Super League Interwetten: Οι «νέοι» που με το καλημέρα έδειξαν τι... μπορούν να κάνουν (pics & vids)

Φώτης Καρακούσης
Super League Interwetten: Οι «νέοι» που με το καλημέρα έδειξαν τι... μπορούν να κάνουν (pics & vids)

bet365

Δεν χρειάστηκαν πολλές αγωνιστικές για να δείξουν την αξία τους. Το κατάφεραν με την πρώτη κιόλας παρουσία στη νέα τους ομάδα. Φυσικά αναφερόμαστε στους νεοαποκτηθέντες των ομάδων που έλαμψαν από την πρεμιέρα κιόλας της Super League Interwetten. Παίκτες που μας είχαν συστηθεί στο παρελθόν όπως ας πούμε ο Κόντε που επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα ή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που μετά από μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, επέστρεψε στην χώρα μας και τον Ατρόμητο.

Αλλά και παίκτες που με την πρώτη του παρουσία στην χώρα μας ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη. Όπως ο Βιτάλ, ο Τσούμπερ και ο Φαν Βέερτ. Σε όλους αυτούς που στην πρεμιέρα τους με τη νέα τους ομάδα θα αναφερθούμε, ξεκινώντας από τα παιχνίδια του Σαββάτου, με την ευχή τόσο οι ίδιοι, όσοι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές να μας χαρίσουν φέτος όσο γίνεται καλύτερο θέαμα.

Καρμόνα: Έδειξε πως θα ξεχαστεί ο Κώτσιρας

Καρμόνα: Έδειξε πως θα ξεχαστεί ο Κώτσιρας

Βαρόνε: Από τα πόδια του περνούσε το παιχνίδι του Παναιτωλικού

Βαρόνε: Από τα πόδια του περνούσε το παιχνίδι του Παναιτωλικού

Βιτάλ: Έλαμψε με την πρώτη

Βιτάλ: Έλαμψε με την πρώτη

Πέρεθ: Ο παίκτης που έλειπε στο κέντρο των «πρασίνων»

Πέρεθ: Ο παίκτης που έλειπε στο κέντρο των «πρασίνων»

Φαν Βέερτ: Γκολ με το καλημέρα

Φαν Βέερτ: Γκολ με το καλημέρα

Κόντε: Απλά μας θύμισε όσα ξέραμε

Κόντε: Απλά μας θύμισε όσα ξέραμε

Τσούμπερ: Ο Ελβετικός «σουγιάς» της ΑΕΚ

Τσούμπερ: Ο Ελβετικός «σουγιάς» της ΑΕΚ

Λε Ταλέκ Ποιότητα στο κέντρο της ΑΕΚ

Λε Ταλέκ Ποιότητα στο κέντρο της ΑΕΚ

Παπαδόπουλος: Ο «βράχος» στην άμυνα που έλειπε από τους Περιστεριώτες

Παπαδόπουλος: Ο «βράχος» στην άμυνα που έλειπε από τους Περιστεριώτες

Ονιεκούρου: Του έλειψε μόνο το γκολ

Ονιεκούρου: Του έλειψε μόνο το γκολ

Επασί: Από τους βασικούς λόγους που ο ΟΦΗ δεν ηττήθηκε κόντρα στον Άρη

Επασί: Από τους βασικούς λόγους που ο ΟΦΗ δεν ηττήθηκε κόντρα στον Άρη

Μπράμπετς: Δεν πιέστηκε αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία

Μπράμπετς: Δεν πιέστηκε αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία

Αρχίζουμε με τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Νταβίντ Καρμόνα. Ο Ισπανός δεξιός μπακ των Αρκάδων ήταν το λιγότερο θετικός στο ματς του Αγρινίου. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ και επιθετικά ήταν ο παίκτης που συνεχώς ανέβαινε ψηλά απειλώντας με τις σέντρες του. Από την πρεμιέρα του έδειξε πως είναι σε θέση να ξεχαστεί ο Κώτσιρας. Βέβαια ακόμα είναι η αρχή, ωστόσο τα καλά στοιχεία φάνηκαν αμέσως. Και όταν λέμε καλά στοιχεία, μιλάμε για ένα σύγχρονο μπακ που ανεβαίνει συνέχεια ψηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει, χωρίς να αμελεί σε καμία περίπτωση τα αμυντικά του καθήκοντα. Στον πρώτο του αγώνα ο Ισπανός έπαιξε 88 λεπτά και είχε δύο πετυχημένες πάσες και κέρδισε και 4 φάουλ.

Συνεχίζουμε με τον Ιβάν Βαρόνε. Ο Ιταλός μέσος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρεμιέρα του με τον Παναιτωλικό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αγωνίστηκε και τα 94 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και έκανε αισθητή την εμφάνισή του. Από τον 28χρονο περνούσε σχεδόν όλο το παιχνίδι των «καναρινιών», με τον ίδιο να βγαίνει μπροστά και να ζητάει την μπάλα. Λογικό αυτό θα συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια, καθώς ο Βαρόνε είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουν πολύ στον Παναιτωλικό και θεωρούν πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

Από τους παίκτες που συνολικά ξεχώρισαν στην πρεμιέρα και όχι μόνο νεοαποκτηθέντες, ήταν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Ματέους Βιτάλ Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν απλά ο καλύτερος στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όντας στην φάση και των τριών τερμάτων των «πρασίνων», αλλά και ο παίκτης που περίμεναν να δουν καιρόν οι φίλοι του «τριφυλλιού». Από δικό σουτ που έδιωξε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, ο Μαουρίσιο έκανε το 1-0, από δικιά του φοβερή πάσα, ο Χουάνκαρ έκανε την ασίστ στον Καρλίτος για το 2-0, ενώ έκανε και την εξαιρετική ασίστ στον Καρλίτος για το 3-0, ενώ πριν είχε κλέψει και την μπάλα. Αυτά είναι όσα φαίνονται με τους αριθμούς ή με μια πρώτη ανάγνωση. Το κυριότερο για τον Βιτάλ είναι πως έδειξε πως ξέρει πολλή μπάλα και πως θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στο μέλλον. Δεν βλέπουμε πολλούς παίκτες που στο ντεμπούτο τους σε μια ξένη χώρα και στα 23 τους να κάνουν τα πράγματα που έκανε ο Βιτάλ και φυσικά αν συνεχίσει έτσι θα κάνει ακόμα πιο χαρούμενους τους φίλους της ομάδας που μόλις βγήκε αλλαγή στο 74' τον αποθέωσαν.

Κλείνουμε τα παιχνίδια του Σαββάτου με τον Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός ήταν ένας ακόμα παίκτης που στην πρεμιέρα του στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά ξεχώρισε. Έδεσε πολύ καλά με τον Μαουρίσιο και ειδικά δημιουργικά η μπάλα περνούσε πολύ από τα πόδια του. Στα συν του οι μακρινές πάσες στις οποίες στάθηκαν και οι φίλοι του «τριφυλλιού». Επίσης όπως φάνηκε και από το δοκάρι στο 27' όχι απλά το έχει το σουτ, αλλά δεν φοβάται να το κάνει και από μακριά. Πολύ σημαντικό για την ομάδα του, καθώς σουτ έχει και ο Μαουρίσιο και είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείς να απειλείς από απόσταση. Φυσικά και γι' αυτόν όπως και για όλους τους παίκτες δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα, αλλά σίγουρα η εικόνα του στην πρεμιέρα ήταν το λιγότερο καλή.

Πάμε στα παιχνίδια της Κυριακής και σε αυτό του Βόλου με την Λαμία. Εκεί όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ολλανδός επιθετικός Τομ Φαν Βέερτ. O 30χρονος μετά την πώληση του Δουβίκα που πέρσι είχε κάνει μια εξαιρετική χρονιά, αποκτήθηκε ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, να στέλνει δηλαδή την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που έκανε στο ντεμπούτο του. Και το έκανε μάλιστα και με πολύ όμορφο τρόπο. Πήρε την μπάλα με πλάτη, έκανε το γύρισμα και σκόραρε. Ένα γκολ από αυτά που λέμε «σεντερφορίσια» και στον Βόλο περιμένουν να βάλει πολλά ακόμα και να κάνει να ξεχαστεί ο Δουβίκας.

Συνεχίζουμε με τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι Ηπειρώτες πήραν σπουδαία νίκη επικρατώντας με 1-0 σε ένα ματς που μας συστήθηκε και πάλι ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός μας είχε δείξει και στο προηγούμενο πέρασμα από την Ελλάδα και τον ΠΑΣ το τι μπορεί να κάνει, κάτι που επανέλαβε με το καλημέρα. Τι είναι αυτό; Να σκοράρει βέβαια, αν και στη Τούμπα δεν έκανε μόνο αυτό. Ο Κόντε ήταν ο παίκτης που όσο μπορούσε κρατούσε πίσω τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, ενώ δεν σταματούσε και να μαρκάρει όσο γίνεται πιο ψηλά. Όσο για το γκολ, τα έχουμε πει, μια ευκαιρία του δημιουργήθηκε, από λάθος του Ζίβκοβιτς βέβαια, αλλά την κυνήγησε ως το τέλος και την εκμεταλλεύτηκε. Αυτό ακριβώς είναι μεγάλος επιθετικός. Να περιμένεις την στιγμή, να κυνηγάς την φάση και να μπορείς να σκοράρεις και ο Κόντε είναι ένας μεγάλος επιθετικός που το είχε δείξει και στο παρελθόν και θα το δείξει και φέτος.

Δεν χρειαζόταν πολλά λεπτά για να δούμε όλοι την ποιότητα του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μέσα σε μόλις 49 λεπτά έκανε τον κόσμο της ΑΕΚ να «τρελαίνεται» στο ματς με τον Ιωνικό. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε που και αυτό δείχνει πως έχει και την τελική φάση, κάτι που είναι το ζητούμενο για παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του. Είναι η συνολική του παρουσία που φώναζε πως θέλει να γίνει ο ηγέτης της Ένωσης και κυρίως μπορεί να τα καταφέρει. Εκτός από το όμορφο τέρμα που πέτυχε, δοκίμασε το πόδι του ακόμα τρεις φορές, ενώ είχε και 4 πάσες, όλα αυτά σε 49 λεπτά. Ο Ελβετός είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και το έδειξε από τον πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ναι μιλάμε για πρεμιέρα, ναι ο Ιωνικός που αντιμετώπισε η ΑΕΚ δεν είναι στους θεωρητικά πάντα, δυνατούς αντιπάλους, ωστόσο τα στοιχεία ενός καλού παίκτη φαίνονται. Και ο Λε Ταλέκ τα έχει και με το παραπάνω αυτό τα στοιχεία. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος ξεχώρισε στην πρεμιέρα του στην Super League Interwetten με τη φανέλα της Ένωσης. Ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα κλέβοντας και δύο φορές την μπάλα, ενώ και επιθετικά ανέβηκε στα στημένα πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης που σίγουρα ήθελαν οι «κιτρινόμαυροι» για το κέντρο τους, κάτι που έδειξε στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι.

Όταν αποκτήθηκε στο πάρα πέντε από τον Ατρόμητο, υπήρχαν και αυτοί που έλεγαν πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν μπορεί να παίξει πάλι στο επίπεδο που τον ξέραμε την περασμένη πενταετία. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, από το πρώτο του παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» και κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως ήταν ο Ολυμπιακός, απέδειξε το ακριβώς αντίθετο. Ο Παπαδόπουλος ήταν «βράχος» στην άμυνα, κάτι που φάνηκε και από την εικόνα του αγώνα, αλλά και από τους αριθμούς, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό τον Ατρόμητο να κρατήσει το μηδέν και να πάρει ένα σημαντικό βαθμό. Στην εικόνα ξεχώρισε για το πάθος του και στα 99 λεπτά που αγωνίστηκε (εννοείται βάζουμε και τις καθυστερήσεις μέσα), ενώ έχασε ελάχιστες και μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Όσον αφορά στους αριθμούς τελείωσε την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης με 4 κλεψίματα και 9 επεμβάσεις. Μια γεμάτη εμφάνιση από τον κεντρικό αμυντικό του Ατρομήτου που την έκανε μάλιστα χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει ακόμα και τα ονόματα των συμπαικτών του, καθώς είχε ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 12 ξεκίνησε απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με «γκέλα« το φετινό πρωτάθλημα, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα, σε έναν αγώνα στον οποίο οι Πειραιώτες δημιούργησαν και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Ένας από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» που ξεχώρισε ήταν οι 24χρονος Νιγηριανός επιθετικός, Χένρι Ονιεκούρου. Μπαίνοντας στο 46' μας έδειξε τα στοιχεία που μας είχε δείξει και στα παιχνίδια που είχε ήδη αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δηλαδή όπως οι προηγούμενοι παίκτες που μας συστήθηκαν για πρώτη φορά, αλλά από την άλλη όσον αφορά την Super League Interwetten ήταν πρεμιέρα. Μια πρεμιέρα που μπορεί να μην ήταν πετυχημένη για τον Ολυμπιακό, αλλά για τον ίδιο ήταν. Και ήταν γιατί πήρε την μπάλα στα πόδια του και απείλησε πολλές φορές τον αντίπαλο, έβαλε δύσκολα στους αμυντικούς του Ατρομήτου, αλλά του έλειψε το γκολ. Ήταν πάντως από τους νεοαποκτηθέντες που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Όταν όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ακούνε το όνομα, Ντεβί Επασί, σίγουρα το μυαλό τους δεν πάει σε έναν νεοφερμένο στην χώρα μας. Και καλά κάνουν βέβαια γιατί μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην Ελλάδα από την περίοδο 2017-18 όταν και αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό. Ωστόσο μπαίνει στους νεοαποκτηθέντες γιατί την Δευτέρα έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με τη φανέλα του ΟΦΗ, της νέας του ομάδας κόντρα στον Άρη. Ο Καμερουνέζος είναι από τους βασικούς λόγους που οι Κρητικοί κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κρατώντας το πολύτιμο μηδέν με εξαιρετικές επεμβάσεις όπως αυτή στην κεφαλιά του Ντιαγιέ στο 83'. Ο Επασί είναι ο παίκτης στον οποίο οι Κρητικοί θα στηριχθούν επάνω του αμυντικά και όπως έδειξε και στην πρεμιέρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ δεν ήταν η ομάδα που πίεσε πολύ τον Άρη. Κράτησε το μηδέν παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό, ειδικά από την στιγμή που κερδήθηκε σε τόσο δυνατή έδρα, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε πως δυσκόλεψε και την άμυνα των «κιτρίνων». Γιατί τα γράφουμε αυτά; Γιατί στον νεοαποκτηθέντα του Άρη που ξεχώρισε, βάζουμε έναν αμυντικό, τον Γιακούμπ Μπράμπετς. Ο Τσέχος αμυντικός ναι μεν ξαναλέμε πως δεν δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά έδειξε πως θα είναι ο ηγέτης στην άμυνα του Άρη και στην μία φάση που χρειάστηκε, αυτή του Καστάνιος ήταν εκεί να κόψει με εξαιρετική προβολή. Έδειξε την σιγουριά που χρειάζεται για έναν ποδοσφαιριστή σε αυτή την θέση, δεν έκανε λάθη και δεν είναι τυχαίο πως αν κάποιος κοιτούσε λίγο τα social των φίλων του Άρη θα έβλεπε τα καλά λόγια που έλεγε ο κόσμος για τον συγκεκριμένο παίκτη, παρά την πικρία για το κακό αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ. Βέβαια όλοι οι προηγούμενοι, αλλά και ο Μπράμπετς θα κριθούν και στα υπόλοιπα παιχνίδια, με το ντεμπούτο του Τσέχου να κρίνεται θετικότατο.