Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά, ενώ οι… πρωταθλητές Αυγούστου πετάνε

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά, ενώ οι… πρωταθλητές Αυγούστου πετάνε

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά, ενώ οι… πρωταθλητές Αυγούστου πετάνε

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πορεία του ΠΑΟΚ και τα σχόλια που προκαλεί σε σχέση με ο τι συμβαίνει για άλλες ομάδες.

Όλες τις περασμένες ημέρες ζήσαμε από τη μία την προσπάθεια να περιγραφεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο μία… τραγική κατάσταση στον ΠΑΟΚ και από την άλλη παρακολουθήσαμε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα κολακεύσει περισσότερο τους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Στην μία πλευρά ο ΠΑΟΚ που με όσα γράφτηκαν σου δημιουργούνταν η εικόνα ότι με το ζόρι θα μπει στα πλέι οφ και από την άλλη η… Λίβερπουλ, η… Ρεάλ και η… Γιουβέντους που ΗΔΗ μάχονται -επί ίσοις όροις- για το πρωτάθλημα!

Ο κλασσικός, ο βιαστικός, ο επιπόλαιος ο Έλληνας κριτής που από την πρώτη εβδομάδα αναγκάζεται να κάνει το… διπλό φλικ-φλακ με πιρουέτα σε χρόνο ρεκόρ!

Τρία πράγματα θέλω να σημειώσω για όλο αυτό το κωμικό σκηνικό…

Για τον ΠΑΟΚ έχει καταγραφεί η δύσκολη πραγματικότητα. ΟΛΟΙ τη γνωρίζουν! Δεν είναι αυτό το κύριο θέμα μας. Αυτό που τονίζω είναι ότι για τους άλλους περιγράφηκε ένας παράδεισος γεμάτος… περιπάτους, που γρήγορα διαψεύδεται. Με μία-δύο μεταγραφές, με μισό φιλικό και μία καλή παρουσία στο πρώτο ματς, έγιναν όλοι διεκδικητές του πρωταθλήματος!

Εδώ επάνω βέβαια να υπενθυμίσω και να τονίσω τον άρρωστο περίγυρο του ΠΑΟΚ που σε ένα σημαντικό ποσοστό… διψάει για γκρίνια, μιζέρια, αρνητικότητα. Παίζει και αυτό ρόλο στον διαγωνισμό που βιώνουμε για το ποιος θα… σκίσει περισσότερο τον Δικέφαλο του Βορρά, την ώρα που στους άλλους έχει ήδη απονεμηθεί από… ένα πρωτάθλημα, ενώ τα… σάλια από τις κολακείες για… δύο μεταγραφές, ένα καλό φιλικό και ένα καλό ημίχρονο στην πρώτη αγωνιστική, δεν έχουν ακόμη σκουπιστεί. Γιατί στον ΠΑΟΚ «πουλάει» ο αρνητισμός και στους άλλους η υπερβολή στην παρουσίαση των όποιων θετικών, δεν έχω καταλάβει… (Πολλοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ βέβαια έχουν αντιληφθεί το άρρωστο σκηνικό και πολλές φορές ποντάρουν σε αυτό το θυμικό για να δημιουργήσουν πιο μεγάλα προβλήματα. Βρίσκουν εύκολα θύματα κι αυτή είναι η αλήθεια…).

Να πάμε βέβαια και στο πρακτικό του πράγματος… Στον ΠΑΟΚ όλοι είναι προσγειωμένοι και όπως αναφέραμε φθάνουν και ξεπερνούν τα όρια του προβληματισμού. Οι άλλοι που πέταξαν στα σύννεφα πριν καμιά… 10-15 ημέρες και τώρα ψάχνουν να βρουν τι φταίει, ένα δρόμο έχουν. Το περιέγραψα πριν λίγο καιρό και ονομάτισα τις δύο ομάδες που θα έχουν θέμα προπονητή: Εκεί που νομίζουν ότι έφτιαξαν την… Μπαρτσελόνα και οι προσδοκίες φθάνουν στον… Όλυμπο, εκεί έρχεται και η απότομη προσγείωση, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία κατάσταση! Επειδή δεν υπάρχει καμία υπομονή, στο τέλος θα φταίει ο προπονητής και πολύ γρήγορα θα έρθει η αλλαγή έτσι ώστε… κάποιος άλλος να οδηγήσει την υπερομάδα που νόμιζαν ότι έφτιαξαν στο… διηπειρωτικό. Έτσι δεν έγινε και τώρα; Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα υπεραποθέωσης του συνόλου στις 30/8 και μία πλήρη απαξίωση στις 18/9!! Αυτή είναι η ποδοσφαιρική Ελλάδα!

Τέτοια αίσθηση έχουν τώρα όλοι οι άλλοι που πανηγύριζαν πριν 15 ημέρες επειδή… τους παρουσιάστηκαν ως μεταγραφάρες 2-3 κινήσεις, ενώ ήρθαν και μερικές νίκες είτε… 11 εναντίον 10, είτε με σκορ που θα πολύ εύκολα θα μπορούσε να έρθει και… αντίστροφα.

Και… πάμε για άλλη μία φορά: ΔΕΝ κάνουν οι παίκτες την ομάδα. Ο προπονητής κάνει την ομάδα και η ομάδα κάνει τους παίκτες και ΟΧΙ βέβαια από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο…

Και ξαναγράφω… ΣΩΣΤΑ γίνεται στον ΠΑΟΚ πολύ αυστηρή κριτική γιατί η ομάδα αφού έφερε τον Λουτσέσκου και ξεκίνησε η δουλειά πάνω στα δικά του θέλω, από τις 15/7 και μετά… όλα άλλαξαν, για να φθάσουμε σήμερα να μην μπορεί να αντικατασταθεί ούτε ο Ελ Καντουρί! Από την άλλη όμως είναι για γέλια το να θεωρούμε μήνα Σεπτέμβριο ότι ο ΠΑΟΚ θα αποτύχει γιατί θα βασιστεί στους… 30χρονους, ενώ για κάτι άλλους… ημιάγνωστους που κανείς δεν ξέρει πώς θα τους διαχειριστεί ο κάθε προπονητής, σκίζουμε τα ρούχα μας και θεωρούμε ότι θα… μαγέψουν και θα κάνουν ομαδάρες και θα παλέψουν για το πρωτάθλημα...

Προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να προβλέψω το μέλλον και πώς θα πάει κάθε μία από αυτές τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως προσπαθούν τώρα να πράξουν άνθρωποι που είδαν ένα ημίχρονο ή μερικά στιγμιότυπα. Περιγράφω την τωρινή κατάσταση που… έχει και την πλάκα της με την προσπάθεια να φανεί ότι ο ΠΑΟΚ… χάνεται, ενώ οι άλλοι τα έχουν κάνει όλα σωστά και τέλεια. Και έρχονται γρήγορα οι Τετάρτες και οι Κυριακές για να μαζευόμαστε, μέχρι να αρχίσουμε άλλες βιαστικές και επιπόλαιες κρίσεις για… άλλα θέματα.

* Και στην Τρίπολη ξέρουμε λίγο-πολύ τι θα δούμε από τον ΠΑΟΚ. Αυτή την περίοδο και με αυτά τα δεδομένα, δεν γίνεται να δούμε κάτι πολύ διαφορετικό από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ, ίσως θα χρειαστεί και πάλι να ποντάρει στον τερματοφύλακά του, αλλά και σε μερικές στιγμές για να πάρει τη νίκη στην οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη να… πατήσει, για να πάει και για την επόμενη…

* Άλλο δείγμα επιπόλαιας κριτικής που αυτή τη φορά έχει και ΠΑΟΚτσήδικη εφαρμογή; Πώς γίνεται άνθρωποι που έχουν δει τον Κωνσταντέλια… 50 λεπτά σε 4-5 ματς, να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους σε έναν επαγγελματία προπονητή, που τον βλέπει κάθε μέρα; Τι να λέμε τώρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.