Βόλος: Να διατηρήσει τον πήχη ψηλά (vids)

Βόλος: Να διατηρήσει τον πήχη ψηλά (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Να διατηρήσει τον πήχη ψηλά (vids)

bet365

Ο Βόλος τερμάτισε στην 7η θέση την περσινή χρονιά και φέτος ο στόχος είναι να πραγματοποιήσει μια ανάλογη πορεία, έχοντας καθιερωθεί πλέον στη Super League Interwetten.

Έχοντας μονιμοποιηθεί πλέον στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Βόλος αποτέλεσε πέρυσι την ευχάριστη έκπληξη της Super League Interwetten. Οι Βολιώτες δημιουργώντας ένα συμπαγές σύνολο που δούλευε... ρολόι, όχι μόνο κατάφεραν να εξασφαλίσουν εύκολα τη σωτηρία τους, αλλά στο τέλος μπόρεσαν να πλασαριστούν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και λίγο έλειψε να διεκδικήσουν ακόμα και τη μεγάλη υπέρβαση των πλέι οφ.

Η ομάδα βαδίζει στο επιτυχημένο μοντέλο που «τρέχει» και κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και περισσότερο. Επιμένει να μιλάει... ισπανικά στον πάγκο, με τον νεαρό και ελπιδοφόρο 32χρονο Γκιγέρμο Αμπασκάλ να καλείται να συνεχίσει τη δουλειά του Άνχελ Λόπεθ σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο που υπάρχει από πίσω και έχει αποδείξει το έργο του. Αρκετές οι αποχωρήσεις και οι προσθήκες για ακόμα ένα καλοκαίρι, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο Βόλος προσδοκά να πραγματοποιήσει μια ανάλογη σεζόν με την περσινή ή ακόμα καλύτερη μιας και κάθε χρόνο ανεβαίνει σκαλοπάτια, έχοντας διαμορφώσει ένα πλήρες ρόστερ σε όλες τις γραμμές. Σε αυτό ξεχωρίζουν στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Ορός και Ρεγκατίν, αλλά και ο Φαν Βέερτ που καλείται να βρει τα περσινά γκολ του Δουβίκα, ενώ και η άμυνα ενισχύθηκε με την απόκτηση τριών στόπερ.

ΗΡΘΑΝ: Μάτιτς Κότνικ, Πάολο Φερνάντες, Ζαν-Πιέρ Ρινέρ, Τομ Φαν Βέερτ, Κέβιν Ροσέρο, Εμιλιάνο Πουρίτα, Λεβέντ Γκιουλέν, Φράνκο Ρομέρο, Γιακούμπ Κούζντρα, Αντριάν Ρεγκατίν, Αλεξ Σοάρες, Νικολάς Ορός, Καμίλ Βοϊτκόφσκι

ΕΦΥΓΑΝ: Τάσος Δουβίκας, Γεράσιμος Μήτογλου, Νικολάς Μαρτίνες, Γιάννης Κιάκος, Σαλβαδόρ Σάντσες, Γιώργος Μπάλλας, Θανάσης Γκαραβέλης, Αντώνης Ντεντάκης, Ντάρντο Μίλοκ, Τάσος Κρητικός, Αλμπέρτο Μπουένο, Ροντρίγκο Κολόμπο, Τέκιο, Χουάν Περέα, Γιώργος Κανελλάκης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το ισπανικό μοντέλο συνεχίζεται για ακόμα μια χρονιά στον Βόλο. Άλλωστε η συνταγή είναι επιτυχημένη. Έτσι ο διάδοχος του Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο βρέθηκε στο πρόσωπο του Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Εξάλλου στην ομάδα της Μαγνησίας έψαχναν έναν νεαρό Ισπανό προπονητή με όρεξη και προοπτική. Ο Αμπασκάλ είναι μόλις 32 ετών και έχει ψηθεί από πολύ νεαρή ηλικία ως αναλυτής και κόουτς στις ομάδες της Σεβίλλης. Τα πρώτα του βήματα στην προπονητική τα έκανε στην Ελβετία σε Κιάσο και Λουγκάνο, ενώ τελευταία εργαζόταν στις ακαδημίες της Άσκολι και στην Κ19 της ιταλικής ομάδας, στην οποία ανέλαβε και χρέη υπηρεσιακού κάποια στιγμή. Θέλει να παίζει ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου με passing game και χτίσιμο από την άμυνα και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχει ξεκινήσει να περνάει τη φιλοσοφία του. Το στοίχημα πλέον είναι να βρει ομοιογένεια καθώς διαθέτει ένα σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται φυσικά ο Νικολάς Ορός. Αποτελεί τον ποιοτικότερο παίκτη του ρόστερ μαζί με τον Αντριάν Ρεγκατίν. Αμφότεροι αποτελούν τις δύο μεταγραφές που ξεχωρίζουν για τον Βόλο και ήδη από τα πρώτα φιλικά δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μιλώντας για τον Ορός, ο 27χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση και είναι ικανός να παίξει τόσο ως επιτελικός μέσος όσο και στα άκρα. Βέβαια η φυσική του θέση είναι στον άξονα, όπου με την ποιότητα του μπορεί να δώσει έμπνευση και δημιουργία στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ σίγουρα θα αναλαμβάνει και την εκτέλεση στατικών φάσεων με το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Αλ Ουάσλ των Ηνωμένων Αραβικών εμιράτων με 27 συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ.

LIKE ΑΝ: Την περσινή σεζόν ο στόχος ήταν η γρήγορη παραμονή στη Super League Interwetten. Ωστόσο το καλοδουλεμένο σύνολο του Βόλου όχι μόνο κατάφερε να σωθεί πανεύκολα, αλλά αν δεν είχαν προκύψει κάποιοι τραυματισμοί και κάποιες ισοπαλίες στο... όριο, τότε δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα διεκδικούσε τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ. Οι Βολιώτες τερμάτισαν τελικά στην 7η θέση, η οποία σαφώς και θεωρείται επιτυχία. Έτσι ο πήχης ανέβηκε και πλέον επιτυχημένη θα είναι η σεζόν αν πραγματοποιήσει μια πορεία ανάλογη με την περυσινή. Ο Αχιλλέας Μπέος στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων και των νέων μεταγραφών τόνισε πως σύντομα ο Βόλος ίσως διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα ή ακόμα και το Κύπελλο χαρακτηρίζοντας τη φετινή σεζόν κομβική. Όλοι λοιπόν αντιλαμβάνονται πως ο πήχης έχει ανέβει.

UNLIKE AN: Προφανώς και δεν θα συνιστά αποτυχία αν ο Βόλος δεν τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα και δεν συμμετέχει στα πλέι οφ ή αν δεν κατακτήσει το Κύπελλο. Απλά αν το κάνει πράξη, τότε δεδομένα η σεζόν θα πρέπει να θεωρείται σούπερ επιτυχημένη. Ωστόσο, με τις προσδοκίες πλέον να είναι μεγαλύτερες έπειτα από την περυσινή σεζόν θα χαρακτηρίζεται ως αποτυχία αν η ομάδα της Μαγνησίας μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω σε σχέση με τους 43 που μάζεψε πέρυσι συνολικά και την έφεραν στην 7η θέση της τελικής κατάταξης. Προφανώς και δεν γίνεται λόγος στο ενδεχόμενο να μπλέξει σε τίποτα περιπέτειες, έχοντας ήδη καθιερωθεί στη Super League Interwetten.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον Βόλο έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ποδοσφαιρικό μάτι καταφέρνοντας να δημιουργούν κάθε σεζόν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Έτσι ανέβηκε άλλωστε ο πήχης, με τις σωστές επιλογές στο «χτίσιμο» της ομάδας τα καλοκαίρια. Δύο είναι τα στοιχήματα. Πρώτον, ο νεαρός Ισπανός τεχνικός, Γκιγέρμο Αμπασκάλ να μπορέσει να μεταδώσει στους παίκτες του την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει και δεύτερον, το σύνολο που έχει στα χέρια του με αρκετά νέα πρόσωπα να αποκτήσει ομοιογένεια. Αν αυτά συμβούν, τότε γιατί όχι ο Βόλος να μην πραγματοποιήσει μια ανάλογη πορεία με την περσινή. Και η λογική λέει ότι είναι στις δυνατότητές του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα