Ο Ιωνικός «σκοτώνει» τον Αρη με Σύριους ποδοσφαιριστές

Ο Ιωνικός «σκοτώνει» τον Αρη με Σύριους ποδοσφαιριστές

Newsroom
Ο Ιωνικός «σκοτώνει» τον Αρη με Σύριους ποδοσφαιριστές

bet365

Ο Αιας Αοσμαν συνεχίζει μια περίεργη παράδοση που θέλει τον Αρη να χάνει στη Νίκαια από γκολ Σύριου ποδοσφαιριστή.

Ένα ασυνήθιστο στατιστικό σημειώθηκε την δεύτερη αγωνιστική στην αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Αρη.

Οι Νικαιώτες πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη σε μια γκολάρα του Αιας Αοσμαν, νίκη που ήταν η πρώτη για τον Ιωνικό στην Super League Interwetten μετά από 15 χρόνια.

Ο Αοσμαν συνέχισε μια παράδοση που θέλει τον Αρη να χάνει παιχνίδια από… Σύριους ποδοσφαιριστές. Οσο απίθανο κι αν ακούγεται, ο Ιωνικός, που μετρά 8 νίκες κόντρα στους Θεσσαλονικείς μέσα στη Νεάπολη, τις πέντε τις έχει πετύχει χάρη σε γκολ Σύριου ποδοσφαιριστή.

Οι πρώτες τέσσερις ήταν από τον Μοχάμαντ Αφάς, ο οποίος το διάστημα 1999-2002 «σκότωσε» σε τρία ματς την ομάδα του Αρη. Στο μοναδικό ματς που ο Ιωνικός κέρδισε τους «κίτρινους» χωρίς να σκοράρει Σύριος παίκτης, ήταν το 2005, όταν επικράτησε με 2-1. Με την σημείωση βέβαια ότι δεν είχε Σύριο παίκτη εκείνη τη χρονιά στο ρόστερ του…

Ο Αφάς έπαιξε 196 αγώνες με τον Ιωνικό και σημείωσε 19 γκολ, από τα οποία τα τρία ήταν κόντρα στον Αρη (άλλα τρία είχε κόντρα στον Ηρακλή). Τώρα, 19 χρόνια μετά το τελευταίο του τέρμα, ήρθε ένας συμπατριώτης του, ο Αοσμαν, να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της Νεάπολης.

Οι πέντε τελευταίες εντός έδρας νίκες του Ιωνικού επί του Άρη

20.02.1999: Ιωνικός - Άρης 3-0 (Φρούσος, Αφάς, Μουτσοτρίγκο)

02.04.2001: Ιωνικός - Άρης 2-1 (Αφάς, Ντελγάδο)

10.02.2002: Ιωνικός - Άρης 1-0 (Αφάς)

20.03.2005: Ιωνικός - Άρης 2-1 (Ισά, Γαβριλόπουλος)

17.09.2021: Ιωνικός - Άρης 1-0 (Άοσμαν)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα