Το πρωτάθλημα έγινε τοξικό από τη 2η αγωνιστική κι έρχονται φουρτούνες

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Το πρωτάθλημα έγινε τοξικό από τη 2η αγωνιστική κι έρχονται φουρτούνες

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την «τοξική» εκκίνηση της σεζόν και εκτιμά ότι η ατμόσφαιρα θα γίνεται όλο και πιο «βαριά» και «άρρωστη» κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου...

Πρώτος ο Βόλος με τα Γιάννενα! Εντός έδρας γκέλες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, εναντίον Ατρομήτου και ΠΑΣ. Ηττα του Παναθηναϊκού στους «Ζωσιμάδες», ήττα του Αρη από τον Ιωνικό του Τσιγκρίνσκι, του Τουράμ και των Ρομαό – Κάνιας, δύο ισοπαλίες ο ΟΦΗ σε πολύ δύσκολα ματς εναντίον του Αρη και της ΑΕΚ! Τι... πρωταθληματάρα, θα πει κάποιος και με το δίκιο του, ειδικά αν εστιάσει και σε περισσότερες παραμέτρους των δύο πρώτων αγωνιστικών: το ωραίο ποδόσφαιρο του Απόλλωνα παρά τις βαριές ήττες που υπέστη, την καταπληκτική απόδοση της Λαμίας η οποία βάσει απόδοσης/ ευκαιριών άξιζε την ισοπαλία εναντίον του Ολυμπιακού, την έκπληξη στο Περιστέρι με τη νίκη του Παναιτωλικού.

Κι ακόμα δεν έχει διεξαχθεί ούτε ένα από τα 40 ντέρμπι...


Αυτή είναι η μια εικόνα του νομίσματος. Η πρόσκαιρη κατά τη γνώμη μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Βig – 5 θα αρχίσει να... σαρώνει στο διάβα του ό,τι βρει από εδώ και πέρα: ολοφάνερα όλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα, άλλοι με επιφανειακά τραύματα και άλλοι με βαθύτερες πληγές που δεν επουλώνονται με δυο – τρεις νίκες. Αυτό, λοιπόν, είναι το «στιγμιότυπο», το οποίο πιθανότατα δεν θα διαρκέσει μόνο για 3-4 αγωνιστικές, αλλά δεν θα... τραβήξει και πολύ.

Στον ορίζοντα, όμως, στο μεγάλο κάδρο, η άλλη όψη της Superleague Interwetten είναι ήδη αποκρουστική. Χωρίς καν να έχει γίνει ούτε ένα από τα 40 ντέρμπι της σεζόν μεταξύ των πέντε «μεγάλων», αν θεωρήσουμε ότι θα συμμετάσχουν και οι πέντε στα play offs! Το πρωτάθλημα έγινε «τοξικό» μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική του και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο βαθμός τοξικότητας να μειωθεί. Θα είναι διαρκώς αυξανόμενος, οι φουρτούνες που θα έρθουν θα είναι μεγάλες λόγω (φαινομενικά τουλάχιστον) ισχυρότερου ανταγωνισμού Ολυμπιακού – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και... ο Θεός του ποδοσφαίρου να βάλει το χέρι του μέχρι τον Μάιο.

Οι οπαδοί, τα media και το ΟΦΗ - ΑΕΚ

Η επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα αλλάζει τα πάντα και η πίεση για αποτελέσματα μεταφέρεται σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Θα δούμε και πάλι πολλές όμορφες εικόνες στις κερκίδες, αλλά θα δούμε και πολλές άσχημες. Ηδη έχουμε δει αρκετές (ας μην αναφερθούμε ειδικότερα προς το παρόν, διότι ελάχιστες είναι οι «πολιτισμένες» έδρες στη Superleague), θα δούμε και χειρότερες, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Δεν το είχαν.. προϋπολογίσει πολλοί, σχεδόν το είχαμε ξεχάσει λόγω κορονοϊού. Τα πρόστιμα ήδη πέφτουν βροχή και θα συνεχίσουν να πέφτουν σχεδόν σε κάθε ματς και των πέντε «μεγάλων», αλλά μάλλον με τα πρόστιμα δεν βάζουν... μυαλό.

Και σε τελική ανάλυση η τοξικότητα δεν προκαλείται μόνο ή κυρίως από τον κάθε κάφρο που πάει στο γήπεδο για να βρίσει, να εκτονωθεί ή και να παίξει ξύλο και να μαχαιρωθεί. Η τοξικότητα έχει μέσα της μπόλικη διαιτησία, πάρα πολλούς «football officials» που λεν' και στο χωριό μου, έχει μέσα της κανάλια και websites, δημοσιογράφους και media, «επικοινωνία» και μπλα – μπλα. Εχει κι' άλλα, που δεν είναι δυνατόν να γραφτούν, διότι δεν είναι δυνατόν να αποδειχθούν και μετά ποιος να σε προστατεύσει γενικώς και ποιος να σε υπερασπιστεί στο δικαστήριο...

Φωνές από τον Ολυμπιακό για το πέναλτι στον Βαλμπουενά εναντίον του Ατρόμητου, θα φώναζε πολύ και ο Παναθηναϊκός για τον Σιδηρόπουλο αν δεν είχε αποβάλει στο 54' τον Φατιόν και δεν είχε νικήσει με τεσσάρα στην πρεμιέρα τον Απόλλωνα. Κραυγές η ΑΕΚ για Φωτιά – Σκουλά, διαρροές, ανακοινώσεις, απαντήσεις από ΟΦΗ, πρώτο θέμα στα websites η (μη) ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ας περιμένουμε και τις εκθέσεις των παρατηρητών για να μάθουμε περισσότερα. Αυτά προς το παρόν. Τρεις ημέρες ασχολούμαστε με το ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Δεν θα το «σώσουν» ούτε οι ξένοι διαιτητές

Καλώς ή κακώς, ασχολούμαστε μ' αυτό και μόνο μ΄ αυτό! Με το αν θα οριστούν ξανά ο Φωτιάς και ο Σκουλάς, γιατί ο Αγγλος δεν ανέλυσε τη φάση του γκολ του ΟΦΗ (για να ακούσουμε και τον διάλογο διαιτητή – VAR) και όλα αυτά τα ωραία. Μέχρι και ο ΠΑΟΚ, λέει, είναι σε... επιφυλακή για το δίδυμο Φωτιά – Κουμπαράκη στο Αγρίνιο: εκατοντάδες λέξεις για τα πεπραγμένα τους επειδή «ανησυχεί» ο ΠΑΟΚ. Γράφτηκαν, δημοσιεύτηκαν παντού.

Σ' αυτό το περιβάλλον θα διεξαχθεί το εφετινό πρωτάθλημα. Δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο η ατμόσφαιρα, ούτε όταν μπουν στο παιχνίδι με το καλό οι «Μάκελι». Μόνο προς το χειρότερο θα εξελιχθούν τα πράγματα όταν αρχίσουν και τα ντέρμπι, δεδομένου ότι η ΕΠΟ χωρίς Ζαγοράκη νίπτει τας χείρας της και οι UEFAτζήδες δεν πρόκειται να ασχοληθούν καθόλου, καθώς ο Κλάτενμπεργκ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη σεζόν πριν από δύο μήνες, με το πράσινο φως όλων των «μεγάλων»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...