Ατρόμητος: Οι πέντε λόγοι του κακού ξεκινήματος

Newsroom
Ατρόμητος: Οι πέντε λόγοι του κακού ξεκινήματος

bet365

Ο Ατρόμητος δεν έχει κάνει το ξεκίνημα που θα περίμεναν με δεδομένη την ενίσχυση της ομάδας και το Gazzetta αναλύει τους 5 λόγους του κακού αυτού ξεκινήματος.

Των Φώτη Καρακούση και Μάκη Σταθάτου

Αν θέλαμε το καλοκαίρι να βγάλουμε έναν πρωταθλητή μεταγραφών, ο Ατρόμητος θα έβαζε σίγουρα σοβαρή υποψηφιότητα γι' αυτό. Οι «κυανόλευκοι» προχώρησαν σε 14 αποκτήσεις ποδοσφαιριστών, με την διοίκηση του Γιώργου Σπανού να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, οι κινήσεις έγιναν με σκοπό η ομάδα να διεκδικήσει την είσοδο στην εξάδα και μετά όσο πιο ψηλά γίνεται. Και φυσικά να παίξει το ποδόσφαιρο που δεν έπαιξε την περσινή χρονιά.

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές η αλήθεια είναι πως κανείς στον Ατρόμητο δεν είδε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θα περίμενε. Και δεν μιλάμε βαθμολογικά, όπου οι «κυανόλευκοι» είναι στην 11η θέση με μόλις 1 βαθμό, αλλά αγωνιστικά με την εικόνα κυρίως κόντρα σε Παναιτωλικό και Βόλο να είναι το λιγότερη κακή.

Λόγω αυτής της εικόνα, οι Περιστεριώτες αποφάσισαν να κάνουν σχετικά νωρίς την αλλαγή προπονητή, με τον Άνχελ Λόπεθ να αποχαιρετά και τον Γιώργο Παράσχο να είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Όσον αφορά την αντικατάσταση του προπονητή, θα αναφερθούμε ξεχωριστά και μόλις υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τον νέο, καθώς ήδη ο Ισπανός αποτελεί παρελθόν.

Τώρα θα ασχοληθούμε με τους λόγους του κακού αυτού ξεκινήματος, τονίζοντας φυσικά πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για αφορισμούς και απογοητεύσεις. Η Super League Interwetten βρίσκεται μόλις στην 3η της στροφή και ο χρόνος για να αλλάξει η εικόνα φυσικά και υπάρχει, όπως και η αισιοδοξία πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της.

Δεν διαχειρίστηκε καλά το ρόστερ ο Λόπεθ

Δεν διαχειρίστηκε καλά το ρόστερ ο Λόπεθ

«Χάθηκαν» από τα φιλικά τα αποδυτήρια

«Χάθηκαν» από τα φιλικά τα αποδυτήρια

Τα δυνατά φιλικά «έριξαν» από νωρίς την ψυχολογία

Τα δυνατά φιλικά «έριξαν» από νωρίς την ψυχολογία

Οι πολλές μεταγραφές ενίσχυσαν την ομάδα, αλλά θέλουν και τον χρόνο τους

Οι πολλές μεταγραφές ενίσχυσαν την ομάδα, αλλά θέλουν και τον χρόνο τους

Άλλη η πίεση στον Βόλο και άλλη στον Ατρόμητο

Άλλη η πίεση στον Βόλο και άλλη στον Ατρόμητο

Στα συν το ότι ο κόσμος είναι εκεί και στηρίζει

Στα συν το ότι ο κόσμος είναι εκεί και στηρίζει

Γιατί ο Παράσχος είναι το μεγάλο φαβορί να αναλάβει

Γιατί ο Παράσχος είναι το μεγάλο φαβορί να αναλάβει

Ξεκινάμε με το θέμα της διαχείρισης του ρόστερ. Φέτος το καλοκαίρι όπως αναφέραμε ο Ατρόμητος ουσιαστικά άλλαξε όλη την ομάδα, με τις μεταγραφές να φτιάχνουν ένα ισχυρό ρόστερ. Ένα ρόστερ που ωστόσο όπως φάνηκε και από την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, δεν αξιοποιήθηκε σωστά από τον Άνχελ Λόπεθ. Ο Ισπανός τεχνικός το καλοκαίρι δούλεψε μόνο το 4-2-3-1 και σε αυτό προσπάθησε να χωρέσει παίκτες που δεν μπορούσαν να παίξουν στις θέσεις αυτές. Παραδείγματος χάριν, ο Καρτάλης που πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα, χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό χαφ, με την απόδοσή του να μην θυμίζει σε τίποτα με αυτή στους Ηπειρώτες. Επίσης και ο Κουλούρης με το σύστημα αυτό δείχνει απελπιστικά μόνος και συνολικά φαίνεται να υπάρχει λανθασμένη διαχείριση του υλικού που είχε στα χέρια του.

Μια λάθος διαχείριση που δεν έχει να κάνει μόνο με το σύστημα και τους παίκτες που μπαίνουν ή μένουν εκτός σε κάθε αγώνα, αλλά και με τα αποδυτήρια. Ο Ισπανός τεχνικός φάνηκε πως «έχασε» τα αποδυτήρια από πολύ νωρίς. Ακόμα και από τα φιλικά θα λέγαμε. Σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να κερδίσει τους παίκτες, κάτι που φυσικά είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει να κάνει και με τα όσα έγιναν στην προετοιμασία, τόσο με την επιμονή μόνο σε ένα σύστημα, όσο και συνολικά την δουλειά. Και πραγματικά σε μια ομάδα το να έχει ένας προπονητής δίπλα του τους παίκτες είναι το πιο σημαντικό, κάτι που ο Λόπεθ δεν φάνηκε να είχε.

Ένας ακόμα παράγοντας του κακού ξεκινήματος του Ατρομήτου (ξαναλέμε κακού βάση της αγωνιστικής εικόνα) θα μπορούσε να είναι και τα πολύ δυνατά φιλικά του καλοκαιριού. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας κάνει τόσες πολλές μεταγραφές, μπήκαν με το καλημέρα στα βαθιά παίζοντας με ομάδες της La Liga, γνωρίζοντας βαριές ήττες. Θα πείτε και με το δίκιο σας πως μιλάμε για φιλικά παιχνίδια. Μαζί σας, αλλά η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη όταν γνωρίζεις συνεχόμενες και βαριές ήττες. Ίσως θα έπρεπε τα πρώτα παιχνίδια να ήταν με πιο βατές ομάδες και μετά να γίνουν και τα δυνατά φιλικά που ήθελε ο Άνχελ Λόπεθ και όχι μόνο για την ψυχολογία, αλλά και για το καλύτερο «δέσιμο» της ομάδας.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο Ατρόμητος ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό, με το φετινό ρόστερ να είναι το καλύτερο για τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, καθώς δεν είναι μόνο το ότι αποκτήθηκαν 14 ποδοσφαιριστές, αλλά το ότι αυτοί οι παίκτες είναι ποιοτικοί και σε θέση να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Ένα ρόστερ όμως που σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να δέσει και να μπορέσει να βγάλει στο γήπεδο αυτά που θέλουν προπονητής και διοίκηση. Χρόνος που εννοείται πως υπάρχει, αρκεί να γίνει καλύτερη διαχείριση και εκμετάλλευση αυτού του ρόστερ. Αυτό ίσως να μην υπήρχε χρόνος να γίνει τόσο νωρίς, ίσως και να υπήρχε (για να έχουμε απόλυση του Λόπεθ, στον Ατρόμητο θεωρούν πως υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος), το σίγουρο πάντως είναι πως δεν έγινε και αυτό φάνηκε τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα παιχνίδια του Ατρομήτου.

Μετά από μόλις 3 αγωνιστικές ο Άνχελ Λόπεθ αποτέλεσε παρελθόν από τον Ατρόμητο, καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο αυτά που περίμεναν από την διοίκηση. Ο Ισπανός στον Βόλο είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, με τους Βολιώτες να παίζουν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Στον Βόλο ωστόσο και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μομφή για το συγκεκριμένο σωματείο, η πίεση δεν ήταν τόσο μεγάλη σε σχέση με τους «κυανόλευκους». Οι Περιστεριώτες τα τελευταία 15 χρόνια και μετά τις επιτυχίες, τις συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου, τις εξόδους σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνολικά τις πορείες τους, έχουν ανεβάσει τον πήχη και μαζί με τον πήχη ανεβαίνει και η πίεση για τον προπονητή και τους παίκτες. Αυτή την πίεση δεν φάνηκε να άντεξε ο νεαρός τεχνικός, κάτι που αντίκτυπο και στην αγωνιστική εικόνα από το πρώτο κιόλας φιλικό μέχρι και την 3η αγωνιστική, με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο με μισάωρο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης.

Ο Ατρόμητος είναι μια από τις ομάδες που έχει έναν δυνατό πυρήνα οργανωμένων οπαδών. Οι «Fentagin» βλέποντας πως το καλοκαίρι έγινε σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, όχι απλά την στήριξαν αλλά συνεχίζουν να την στηρίζουν περιμένοντας πως όλες αυτές οι κινήσεις θα φέρουν την αγαπημένη τους ομάδα εκεί που θέλουν να βρίσκεται. Μια στήριξη που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, όταν παρά την ήττα από τους Αγρινιώτες με 2-1 οι οργανωμένοι φώναξαν τους παίκτες στην θύρα τους και τους χειροκρότησαν δείχνοντάς τους πως πιστεύουν σε αυτούς.

Όπως σας γράψαμε και χθες, μετά την βαριά ήττα από το Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» η απόφαση για απομάκρυνση του Άνχελ Λόπεθ ήταν οριστική. Ο Ισπανός μόνο με θαύμα θα έμενε, ένα θαύμα που δεν έγινε και την Παρασκευή το απόγευμα ανακοινώθηκε και επίσημα η απομάκρυνσή του. Όσον αφορά τους αντικαταστάτες, το μεγάλο φαβορί είναι ο Γιώργος Παράσχος και είναι γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν ξέρει απλά την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τον Ατρόμητο. Μιλάμε για έναν έμπειρο προπονητή από τον οποίο οι «κυανόλευκοι» θεωρούν πως θα έχουν άμεσα αποτελέσματα και δεν θα χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής, γιατί να μεν υπάρχει αυτός ο χρόνος όπως αναφέραμε, καθώς βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική, αλλά γίνουν πολλές δοκιμές στη θέση του πάγκου, θα μειωθεί και ο χρόνος αυτός.