τόρρα, Πορφυρόπουλος που περιλαμβάνονται στο rotation. Οι τερματοφύλακες Αυγερινός και Νικολάου βρίσκονται στην Τριγλία Ραφήνας και την Κ19 του Ιωνικού αντίστοιχα, ο μέσος Δημοσθενιάδης στην Κηφισιά (έκανε κάποιες προπονήσεις και με τον Ολυμπιακό), ενώ ο εξτρέμ Τσοντάκης έχει εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και ασχολείται πλέον με τη μουσική.

Αναμφίβολα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διατηρεί ακόμα στους κόλπους του επτά μέλη εκείνης της ομάδας, είναι ενθαρρυντικό. Όμως σε top επίπεδο, τουλάχιστον με βάση το κριτήριο του ομοσπονδιακού προπονητή Κ19, έχει απολέσει δύο διεθνείς παίκτες καθώς οι Τζαβίδας, Γωγουβίτης ήταν μέλη και των μικρότερων εθνικών ομάδων.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα