Ολυμπιακός: Το λίφτινγκ της Ακαδημίας

Ολυμπιακός: Το λίφτινγκ της Ακαδημίας

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το λίφτινγκ της Ακαδημίας

bet365

Αρκετά είναι πλέον τα πρόσωπα που έχουν αλλάξει σε επίπεδο υποδομών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ενόψει της συνέχειας στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η δημιουργία της Β' ομάδας του Ολυμπιακού όπου επέφερε την αλλαγή καθηκόντων του Αριέλ Ιμπαγάσα είναι το δίχως άλλο μία εκ των αλλαγών που έγιναν. Δεν ήταν αποχώρηση αλλά μετάθεση σε άλλο αγωνιστικό τμήμα. Παράλληλα όμως από τον Ιούνιο και μετά υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων και μπορεί να προκύψουν και άλλες. Τον Ιούνιο παραιτήθηκε το Νο1 της Ακαδημίας Αντώνης Πίκουλας για να αναλάβει προσωρινά τη θέση του η Λίνα Σουλούκου.

Προ ημερών υπήρξε και η αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη που είχε το πόστο του προπονητή της K19 και ήταν και υπεύθυνος Ακαδημιών (από το 2ο πόστο είχε ήδη σταματήσει). Τη θέση του στην Κ19 πήρε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος όμως επίσης αποχώρησε, κάτι που ίσως φέρει τον Συλαϊδόπουλο από την Κ17 στην Κ19.

Σε επίπεδο νέων προσώπων με βάση και τις ανακοινώσεις της ομάδας ο Σπύρος Χριστόπουλος ανέλαβε καθήκοντα προπονητή τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Κ19 ενώ παράλληλα θα είναι επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων της Ακαδημίας.

Ο Άλεν Βέλιτς έκλεισε ως αναλυτής της Ακαδημίας και συνεργάτης προπονητής στον Ολυμπιακό Κ17. Ο Δημήτρης Μπενετάτος θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Κ16.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντακόπουλος θα είναι προπονητής φυσικής κατάστασης στον Ολυμπιακό Κ16 και υπεύθυνος γυμναστηρίου Ακαδημίας. Η Σοφία Μαρτίου, υπεύθυνη για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων και άλλων αθλημάτων και τέλος η Ειρήνη Μάνθου, διατροφολόγος της ακαδημίας και της Β' ομάδας. Ουσιαστικά μένει να αποσαφηνιστεί το ποιος θα αναλάβει την πλήρη εποπτεία των Ακαδημιών ως Διευθυντής αλλά και ο νέος τεχνικός της Κ19.

Το πλάνο για δύο νέα γήπεδα

Τον περασμένο Μαϊο πάντως σε παρουσίαση των Ακαδημιών των Πειραιωτών είχε αναφερθεί το ζήτημα της δημιουργίας δύο νέων γηπέδων. Είχε τονιστεί ότι σε έναν χρόνο από τώρα οι ομάδες Κ-15 και Κ-17 θα έχουν το δικό τους υπερσύγχρονο γήπεδο και γήπεδο που θα πληρεί προδιαγραφές UEFA (με πλαστικό χόρτο).

Η ιστορία της Ακαδημίας

Η ιστορία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι μακρά και με σημαντικές επιτυχίες. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1974 επί προεδρίας Νίκου Γουλανδρή έχοντας επικεφαλής τον κ. Βυτινάρο. Προάγγελος της Ακαδημίας και συγκεκριμένα της ομάδας Νέων ήταν οι θρυλικοί «Μπέμπηδες» που μεγαλούργησαν στη δεκαετία του '60 με προπονητή τον Τζίνα Σιμανόφσκι. Τεράστιο ρόλο στη δημιουργία και ανάπτυξη της Ακαδημίας έπαιξε ο σπουδαίος τερματοφύλακας των πρώτων χρόνων της ιστορίας της ομάδας, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ο οποίος και ανέδειξε πολλούς παίκτες.

Στην Ακαδημία έχουν προσφέρει τεράστια ονόματα της ιστορίας του συλλόγου όπως ο Θανάσης Μπέμπης, ο Ηλίας Ρωσίδης, ο Ηλίας Υφαντής, ο Βασίλης Καραπιάλης και πολλοί άλλοι. Η Ακαδημία έχει ως έδρα το προπονητικό κέντρο στον Ρέντη, το οποίο χτίστηκε το 1965, ανακαινίστηκε το 2004 και μετά από το 2010 έχει «μεταμορφωθεί» με συνεχείς παρεμβάσεις σε ένα από τα καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα