Μπίλλιας: «Ο Άρης τρέχει καιρό το project και θέλει να φτιάξει γήπεδο 30.000 θέσεων»

Μπίλλιας: «Ο Άρης τρέχει καιρό το project και θέλει να φτιάξει γήπεδο 30.000 θέσεων»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπίλλιας: «Ο Άρης τρέχει καιρό το project και θέλει να φτιάξει γήπεδο 30.000 θέσεων»

bet365

Η ΠΑΕ Άρης επέλεξε να κοινοποιήσει σήμερα (6/9) το ζήτημα ανέγερσης νέου γηπέδου, σύμφωνα όμως με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, Πάρι Μπίλλια, αυτό το project «τρέχει» εδώ και μήνες.

Οι Θεσσαλονικείς κοινοποίησαν την απόφασή τους να εκτελέσουν τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου γηπέδου μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν επί της συνάντησης του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Με δηλώσεις του στον Ρ/Σ Metropolis 95.5, o αντιπεριφερειάρχης Πάρις Μπίλλιας, εξήγησε ότι οι συζητήσεις για το project ξεκίνησαν πριν από μήνες καθώς επίσης και ότι η Κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως.

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον ΤάκηΔούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Αρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο γήπεδο. Έχοντας την εμπειρία των 30 ετών στο επάγγελμα αλλά και παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίον κινούνται οι ευρωπαϊκές ομάδες, βλέπουμε ότι όλες μπαίνουν σε διαδικασία αναζήτησης οικοπέδων εκτός αστικού ιστού. Αυτό πρέπει να ισχύσει ακόμη περισσότερο για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Άρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Αρης για την ανέγερση γηπέδου 30.000 θέσεων. Δεδομένου του ότι ο χώρος που καταλαμβάνει το ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ είναι μόλις 23 στρέμματα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο να χτιστεί ένα σύγχρονο γήπεδο και στις προδιαγραφές που θέλει ο Άρης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είδαμε ότι υπάρχει η έκταση του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής είναι 170 στρέμματα. Είδαμε πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Περιφερειάρχης το υιοθέτησε αμέσως και οι άνθρωποι του Άρη δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας. Στα τέλη Μαΐου κάναμε μια συζήτηση με τον κ.Γεραπετρίτη, μοιραστήκαμε την ιδέα μαζί του και κάναμε συζητήσεις εξετάζοντας το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει».

Ο κ. Μπίλλιας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενήμερος για το πλάνο. «Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημερώσαμε με τον Τζιτζικώστα και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Στην περιοχή του Χαριλάου θα γίνει ένα πάρκο 20 στρεμμάτων κι αν συνδυαστεί με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας τεράστιος χώρος πρασίνου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είμαστε μία από τις πόλεις με τον χειρότερο συντελεστή πρασίνου ανά κάτοικο και εκτιμώ ότι αυτό το σχέδιο θα δώσει ανάσα και στην περιοχή της Χαριλάου. Ο Πρωθυπουργός είπε πως το project του Άρη έχει λιγότερες δυσκολίες από αυτό του Παναθηναϊκού».

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Άρης ήδη έχει προχωρήσει σε οικονομοτεχνική μελέτη και γνωρίζει τις οικονομικές λεπτομέρειες του σχεδίου. «Έχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Αρβανίτης και Καρυπίδης. Υπάρχουν δύο πηγές χρηματοδότησης. Ένας ιδιώτης που θα πάρει κάποια κτίρια, αλλά και ο Αρης ο οποίος δικαιούται συμμετοχή από το κράτος για το οικόπεδο στο σημερινό «Κλ.Βικελίδης» καθώς είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας σε σχέση με αυτό στην περιοχή αεροδρομίου. Το επόμενο διάστημα πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα για να έχουμε σύντομα νέα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα