Αληθινό: μόνο ένας Ελληνας από τους 25 της U21 ήταν «βασικός» στα ματς του Σαββατοκύριακου!

Γιάννης Σερέτης
Αληθινό: μόνο ένας Ελληνας από τους 25 της U21 ήταν «βασικός» στα ματς του Σαββατοκύριακου!

bet365

Mοιάζει απίστευτο, αλλά είναι fact: μόνο ένας Ελληνας διεθνής της U21 αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο ως «βασικός» στην ομάδα που ανήκει, κάτι που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο απ΄αυτό που ανέφερε ο Τζον Φαν'τ Σχιπ...

Ο Τζον Φαν' τ Σχιπ... θυμήθηκε αίφνης χθες ότι οι «μεγάλοι» της Superleague 1 δεν χρησιμοποιούν πολλούς Ελληνες παίκτες στην ενδεκάδα τους και έκανε λόγο σε Twitter και Instagram για «έλλειψη ταυτότητας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πετώντας μια «φωτοβολίδα» στα social media, όμως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι «μεγάλοι», οι οποίοι, άλλωστε, αναδεικνύουν και τους περισσότερους αξιόλογους Ελληνες παίκτες. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον αριθμό των αμφιβόλου αξίας ξένων παικτών που χρησιμοποιούν οι «μικρότεροι» ή ακόμα – ακόμα και οι ομάδες της Superleague 2.

Kαι το ακόμα μεγαλύτερο της Εθνικής Ανδρών πρόβλημα (η οποία διαθέτει πλειάδα «βασικών» στις ομάδες του εξωτερικού που αγωνίζονται) είναι η Εθνική Ελπίδων. Η U21. Οταν δεν παίρνουν χρόνο οι πιτσιρικάδες, πώς θα εξελιχθούν, θα αναπτυχθούν και θα προοδεύσουν; Σίγουρα δεν είναι όλοι «Μανωλάς», «Τσιμίκας», «Τζόλης», «Γιαννούλης», «Δουβίκας». Θέλετε να θυμηθούμε όμως πού και πώς ανατράφηκαν ποδοσφαιρικά αυτοί οι παίκτες; Και στους «μεγάλους» και στους «μικρότερους».

Τώρα, πια, όμως, όλο και λιγότερες ελληνικές ομάδες δίνουν χώρο/χρόνο στους πιτσιρικάδες. Ειδικά εφέτος, που είχαν όλοι και... cash από το Στοίχημα και το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο; Φουλ των μεταγραφών. Αφήνουμε εδώ, λοιπόν, απλώς αυτό το στοιχείο, που είναι ενδεικτικό:από τους 25 παίκτες που είχε καλέσει ο Γιώργος Σίμος για τα δυο ματς της U21 (1-1 στο φιλικό της Δανίας και 1-1 στο επίσημο με την Ισλανδία στο Ρέικιαβικ), μόνο ένας ήταν μέλος της αρχικής ενδεκάδας της ομάδας του το προηγούμενο Σαββαοκύριακο! Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, με τη φανέλα της ουραγού Βέιλε στην εκτός έδρας ήττα της από την Ααρχους στην πρώτη κατηγορία της Δανίας. Και από τους υπόλοιπους μόνο πέντε παίκτες αγωνίστηκαν έστω ως αλλαγή! Εξ' αυτών μόνο τρεις ανήκουν σε ελληνικές ομάδες. Ο Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντής του ΟΦΗ και ο Λώλης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ας κρατήσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας τη σχετική λίστα και... όταν ξαναδούμε Ελληνα παίκτη να παίρνει μεταγραφή στην Premier League ή σε μεγάλη ομάδα σπουδαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εδώ είμαστε για να το καταγράψουμε...


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Τζολάκης (Ολυμπιακός) Στον πάγκο
Μανδάς (Ατρόμητος) Στον πάγκο
Χριστογεώργος (Παναθηναϊκός) Εκτός 20άδας

AMYNTIKOI
Τσαούσης (ΠΑΟΚ) Εκτός 20άδας
Αντζουλάς (Αστέρας) Εκτός 20άδας
Διαμαντής (ΟΦΗ) Αλλαγή στο 51'
Ζαγαρίτης (Πάρμα) Στον πάγκο
Κωνσταντόπουλος (Μπέερσοτ) Αλλαγή στο 38'
Λύρατζης (ΠΑΟΚ) Εκτός 20άδας
Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ) Στον πάγκο
Χριστόπουλος (Αστέρας) Στον πάγκο
Θυμιάνης (Ξάνθη) Δεν έχει αρχίσει η Superleague 2

ΜΕΣΟΙ
Λιάσος (ΠΑΣ Γιάννινα) Εκτός 20άδας
Λώλης (ΠΑΣ Γιάννινα) Aλλαγή στο 89'
Σαρδέλης (Παναθηναϊκός Β') Εκτός 20άδας
Σιατούνης (Μόντσα) Eκτός 20άδας
Σουρλής (Ολυμπιακός) Στον πάγκο
Κανελλόπουλος (Αστέρας) Στον πάγκο
Τσιγγάρας (ΠΑΟΚ) Στον πάγκο
Γρίβας (ΟΦΗ) Στον πάγκο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Εμμανουηλίδης (Βέιλε) Bασικός για 62'

Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός) Αλλαγή στο 64'
Μπότος (Γκόου Αχέντ Ιγκλς) Αλλαγή στο 59'
Κούτσιας (ΠΑΟΚ) Εκτός 20άδας
Πινακάς (Ολυμπιακός Β') Εκτός 20άδας

Photo Credits: Vejle Twitter

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα