Το 10-1 του Ολυμπιακού στα α΄ημίχρονα (!) και η ισορροπία του ΠΑΟΚ με 6 αριστεροπόδαρους

Το 10-1 του Ολυμπιακού στα α΄ημίχρονα (!) και η ισορροπία του ΠΑΟΚ με 6 αριστεροπόδαρους

Το 10-1 του Ολυμπιακού στα α΄ημίχρονα (!) και η ισορροπία του ΠΑΟΚ με 6 αριστεροπόδαρους

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από τo blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο τα χθεσινά παιχνίδια της Τρίπολης και της Τούμπας.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και χθες αυτό που κάνει με αρκετά μεγάλη συνέπεια σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν-να παίρνει ένα σοβαρό προβάδισμα από το α΄ ημίχρονο στα παιχνίδια του, ενίοτε να τα καθαρίζει κιόλας.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, στα 11 παιχνίδια του στην Ευρώπη (εφτά) και στο πρωτάθλημα (τέσσερα), το σκορ των αγώνων του στο α΄ ημίχρονο είναι 10-1! Έχει βάλει δέκα γκολ κι έχει δεχθεί μόνο ένα, κι αυτό στην Μπρατισλάβα, που μπορείς να πεις κι ότι η πρόκριση είχε τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι.

Ειδικά δε στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει βρει τον σωστό τρόπο για να παίρνει κεφάλι: 1-0 στο 12’ στη Λαμία, 1-0 στο 8’ με τον Απόλλωνα, 1-0 στο 7’ στην Τρίπολη. Στα πρώτα δεκάλεπτα των τριών αγωνιστικών μέσα σε μία εβδομάδα έχει σκορ 4-0! Και ξέρουμε όλοι ότι ειδικά με τις μικρομεσαίες ομάδες, άμα προηγηθεί στο σκορ θα είναι πραγματικά σπάνια εξέλιξη να μην κερδίσει.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πώς θα ισορροπήσει καλύτερα τα ημίχρονα του! Διότι στα β΄ ημίχρονα το σκορ είναι εντελώς διαφορετικό: 10-7! Ναι μεν έχει πετύχει τον ίδιο αριθμό γκολ, αλλά έχει δεχθεί εφτά-όπως έχω ξαναγράψει όλα από στατικές φάσεις! Και χθες πάλι έφαγε γκολ από στατική φάση, με τη διαφορά ότι ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάιντ. Ήταν και τυχερός στη συγκεκριμένη φάση, αλλά περισσότερο δεν ήταν η τύχη, ήταν η καλή αντίδραση των παικτών του, που έγκαιρα βγήκαν από την άμυνα τους και τραβήχτηκαν για να βγάλουν οφσάιντ τους αντιπάλους τους, όπως κι έγινε. Και, αντίθετα, όπως δεν είχε γίνει σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις κι είχε στοιχίσει γκολ στον ολυμπιακό, όπως π.χ. στη Βουλγαρία με τη Λούντογκορετς.

Η σωστή κίνηση όλης της ομάδας στην κομπίνα που έκανε ο Αστέρας κατά την εκτέλεση του κόρνερ ήταν, όμως, η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά είχε να κάνει με το ότι πρώτον οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν τους δύο παίκτες του Αστέρα να κάνουν την κομπίνα με όλη την άνεση τους, αφού ήταν δύο έναντι ενός του Ολυμπιακού στη γωνία με το σημαιάκι και δεύτερον ο Βατσλίκ στο σουτ που επιχείρησε ο αντίπαλος παίκτης δεν έδιωξε την μπάλα σωστά-αντί να την στείλει όσο πιο πλάγια γίνεται, την έστειλε λίγο πλάγια, στο κεφάλι του Σίτο.

Να προσέξουμε επιπλέον δύο πράγματα. Ένα ότι σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ακυρώνεται γκολ αντίπαλου του Ολυμπιακού ως οφσάιντ, καθώς το ίδιο είχε γίνει και με το γκολ του Παμλίδη στο ματς με τον Απόλλωνα. Μάλιστα, τότε ήταν πολύ λάθος η τοποθέτηση του Καρμπόβνικ, που είχε μείνει πίσω κι εκ τύχης προέκυψε το, οριακό, οφσάιντ. Και δύο ότι ο Βατσλίκ όπως συνέβη και στη Λαμία, έτσι και χθες, έχασε κατά τρόπο ανεξήγητο την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μία εντελώς ακίνδυνη σέντρα, με τον Ρέαμτσιουκ ως «από μηχανή θεό» να σώζει την εστία του Τσέχου γκολκίπερ, που αν μη τι άλλο πρέπει να το δει αυτό το πράγμα. Διότι, μία, δύο, την τρίτη θα ολοκληρωθεί η γκάφα και θα γίνει γκολ.

Βατσλίκ

Ο Βατσλίκ πρέπει επειγόντως να γυρίσει στα καλά του, να βγάζει ετοιμότητα για κάθε φάση, να βοηθάει ακόμη πιο πολύ στις εξόδους στον αέρα και με τίποτα να μην έχει την Πέμπτη στην Πόλη την εικόνα που είχε χθες στην Τρίπολη. Θυμάμαι ότι μετά το ματς στη Λαμία τον είχε πιάσει ο τηλεοπτικός φακός να μιλάει με τον προπονητή των γκολκίπερ, τον Αγριογιάννη και να εξηγεί πώς την πάτησε (σαν να έδειχνε κάτι στον αγωνιστικό χώρο) και του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια σε μία βαθιά μπαλιά-παρεμπιπτόντως και τότε ο Ρέαμπτσιουκ τον είχε βοηθήσει να μπλοκάρει την μπάλα με τη δεύτερη. Χθες δεν έφταιγε ούτε το τερέν, ούτε τίποτα. Ήταν μία πολύ κακή αντίδραση του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με τον Τσέχο να έχει τύχη βουνό που δεν έγινε γκολ, γιατί τότε θα είχε γίνει δακτυλοδεικτούμενος…

Αναφορικά τώρα με το πρώτο φετινό ντέρμπι της σεζόν, η επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη επί της ΑΕΚ. Και ήρθε ως συνέχεια περισσότερο της κυριαρχίας του απέναντι της εδώ και κάποια χρόνια-όπως το ίδιο, κι ακόμη χειρότερα, για την ΑΕΚ, κυριαρχεί στα μεταξύ τους παιχνίδια κι ο Ολυμπιακός...

Φάνηκε να μην έχει βρει ακόμη αυτό που λέμε το μέταλλο για τα μεγάλα παιχνίδια ούτε η φετινή ΑΕΚ. Ίσως γιατί οι περισσότεροι ξένοι καινούργιοι παίκτες της, ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τι γίνεται στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρόσεξα ότι στο α΄ ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν κάνει μόλις τέσσερα φάουλ! Ο Τσούμπερ έχει πράγματι πολύ καλές επαφές κι ο Λιβάι πολύ καλό μπάσιμο, αλλά μια καλή ενέργεια από τον καθένα σε εκτός έδρας ντέρμπι δεν αρκεί.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τόσους από τους λεγόμενους βασικούς παίκτες του (εφτά μέτρησα!) έδειξε ότι στα ντέρμπι δεν έχει σημασία τόσο ποιοι παίζουν, όσο η κατάθεση ψυχής. Οι έξι (!) αριστεροπόδαροι (Μιχαηλίδης, Σίντκλει, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Σβιντέρσκι) έδωσαν μία καλή ισορροπία στην ενδεκάδα του Λουτσέσκου κι ο Μπίσεσβαρ με κάποιο τρόπο εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μισελέν σε σχεδόν όλες τις φάσεις κλειδί του παιχνιδιού-και λέμε εμείς για τον άλλο δεξιό Γάλλο μπακ, τον Λαλά…

Μπίσεσβαρ

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ Σβιντέρσκι είχε μηδέν τελικές (!) σε ένα 90λεπτο στο οποίο η ομάδα του ήταν πολύ περισσότερο απειλητική! Ο Πολωνός έκανε την βρόμικη δουλειά και αφενός μεν έρχονταν από πίσω σαν τρέιλερ ο Σβαμπ κι ο Αουγκούστο για να τελειώνουν τις φάσεις, αφετέρου δε χωνόταν στην περιοχή της ΑΕΚ κάθε φορά που έβρισκε τρύπα ο Μπίσεσβαρ.

Πολύ κακή η εικόνα της ΑΕΚ αμέσως μετά το 1-0. Σε πλήρη πανικό, ευτυχώς γι΄ αυτήν που τέλειωσε εκεί το ημίχρονο, γιατί δύο λεπτά να είχε ακόμη θα έτρωγε κι άλλο γκολ. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ της έκανε μία δύσκολη επέμβαση χαμηλά δεξιά στη γωνία του, αλλά στο γκολ του Μπίσεσβαρ δεν είχε απάντηση-όχι ότι ήταν κι εύκολο, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Μισελέν.

Κάπως έτσι, από την 4η αγωνιστική στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας είναι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες που και την προηγούμενη τριετία είχαν καταλάβει τις θέσεις «ένα» και «δύο» της βαθμολογίας…

Άσχετο: στο τελευταία παιχνίδι Αστέρα-Ολυμπιακού με κόσμο, Δεκέμβρη του 2019, τα εισιτήρια ήταν 5.000. Με τους οπαδούς του Ολυμπιακού βέβαια μέσα. Χθες ο Αστέρας επέλεξε να μην δώσει εισιτήρια στους Ολυμπιακούς και το γήπεδο είχε λιγότερα από 1.000 εισιτήρια…Το ίδιο και στο πρόσφατο Λαμία-Ολυμπιακός: ούτε 1.000 εισιτήρια δεν είχε, ενώ στο τελευταίο Λαμία-Ολυμπιακός με κόσμο Ολυμπιακού, το Γενάρη του 2020, είχε 4.000 εισιτήρια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.