Το πιο δύσκολο παιχνίδι και η νέα εμφάνιση Σαββίδη…

Το πιο δύσκολο παιχνίδι και η νέα εμφάνιση Σαββίδη…

Το πιο δύσκολο παιχνίδι και η νέα εμφάνιση Σαββίδη…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει να καταγράφει πόσο οριακή είναι η κατάσταση στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αναλύει πόσο δύσκολο είναι το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι, εξηγεί γιατί ο Σαββίδης έβαλε και τον κόσμο στην υπόθεση Νέας Τούμπας και ολοκληρώνει με διάφορα… διαιτητικά σχόλια.

Όταν στα τέλη του καλοκαιριού οι άλλοι… πανηγύριζαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος… Αυγούστου, επειδή έκαναν 3-4 καλές(;) μεταγραφές, όλος ο ΠΑΟΚ έπαιζε… χαμηλά την μπάλα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι κάτι άλλαξε επειδή ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Τρίπολη, τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ;

Έγραφαν πολλοί κάτω από το τελευταίο μου blog για… έπαρση! Γιατί; Επειδή ο ΠΑΟΚ κέρδισε για πολλοστή φορά την ΑΕΚ; Ή μήπως έπρεπε να λυπούνται οι ΠΑΟΚτσήδες μετά και από αυτό το 2-0;

ΚΑΝΕΙΣ στον ΠΑΟΚ δεν… αεροβατεί. Στο 100% υπάρχει συνείδηση της δύσκολης κατάστασης που βιώνει και θα βιώνει η ομάδα. Το έγραψα και το ξαναγράφω χρησιμοποιώντας τα λόγια του Λουτσέσκου: «To fight, to suffer…». Ναι! Ο ΠΑΟΚ υποφέρει και θα υποφέρει. Απλά όσοι γνωρίζουν και δεν απογοητεύονται στην πρώτη δυσκολία, ποντάρουν στη… μαγκιά του προπονητή και ήδη βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα, γνωρίζοντας όμως ότι ΣΑΦΩΣ και είναι πολύ επικίνδυνο να έρθουν και άλλες βραδιές τύπου… ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ που μετά τις 15 Ιουλίου δεν ενισχύθηκε όσο θα μπορούσε και όσο θα έπρεπε, ο ΠΑΟΚ που τώρα ξαναχτίζει ομάδα, αγωνιστική φιλοσοφία και νοοτροπία, ο ΠΑΟΚ που έπαθε τεράστια ζημιά χάνοντας για μήνες τον Ολιβέιρα πάνω στον οποία στήριζε όλο το παιχνίδι του ο προπονητής ακόμη και σε φάση άμυνας, ο ΠΑΟΚ που μέσα στον Σεπτέμβριο έχασε όλους τους αρχηγούς και τις προσωπικότητές του και παίζει αναγκαστικά με νεοποκτηθέντες και με τον Ντόουγκλας ως δεκάρι μπας και… καλυφθεί κανα κενό εκεί μεσοεπιθετικά, αυτός ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να… υποφέρει! ΟΛΟΙ το ξέρουν, κανείς δεν πετάει στα σύννεφα. Τα μηνύματα δόθηκαν όταν έπρεπε! Όταν οι άλλοι… μάλωναν ποιος είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα και μοίραζαν ελπίδες στον κόσμο εξαιτίας 2-3 μεταγραφών, για τον ΠΑΟΚ καταγράφονταν όλα τα δεδομένα. Και τα μεγάλα προβλήματα ΚΑΙ οι παραλείψεις, αλλά και η ελπίδα που δίνει ο αντικειμενικά πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του.

Ο Λουτσέσκου

Για όλους αυτούς τους λόγους, τώρα που τελειώνει αυτή η τρομερά δύσκολη περίοδος μέχρι τη διακοπή για τις εθνικές και η ομάδα είναι στα όριά της, ΟΛΟΣ ο ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι το αυριανό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι στα όριά της! Ο προπονητής μετράει και ξαναμετράει τους παίκτες και ειδικά σε κάποιες θέσεις σκέφτεται να κάνει rotation και στο τέλος… γελάει από τα νεύρα του, αφού δεν μπορεί να αλλάξει ΚΑΝΕΝΑΝ! Σωματικά και πνευματικά ο ΠΑΟΚ είναι ταλαιπωρημένος και… μακάρι η ομάδα να βγάλει από το μυαλό της ότι… την Κυριακή τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Δεν υπάρχει Κυριακή! Το αυριανό ευρωπαϊκό ματς είναι ο τελικός! Είναι όλα τα λεφτά. Όσοι έχουν απομείνει και παλεύουν χωρίς τους πιο έμπειρους, ίσως και τους πιο ποιοτικούς παίκτες, οφείλουν μετά από τέτοια πίεση, τόσα ταξίδια και τέτοια επιβάρυνση να βρουν τρόπο (δεν μετράει το πώς) να κερδίσουν τους Σλοβάκους. Το 6-0 στη βαθμολογία του ομίλου θα είναι πολύ κομβικό… Μετά για την Κυριακή και τον ΟΦΗ… έχει ο Θεός.

* Ο Ιβάν Σαββίδης κατάλαβε ότι η πολύμηνη επικοινωνιακή του απουσία (ουσιαστικά πάντα ήταν παρών και διοικούσε κανονικά τον ΠΑΟΚ) έγινε όπλο στα χέρια και στα… Μέσα των αντιπάλων που υπάρχουν εκτός αλλά και… εντός Θεσσαλονίκης, όλων όσων προσπαθούν να βλάψουν τον Δικέφαλο και την ενότητά του που αποτελεί απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Γι’ αυτό ο Σαββίδης το τελευταίο διάστημα βρίσκει συνεχώς τρόπους να επικοινωνεί με τον κόσμο και να στέλνει μηνύματα.

Χθες, έκανε αυτό που περιμέναμε χρόνια! Κουράστηκε από την κοροϊδία της πολιτείας στο θέμα του γηπέδου και έβαλε στο παιχνίδι τον κόσμο: «Από εδώ και πέρα ο κόσμος θα μαθαίνει τα πάντα που αφορούν στο γήπεδο» είπε και είναι ξεκάθαρο ότι πήρε αυτή την απόφαση από το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια της έκθεσης, όταν άκουσε τον Πρωθυπουργό να του επιτίθεται, λέγοντας με… στυλ: «περιμένουμε από τον επενδυτή να ξεκινήσει». Ο Πρωθυπουργός κατάλαβε το λάθος του και την ανακρίβεια που είπε και την επομένη ανασκεύασε παραδεχόμενος ότι… εκκρεμεί το προεδρικό διάταγμα, αλλά ο Σαββίδης την απόφασή του την είχε πάρει. Από εδώ και πέρα θα μιλάνε οι δύο πλευρές, θα ακούει όμως και ο κόσμος για να καταλαβαίνει ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει να «τρέξει» το θέμα του γηπέδου.

Καυτατζόγλειο

Μέσα από τη FORZA έγινε αναλυτικό ρεπορτάζ και καταγράφηκαν όλα τα εμπόδια που προκύπτουν με το Καυταντζόγλειο. Αυτός είναι ο γόρδιος δεσμός και οι υπεύθυνοι ας μην κάνουν άλλο τους… Κινέζους. Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα:

  1. Γιατί ακόμη δεν υπογράφηκε η υπουργική απόφαση που επικυρώνει τη νομοθετική ρύθμιση για τα έργα σε εθνικά στάδια που μπορούν να αναλάβουν οι ΠΑΕ;
  2. Γιατί η ΓΓΑ δεν απαντάει ακόμη στην ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Ιούλιο για τα έργα στο Καυταντζόγλειο; Τι περιμένουν; Έχουν διάθεση ή… κατά λάθος έχουν μπερδευτεί και πάλι οι υπηρεσίες της διοίκησης του σταδίου και της ΓΓΑ και δεν ξέρουν ποιος πρέπει να απαντήσει;

Από εδώ και πέρα λοιπόν, για να μάθει και ο Πρωθυπουργός που… μάλλον δεν ήξερε (γι αυτό άλλα έλεγε το Σάββατο και άλλα την Κυριακή στην Έκθεση) ΟΛΑ στο φως! Να ξέρει ο κόσμος ποιος έχει την ευθύνη για κάθε καθυστέρηση.

* Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Κλάτενμπεργκ χθες για να περιγράψει το οφσάιντ γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα, περιέχονται στον κανονισμό. ΟΛΟΙ ξέρουν τι αναφέρει ο κανονισμός για το πότε ο εκτεθειμένος επιθετικός επηρεάζει τη φάση: «Είναι οφσάιντ όταν εμποδίζει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει τη μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό του πεδίο. Όταν κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα». ΟΛΟΙ ήξεραν και έβλεπαν ότι ο Μαουρίσιο όντας ΠΙΣΩ από τον Μπάρκα, δεν τον επηρεάζει στο παραμικρό. Απλά, όσοι ακόμη κάνουν τους… ανήξερους, έχουν τέτοια… υποχρέωση να δικαιολογήσουν την κλοπή του 2018. Αλλά το έγραψα και στο περασμένο blog. Ας το συνεχίσουν, όπως ο Σιμόες. Το καλύτερο κίνητρο θα είναι για τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και στα επόμενα 15 «ντέρμπι»… Στα προηγούμενα πήραν μία νίκη! Στα επόμενα;

* Όσον αφορά τον Κλάτενμπεργκ είπε τα αυτονόητα σκληρά σχόλια για τον Φωτιά που από άγνοια κανονισμού στο Ατρόμητος-Άρης, έστειλε τον διαιτητή στο VAR να δει τη φάση του Κυριάκου Παπαδόπουλου όπου κάνει χέρι μετά από πρόσκρουση της μπάλας στο δικό του πόδι. Αλλά… Ξεπερνάει το όριο της κοροϊδίας η προσπάθεια Κλάτενμπεργκ να μας αποκρύψει το τι ακριβώς συνέβη στη φάση του Δεληζήση. Δεν είναι δυνατόν να κρύβει όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν για την πιο δύσκολη φάση της αγωνιστικής, εκεί όπου στερεί από το φίλαθλο κοινό την ενημέρωση για το πρόβλημα που δεν άφησε τους διαιτητές να καταλάβουν αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή. Αυτές οι στιγμές στερούν μεγάλη αξιοπιστία από τον Κλάτενμπεργκ.

* Οι πολλοί (δυστυχώς και ΠΑΟΚτσήδες) πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεχάσει τη σκευωρία που πήγε να στηθεί με τη δήθεν πολυϊδιοκτησία. Έτσι νομίζουν… Πέρα από τα δικαστήρια, τις μηνύσεις, τις προσφυγές στον Άρειο Πάγο, είδαμε πρόσφατα και την κατάληξη της προσπάθειας του δικαστή Φιλόπουλου να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο και να μπει στο διαιτητικό δικαστήριο. Ο δικαστής που ως μέλος της Επιτροπής Εφέσεων αρνήθηκε να δικάσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεχόμενος ως βάσιμη μία εισήγηση δικηγόρων, λογιστών και καθηγητών εμπορικού δικαίου από την ΕΕΑ του Αυγενάκη και μετά από την απόφαση-σφαλιάρα του CAS που διέταξε την Επιτροπή της ΕΠΟ να δικάσει, αυτός παραιτήθηκε! Και πίστεψε ότι τώρα θα επέστρεφε στο ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά –ακόμη- επεισόδια που θα έχει εκείνη η υπόθεση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.