Ουές στο Gazzetta: «Στη Συρία είναι... τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο» (pics)

Ουές στο Gazzetta: «Στη Συρία είναι... τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο» (pics)

Γιώργος Ντυμένος
Ουές στο Gazzetta: «Στη Συρία είναι... τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο» (pics)

bet365

Ο 23χρονος μπακ του ΟΦΗ ντεμπουτάρισε με την Εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας και μας μετέφερε τις πρώτες του εμπειρίες από τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του.

Μία νέα σελίδα στο ποδοσφαιρικό του βιβλίο «έγραψε» πρόσφατα ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου ντεμπουτάρισε με την Εθνική ομάδα της Συρίας. Ο 23χρονος δεξιός μπακ του ΟΦΗ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα αλλά οι «ρίζες» του είναι από εκεί και ύστερα από το «πρέσινγκ» που του έγινε από την Ομοσπονδία της ασιατικής χώρας, αποδέχθηκε την πρόταση να αγωνίζεται για λογαριασμό της. Τότε, 2/9 για την ακρίβεια, ξεκίνησε βασικός κόντρα στο Ιράν και ο νεαρός ακραίος οπισθοφύλακας μίλησε στο Gazzetta για την εμπειρία που βίωσε, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει.


-Πώς προέκυψε η πρόσκληση;
«Ηταν το διάστημα που βρισκόμουν στην Ολλανδία με τον ΟΦΗ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Με πήραν τηλέφωνο από την Ομοσπονδία και μου μετέφεραν την επιθυμία τους να παίξω στην Εθνική. Μου ανέλυσαν το πλάνο που έχουν, ενώ μίλησα και με τον κόουτς (σ.σ. Νιζάρ Μαχρούς). Υστερα από μερικές ημέρες απάντησα καταφατικά. Πρώτα το συζήτησα με τον κύριο Σαμαρά που ήθελα τη γνώμη του, με τον εκπρόσωπό μου (σ.σ. Χρήστος Γάτσης) και φυσικά με τον πατέρα μου. Αφού το σκέφτηκα καλά και τα ζύγισα όλα, αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση».

-Στο παρελθόν, πριν τις ταραχές που υπήρξαν, είχες επισκεφθεί τη Συρία;
«Ναι, όταν ήμουν μικρός πήγαμε από την Ελλάδα 2 φορές οικογενειακώς. Μάλιστα είχαμε ταξιδέψει με το αυτοκίνητο και ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Περάσαμε μέσα από την Τουρκία και γνωρίσαμε νέα μέρη. Το ταξίδι κρατούσε 2-3 ημέρες, αλλά η διαδρομή ήταν όμορφη και μου άρεσε πολύ. Για αυτό και πήγαμε με αμάξι».


-Τα μέλη της αποστολής πώς σε υποδέχθηκαν;
«Με τον καλύτερο τρόπο. Δεν το λέω για τυπικούς λόγους. Ετσι ήταν. Οταν πήγα στο Ντουμπάι να ενσωματωθώ στην αποστολή ήρθαν άνθρωποι της Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο για να πάμε μαζί στο ξενοδοχείο. Ηταν συνεχώς κοντά μου και από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω άνετα. Από την πρώτη κιόλας μέρα αισθανόμουν σαν το σπίτι μου».

«Κάναμε προπονήσεις στο Ντουμπάι, σε... εξωπραγματικές εγκαταστάσεις»

-Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο τι σου έκανε εντύπωση από την ομάδα; Εμείς στο μυαλό μας έχουμε πως το επίπεδο είναι χαμηλό.
«Είναι λανθασμένη αυτή η εντύπωση. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Το επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι πάρα πολύ υψηλό. Δεν πάει το μυαλό σου. Και η προπόνηση πολύ καλή. Ασε τα χιλιόμετρα που κάναμε (σ.σ. γέλια). Σίγουρα το ποδόσφαιρο 'πάει' περισσότερο στη δύναμη σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Υπάρχει και κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό. Κάναμε προπονήσεις στο Κατάρ και τι να σου πρωτοπώ για τις εγκαταστάσεις που είχαμε. Είναι εξωπραγματικές. Δεν φαντάζεσαι».


-Τι θυμάσαι από το ντεμπούτο σου;
«Ηταν με το Ιράν την καλύτερη ομάδα της Ασίας, αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί (σ.σ. ήττα με 1-0). Το ότι η αναμέτρηση έγινε χωρίς κόσμο λόγω των μέτρων προστασίας για τον Covid-19 με βοήθησε να μην έχω πολύ άγχος. Το γήπεδο που παίξαμε χωρά πάνω από 55.000 φιλάθλους και θα γέμιζε αν επιτρέπονταν οι φίλαθλοι. Σε αυτό ήμουν τυχερός (σ.σ. γέλια). Πάντως αυτό που θα θυμάμαι είναι πως ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος».


-Ως γηπεδούχοι παίξατε με τα ΗΑΕ στο Αμάν της Ιορδανίας. Αυτό συνέβη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα;
«Τώρα έχει ηρεμήσει η κατάσταση και δεν είναι όπως παλιά. Τα παιδιά στην αποστολή μου έλεγαν πόσο δύσκολη ήταν πριν η κατάσταση. Εχουμε αρκετούς παίκτες που παίζουν στη Συρία και μου έλεγαν πως για χρόνια ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους και ουσιαστικά είχαν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ηταν δύσκολα για όλους, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν εξομαλυνθεί. Μάλιστα ορισμένοι συμπαίκτες μου είναι από την περιοχή που κατάγομαι και ήδη με προσκάλεσαν να με φιλοξενήσουν και να πάω στη Συρία όποτε βρω χρόνο. Δεν είναι όπως παλιά. Παίξαμε μεν στο Αμάν, αλλά είχαμε πολύ κόσμο. Να ξέρεις είναι... τρελαμένοι με την μπάλα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ όμορφη».

-Οι στόχοι σου με την Εθνική ποιοι είναι;
«Θέλουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ και υπάρχουν πιθανότητες επειδή διαθέτουμε καλή ομάδα. Υπάρχει ταλέντο και πολύ όρεξη για δουλειά. Αλλά χρειάζεται και υπομονή. Κοιτάμε και μακροπρόθεσμα, το Πανασιατικό Κύπελλο του 2023 (σ.σ. θα γίνει στην Κίνα). Αλλά πάμε βήμα βήμα. Τώρα ακολουθούν τον Οκτώβριο δύο κρίσιμα παιχνίδια για την Προκριματική φάση του Μουντιάλ (σ.σ. με Νότιο Κορέα και Λίβανο). Αυτά σκεφτόμαστε μόνο. Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πρόκρισης, αφού στον όμιλό μας απομένουν 8 αγώνες ακόμη και υπάρχει πολύς δρόμος».


Photo Credits:Getty Images.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα