11 χρόνια τώρα, το ίδιο γίνεται με τον Ολυμπιακό!

11 χρόνια τώρα, το ίδιο γίνεται με τον Ολυμπιακό!

11 χρόνια τώρα, το ίδιο γίνεται με τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το κρίσιμο επόμενο βήμα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.

Βλέπει κανείς τα πρόσφατα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Λαμία: 6-0 πέρυσι, 4-0 πρόπερσι, 3-1 το 2019. Και βάζει στοίχημα ότι απόψε ο πρωταθλητής θα κάνει…παρέλαση. Μακάρι να πέσω έξω εγώ που βλέπω θρίλερ απόψε στη Λαμία! Βλέπω μάχη μεγάλη, αμφίρροπο παιχνίδι και να κρίνεται οριακά! Εντελώς οριακά!

Γιατί έχω αυτή την εικόνα;

Πρώτον, γιατί η Λαμία είναι ένας αντίπαλος δύσκολος μέσα στο σπίτι της, που έχει δυσκολέψει επανειλημμένως τις άλλες μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια (βλέπε ισοπαλίες με ΑΕΚ 0-0 και 2-2 και ήττες από ΑΕΚ 0-1 κι από ΠΑΟΚ 0-1). Να μην ξεχνάμε δε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός (Φλεβάρης 2019) που η Λαμία είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το κύπελλο (3-3 εντός έδρας κι 1-0 στο Καραϊσκάκη, με γκολκίπερ τον Σαράνοφ, που επέστρεψε φέτος και θα παίξει σήμερα)…

Δεύτερον, γιατί η Λαμία είναι ένας σύλλογος που κοντραρίστηκε με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι για τα τηλεοπτικά, μέσα κι από επίσημες δηλώσεις του προέδρου της. Και ξέρουμε όλοι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα παίζουν το ρόλο τους στην έκβαση των αγώνων.

Τρίτον, γιατί σφυρίζει ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος όταν έπαιξε τελευταία φορά τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, έφερε 0-0 στην Ξάνθη και δεν του έδωσε καθαρό πέναλτι. Να υπενθυμίσω δε ότι το ματς θα γίνει χωρίς οπαδούς του Ολυμπιακού.

Τέταρτον, γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε Πέμπτη Γιουρόπα Λιγκ παιχνίδι που τον «βασάνισε» ως το τελευταίο λεπτό και του προκάλεσε φθορές, κόπωση κι απώλειες (Εμβιλά κι Ελ Αραμπί με ενοχλήσεις), την στιγμή που ο Μασούρας έχει να παίξει ακριβώς ένα μήνα λόγω θλάσης.

Τελευταίο και σπουδαιότερο, γιατί ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο, βγάζει τεράστια προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι που παίζει μακριά από το Καραϊσκάκη! Δεν υπάρχει ούτε ένα (!) ματς στο οποίο ήταν πειστικός, με συνέπεια να κερδίζει, όποτε κερδίζει, με τα χίλια ζόρια και να κάνει γκέλες, υπό τη μορφή της ισοπαλίας, ενίοτε και της ήττας. Τα αποτελέσματα από το 2010 έως και πέρυσι μιλάνε μόνα τους:…

  • Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1
  • Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
  • Βέροια-Ολυμπιακός 1-2
  • Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1 (ΟΑΚΑ)
  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1
  • Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2 (ΟΑΚΑ, 0-0 ως το 89’!)
  • Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 (από 1-0)
  • Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 (Περιστέρι)
  • Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 (στο 90’)
  • Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1
  • ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1

Ο Μπουχαλάκης

Ο απολογισμός είναι οκτώ νίκες (οι τρεις σε ΟΑΚΑ και Περιστέρι κι όχι στις έδρες των αντιπάλων του), όλες εντελώς οριακές! Συν δύο ισοπαλίες (1-1) στην επαρχία και μία ήττα (1-2) στη Θεσσαλονίκη. Πώς είναι δυνατόν να δυσκολεύεται τόσο πολύ ο Ολυμπιακός πάντοτε στο πρώτο του παιχνίδι σε κάθε πρωτάθλημα μακριά από το Καραϊσκάκη; Προφανώς παίζει ρόλο ότι έχει το μυαλό του τέτοια εποχή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και δεν είναι και σε καλό βαθμό ετοιμότητας.

Να επαναλάβω την ευχή μου να βγω ψεύτης κι ο Ολυμπιακός να κάνει περίπατο στη Λαμία, όπως έκανε, βάσει σκορ και την προηγούμενη τριετία. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει μπλόκο στον Ολυμπιακό απόψε, οπότε οι ποδοσφαιριστές του κι ο Μαρτίνς πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι για σκληρή μάχη. Επιπλέον ο Γρηγορίου είναι ένας προπονητής που υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό τον έχει δυσκολεύσει αφάνταστα επανειλημμένως (βλέπε Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 με γκολ στο 87’, Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1) κι έχει πάρει κι ισοπαλία στο Καραϊσκάκη (βλέπε Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0!).

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτύσει αίμα για να περάσει απόψε από τη Λαμία. Και είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω δύο πράγματα:

Πρώτον ότι το 0-0 με τον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή, ήταν το πρώτο ματς που δεν κέρδισε σε πρεμιέρα ως γηπεδούχος στα 50 χρόνια της Α΄Εθνικής, με εξαίρεση δύο ντέρμπι-ισοπαλίες με τον ΠΑΟ στις δεκαετίες του 80 και του 90…

Δεύτερον ότι ο Ολυμπιακός εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ποτέ δεν έχει ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς νίκη τις δύο πρώτες αγωνιστικές! Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1993, αλλά τότε τα δύο πρώτα παιχνίδια του ήταν με τον ΠΑΟ (0-0) στο Καραϊσκάκη και τον Άρη (1-1) στο Χαριλάου, όχι με τον Ατρόμητο και τη Λαμία όπως φέτος.

Θα κάνει ο Ολυμπιακός και δεύτερο αρνητικό ρεκόρ μέσα στις δύο πρώτες αγωνιστικές; Θέλω να πιστεύω ότι έστω οριακά, έστω με…κάποιο τρόπο, θα το αποφύγει. Σίγουρος, όμως, δεν είμαι.

Άσχετο: Έχει…γούστο αυτό που γίνεται εδώ και κάποια χρόνια με τις μεταγραφές εξτρέμ στον Ολυμπιακό-οι περισσότεροι από αυτούς ήταν συμπαίκτες του Μήτρογλου! Ο Καρσελά το 2015-16 στην Μπενφίκα, ο Ονιεκούρου το 2018-19 στη Γαλατασαράι, ο Μπρούμα το 2019-20 στην PSV κι ο Γκάρι Ροντρίγκες επίσης το 2018-19 στη Γαλατασαράι! Ο…επόμενος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.