Χουάν Περέα: Το ακατέργαστο διαμάντι που ψάχνει για εμπιστοσύνη (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Χουάν Περέα: Το ακατέργαστο διαμάντι που ψάχνει για εμπιστοσύνη (pics)

bet365

Ο Χουάν Περέα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη επί του Παναθηναϊκού δείχνοντας ότι ίσως θα έπρεπε η πίστη και η εμπιστοσύνη σε αυτόν να είναι μεγαλύτερη.

Όταν ο Νίκος Νταμπίζας αποφάσιζε να επενδύσει σε έναν άγνωστο Κολομβιανό από την Κ19 της Πόρτο πολλοί απόρησαν με την επιλογή του. Ένα αμούστακο παιδί ο οποίος δεν είχε παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, αφού εκεί που ξεχώρισε ήταν στο Youth League με την πορτογαλική ομάδα.

Ο τότε τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» όμως είχε άλλη άποψη. Πάνω του είδε όλα εκείνα τα στοιχεία που δύο χρόνια μετά θα τα βίωνε στο πετσί του ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα με τα γνωστά αποτελέσματα. Γιατί μπορεί ο Γκαρντάφσκι να πέτυχε το χρυσό γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Χουάν Περέα ήταν όλα τα λεφτά για τους Ηπειρώτες. Ειδικά ο Σάρλια θα πρέπει ακόμα και τώρα να βλέπει εφιάλτες.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Περέα ήταν ένα παιδί που γούσταρε αυτό που έκανε. Η τρέλα και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Παιδί χαμηλών τόνων, αυτό που λέμε χρυσό παιδί, με το χαμόγελο στα χείλη, ένα παιδί που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Ας επιστρέψουμε όμως στο 2019. Ο Νίκος Νταμπίζας τον βλέπει και αποφασίζει πως αξίζει το ρίσκο για εκείνον τον νεανικό Παναθηναϊκό. Άλλωστε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός ή στην γραμμή. Και καταφέρνει και τον πείθει να μην διαλέξει την Κρίλια Σοβέτοβ η οποία ήταν μια ανάσα από την απόκτησή του.

Perea Pao

Τα λεφτά για τον ίδιο δεν ήταν ποτέ το κίνητρο, αλλά η προοπτική και η χαρά του παιχνιδιού. Έχοντας ένα σχετικά καλό οικογενειακό και οικονομικό μπακράουντ, αποφασίζει να πει όχι στους Ρώσους παρά τα περισσότερα λεφτά που του έδιναν, και να πει το ναι στο «τριφύλλι» ο οποίος του πρόσφερε αυτό που ψάχνει ένα 19χρονο παιδί. Προοπτική και την δυνατότητα εξέλιξης. Πρώτη σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο την οποία ολοκληρώνει με 23 συμμετοχές, κυρίως ως αλλαγή πετυχαίνοντας τρία γκολ. Δεν εντυπωσιάζει ούτε όμως περνάει αδιάφορος.

Στον Παναθηναϊκό όμως το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισαν να κάνουν extreme make over. Έτσι, Νταμπίζας και Δώνης αποτελούν παρελθόν με τους Ρόκα και Πογιάτος να είναι οι νέοι κουμανταδόροι του «τριφυλλιού». Οι Ισπανοί τονίζουν στον Περέα πως θα πρέπει να αποχωρήσει για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού στο νέο μοντέλο των Ισπανών ο ίδιος δεν χωράει.

Τότε είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΣ Γιάννινα αποφασίζει να του χτυπήσει την πόρτα. Ο παίκτης όμως είναι ταγμένος αλλού και ανακοινώνεται ο δανεισμός του στον Βόλο. Ο Άνχελ Λόπεθ τον προορίζει για τα άκρα. Παίρνει φανέλα βασικού και κάνει άλλη μια γεμάτη χρονιά. Περισσότερες συμμετοχές με τα ίδια γκολ.

Η επιστροφή του στο Κορωπί θα τον βρει ξανά σε περίοδο αλλαγών. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τον υπολογίζει και πλέον αποφασίζεται πως θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει για κάπου που θα του δείξουν την εμπιστοσύνη που δεν πήρε. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν τον έβγαλε ποτέ από το μυαλό του και δίνοντας μάλιστα και λεφτά στους «πράσινους» τον αποκτά με κανονική μεταγραφή (ο Παναθηναϊκός κράτησε ένα ποσοστό σε περίπτωση μεταγραφής του) με τον ίδιο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Perea Metaksas

Ο Ηρακλής Μεταξάς του ξεκαθαρίζει πως μαζί με τον Κόντε θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των Ηπειρωτών. Αυτός να «ταΐζει» και να δημιουργεί και ο Ισπανός να εκτελεί. Και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Στην Τούμπα ο Περέα κάνει άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ το Σάββατο κάνει με διαφορά το καλύτερο του παιχνίδι στην Ελλάδα στέλνοντας παράλληλα και το δικό του μήνυμα στην πρώην ομάδα του. Η πίστη και η επιμονή σε κάποιον θα φέρουν αποτέλεσμα. Και στον Παναθηναϊκό το κατάλαβαν καλά στους Ζωσιμάδες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα