Ο Κουέστα κέρδισε ξανά τη θέση του…

Ο Κουέστα κέρδισε ξανά τη θέση του…

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Κουέστα κέρδισε ξανά τη θέση του…

bet365

Ο Άκης Μάντζιος εμπιστεύεται περισσότερο τον Χουλιάν Κουέστα για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, αυτό αποδείχθηκε εξάλλου από την επιλογή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία προφανώς συμπεριλήφθηκε στις τομές που αποφάσισε ο Άκης Μάντζιος στο βασικό σχήμα του Άρη και η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε έκπληξη. Εξάλλου, οι παλινωδίες στη θέση «1» είναι κάτι σύνηθες στον Άρη της τελευταίας τριετίας υπό την έννοια ότι κανείς από τους τερματοφύλακες δεν ένιωσε ότι η θέση είναι η δική του. Αυτό αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα καθώς στην αφετηρία της σεζόν 2019-20 ο Ισπανός γκολκίπερ πλήρωσε βαρύ τίμημα για την άστοχη έξοδό του στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μόλντε και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ επιλέχθηκε ο Φαμπιάν Έμαν. Η εμφάνιση του Αυστριακού ενίσχυσε το αίσθημα ανασφάλειας στη θέση του τερματοφύλακα, οδήγησε στην επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα αλλά κάθε λάθος του τελευταίου τον οδηγούσε στον πάγκο.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Εκείνη η εμφάνιση του 29χρονου γκολκίπερ στην 3η αγωνιστική της Interwetten Superleague απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε ως συνέπεια και την απώλεια της θέσης του βασικού. Έτσι ο Ζακαρί Μπουσέ βρήκε τον χώρο που απελπισμένα αναζητούσε για να γράψει επίσημα παιχνίδια, έκανε ντεμπούτο στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και η δική του περιορισμένη ικανότητα καλλιέργησε συνθήκες επιστροφής του Κουέστα, από τη στιγμή που δεν υπήρξε ικανοποίηση ούτε από τις αγωνιστικές επιδόσεις του Μάριου Σιαμπάνη.

Πλέον, ο Ισπανός επέστρεψε γιατί αίσθημα ασφάλειας δεν ανέπτυξε ούτε ο Βραζιλιάνος Ντένις ο οποίος αποκτήθηκε με σκοπό να διαδραματίσει ρόλο βασικού τερματοφύλακα, μέχρι στιγμής όμως αντιμετωπίζει δυσκολία σε επίπεδο ανταπόκρισης. Είχε ευθύνη στα γκολ που δέχθηκαν οι «κίτρινοι» στον πρώτο αγώνα με την Αστάνα αλλά εξιλεώθηκε με την εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Υπέπεσε σε λάθη στα φιλικά παιχνίδια για να φτάσουμε στο γκολ του Άοσμαν την περασμένη εβδομάδα με τον Ιωνικό όπου εκτός της λανθασμένης αντίδρασης της μεσοαμυντικής γραμμής και ο ίδιος ήταν εκτός θέσης.

Στην πραγματικότητα όμως, στο μυαλό του Άκη Μάντζιου, ο Χουλιάν Κουέστα πρέπει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας και το απέδειξε με τον τρόπο διαχείρισης του ολέθριου λάθους στο οποίο είχε υποπέσει στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το ερώτημα είναι, αν ο Ισπανός μπορεί να υποστηρίξει την επιλογή του προπονητή του, αν μπορεί επίσης να βρει τη σταθερότητα που του λείπει στο διάστημα της θητείας του στον Άρη. Σίγουρα, ο χθεσινός (22/9) αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν μια καλή αρχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα