Το ερώτημα με τον Χασάν για τον Ολυμπιακό είναι ένα

Το ερώτημα με τον Χασάν για τον Ολυμπιακό είναι ένα

Το ερώτημα με τον Χασάν για τον Ολυμπιακό είναι ένα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο την παραχώρηση του Χασάν από τον Ολυμπιακό.

Λογικό είναι να σχολιάζεται από τους φίλους του Ολυμπιακού η διαφαινόμενη παραχώρηση του Χασάν στην Κόνιασπορ-διαφαινόμενη, γιατί υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων, αλλά πρέπει να περάσει και τα ιατρικά (τώρα τα κάνει) για να υπογράψει κι ο παίκτης το απόγευμα.

Κι είναι λογικό γιατί ο Αιγύπτιος σε αυτά τα 2,5 χρόνια που φοράει τα «ερυθρόλευκα» μπορεί ποτέ να μην εντυπωσίασε, αλλά έδωσε λύσεις σε πολλές κρίσιμες στιγμές, ενίοτε και σε μεγάλα παιχνίδια. Οπότε, από την στιγμή που χάνεται ένα όπλο για την ομάδα, δεν είναι παράλογο να γίνεται κουβέντα.

Μία ερώτηση, πάντως, που θα μπορούσε να γίνει για τον Χασάν και τον Ολυμπιακό κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η εξής: Μπορούσε να σταθεί σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού, χωρίς τον Ελ Αραμπί δίπλα του; Όταν δηλαδή ξεκινούσε στην ενδεκάδα της ομάδας ο Χασάν στο 4-3-3, ήταν αποδοτικός; Έδειχνε ικανός να ανταπεξέλθει; Κι εδώ η απάντηση δεν μπορεί να είναι καταφατική. Πραγματικά είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες ο Αιγύπτιος μπόρεσε να κάνει τη διαφορά παίζοντας μόνος του στην επίθεση. Ειδικά δε την περασμένη σεζόν, νομίζω ότι δεν συνέβη ποτέ…

Μπορούμε να θυμηθούμε ότι ο Χασάν τα πολύτιμα γκολ του στον Ολυμπιακό τα έβαλε μπαίνοντας αλλαγή και δη τα έκανε στα τελευταία λεπτά (!): το νικηφόρο στο 1-0 με τη Μαρσέιγ, το γκολ-πρόκρισης στο 1-2 από την PSV, τα νικηφόρα γκολ με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Όπως και τα δύο γκολ της νίκης στο 3-1 επί του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη. Κι άλλα δύο γκολ κι άλλες τρεις ασίστ του ήταν μπαίνοντας ως αλλαγή. Τα δε πιο πολλά από τα υπόλοιπα γκολ του ήταν όταν είχε παρτενέρ στην επίθεση τον Ελ Αραμπί, δηλαδή παίζοντας η ομάδα, συνήθως σε μικρά παιχνίδια το 4-4-2.

Προσοχή: αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χασάν δεν ήταν υπερπολύτιμος, ενδεχομένως κι απαραίτητος για την ομάδα. Αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα. Ο Αραμπί βαδίζει στα 35 του. Εύλογα στον Ολυμπιακό θα θέλουν να του κάνουν μία διαχείριση, να μην παίζει 50 ματς στην βασική ενδεκάδα τον χρόνο! Από την στιγμή που είναι αποδεκτό ότι ο Χασάν δυσκολεύεται να παίξει ως βασικός, έγινε η επιλογή της απόκτησης του Τικίνιο (30 στα 31 χρονών), που θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί και…παραμπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό.

Τικίνιο

Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το βιογραφικό του. Εμένα, για να είμαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασε, για να μην πω δεν μου άρεσε, ο Τικίνιο, όσο τον είδα και στα τρία φιλικά που έπαιξε στην Αυστρία και στο φιλικό με τον Άρη τις προάλλες στο Χαριλάου. Δικαιολογίες έχει, και πρωτίστως ότι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη-αλλά λέμε τώρα τι έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Μιλάμε, όμως, για ένα φορ που στην Πόρτο έπαιξε 70 παιχνίδια πρωταθλήματος κι άλλα 12 ευρωπαϊκά (κυρίως Τσάμπιονς Λιγκ) στην αρχική ενδεκάδα της-και πάρα πολλά ακόμη στο Κύπελλο και στο Λιγκ καπ. Άρα, αν μη τι άλλο έχει αποδείξει σε υψηλό επίπεδο, στο αμέσως πιο υψηλό επίπεδο από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ότι μπορεί να σταθεί ως βασικός. Τι θα κάνει στον Ολυμπιακό; Δεν μπορώ να το ξέρω-κανείς δεν ξέρει. Νομίζω ότι ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς, του οποίου την απόκτηση είχε εισηγηθεί με τη μεγαλύτερη θέρμη. Προσπαθούμε, όμως, να εξηγήσουμε την λογική που έφερε τη μεταγραφή του και την κατ΄ επέκταση παραχώρηση του Χασάν.

Μπορούσε να μείνει κι ο Αιγύπτιος; Ασφαλώς. Αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι να έχει (και να πληρώνει) ο Ολυμπιακός και Ελ Αραμπί και Τικίνιο και Χασάν; Και δη σε περίοδο που δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Θα έπρεπε να μείνει ο Χασάν εάν ο προπονητής αποφάσιζε να παίξει σε ένα μεγάλο γκάμα αγώνων με 4-4-2, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση χρειάζονται τρεις σέντερ φορ. Όμως, δεν το έκανε τρία χρόνια αυτό ο Πέδρο, θα το κάνει φέτος;…

Κοιτάξτε, στην ερώτηση αν ο Τικίνιο θα προσφέρει όσα ο Χασάν η, περισσότερα η, λιγότερα, την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο χρόνος, και το γήπεδο. Θεωρητικά η απάντηση πρέπει να είναι «ναι», καθότι μιλάμε για ένα βασικό φορ της Πόρτο, την στιγμή που ο Χασάν δεν ήταν καν βασικός φορ της Μπράγκα…Όμως, ας κρατήσουμε τη λέξη «θεωρητικά», γιατί όλα αυτά μόνο στη θεωρία είναι.

Χασάν

Στη θεωρία λέμε ότι από τον Ολυμπιακό θα λείψουν τα 15 γκολ που του έβαζε κάθε σεζόν ο Αιγύπτιος-διότι να θυμίσω ότι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Χασάν είχε παίξει (στα τρία βασικός, στα δύο αλλαγή) στα πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά ματς της ομάδας στο καλοκαίρι κι αυτό που είχε συμβεί είναι να χάσει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά και ένα πέναλτι…Στο δε τελευταίο παιχνίδι του, με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, χωρίς υπερβολή ακούμπησε μία φορά την μπάλα σε 22 λεπτά παιχνιδιού, με την αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο.

Ίσως, πάντως, πρέπει να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός τον Χασάν τον δίνει στους Τούρκους δανεικό χωρίς οψιόν αγοράς. Όπερ σημαίνει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει τη δυνατότητα να τον πάρει πίσω. Και να τον επανεντάξει στο ρόστερ του, έχοντας άλλο σέντερ φορ τον Τικίνιο, καθώς το συμβόλαιο του Αραμπί λήγει και τότε θα είναι 35,5 ετών.

Τώρα, για τη θέση του τρίτου φορ, του παίκτη δηλαδή που θα αντικαταστήσει τον Κάιπερς, ο Μαρτίνς έχει δείξει μία προτίμηση στον Αλγκασίμ Μπα, ενώ περιμένουμε να δούμε και το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί ο Πινακάς.

Στην Ευρώπη, πάντως, δεν είναι δηλωμένος ούτε ο μεν, ούτε ο δε, οπότε υπάρχουν Αραμπί και Τικίνιο. Άλλωστε, υπάρχει και παράδοση κάθε χρόνο σε τουλάχιστον ένα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Ολυμπιακός να μένει χωρίς φορ και να παίζει βασικός στην επίθεση ο Φορτούνης. Ε, τώρα που θα λείπει λόγω τραυματισμού ο Φορτούνης, θα είναι εναλλακτική επιλογή ο Μασούρας!

Άσχετο: Ο Τζολάκης είχε αρκετές καλές επεμβάσεις, αλλά δέχθηκε ένα υπερβολικά εύκολο γκολ χθες στην Ισλανδία με την Εθνική Ελπίδων, αν κρίνουμε από όσα γράφει ο τοπικός Τύπος. Ακριβώς αυτά θα πρέπει να προσέξει ο μικρός, τα εύκολα λάθη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.