Στα 30 του, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν του Αρη πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής

Στα 30 του, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν του Αρη πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής

Βασίλης Βλαχόπουλος
Στα 30 του, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν του Αρη πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής

bet365

Λόγω ηλικίας, πρότερου αγωνιστικού βίου αλλά και της… βαριάς κληρονομιάς που κουβαλά, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της αποστολής της εθνικής Σουηδίας.

Ο Σουηδός αμυντικός του Άρη προφανέστατα πραγματοποίησε το όνειρό του με την κλήση που δέχθηκε από την εθνική Σουηδίας. Είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της αποστολής, αυτό πιστοποιείται μέσα από τον αριθμό των συνεντεύξεων που παραχώρησε στις τελευταίες ώρες. «Αυτός είναι το παιδί του Gary», αναφέρει ο σουηδικός Τύπος. Στην πραγματικότητα ο πατέρας του Γκάρι Σούντγκρεν με τη σπουδαία καριέρα σε Ισπανία και εθνική Σουηδίας (1994-2002) παρενέβη ελαχίστως στην καριέρα του. «Πάντα τον θαύμαζα. Είναι, ίσως, ο πιο ήρεμος πατέρας στον κόσμο. Δεν ενεπλάκη ποτέ στην καριέρα μου, πάντα μου έδινε χώρο για να κάνω αυτό που ήθελα. Δεν στάθηκε ποτέ στις γραμμές του γηπέδου για να μου φωνάξει, δεν μου είπε ποτέ ‘κάνει αυτό ή το άλλο’ και νομίζω ότι με τον τρόπο του με βοήθησε», είπε ο ίδιος ο Ντάνιελ Σούντγκρεν σε συνέντευξή του στην «aftonbladet.se». Δεν είπε ψέματα καθώς ο πατέρας του αποφεύγει να μιλά για την καριέρα του γιου του.

Ο Σούντγκρεν είναι από τα κεντρικά πρόσωπα γιατί θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της χώρας του έχοντας κλείσει το 30ο έτος της ηλικίας του, στην πραγματικότητα σε δύο μήνες θα πατήσει και τα 31. Συνήθως, σ’ αυτή την ηλικία δεν προσφέρεται σ’ έναν αθλητή η ευκαιρία να φορέσει το εθνόσημο στο στήθος. Βέβαια στην περίπτωση του δεξιού οπισθοφύλακα έπαιξαν ρόλο αρκετοί παράγοντες όπως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και το οποίο λίγο έλειψε να του «κόψει» την καριέρα.

Οι ενέσεις για την αραίωση του αίματος

«Ήταν η δυσκολότερη περίοδος στη ζωή μου και σίγουρα δεν ένιωσα ευχάριστα όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δεν θα ξαναέπαιζα ποδόσφαιρο. Παραδειγματίστηκα από έναν άλλον ποδοσφαιριστή, τον Κίμο Τίμονεν, ο οποίος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα αλλά κατάφερε να παίξει για κάμποσα χρόνια», είπε ο ίδιος. Περιγράφοντας την καθημερινότητά του είπε ότι… «κάθε βράδυ κάνω μια ένεση η οποία βοηθάει στο να αραιώνει το αίμα για να έχει φυσιολογική λειτουργία ο οργανισμός στη διάρκεια της ημέρας που ακολουθεί. Νιώθω απόλυτα φυσιολογικός και αποκαταστημένος. Εάν παραμελήσω το φάρμακο, μπορεί να επιστρέψει, αλλά είμαι προσεκτικός». Πρόκειται για τις ενέσεις που κάνει κάθε βράδυ για τον σκοπό που περιέγραψε ο ίδιος, μια φαρμακευτική αγωγή υψηλού κόστους.

«Ο Μάντζιος μου πρόσφερε δρόμο επιστροφής»

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ρωτήθηκε και για την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που πέρασε στον Άρη. Την ευθεία σύγκρουση με τον Μίκαελ Ένινγκ, τον παραγκωνισμό του και ουσιαστικά την αποβολή του από την ομάδα καθώς για μεγάλο διάστημα δεν προπονούταν με την ομάδα. Ο ίδιος προτίμησε να μιλήσει για τη σχέση του με τον τωρινό τεχνικό των «κίτρινων», τον Άκη Μάντζιο. «Μου είπε ‘γνωρίζω τις ικανότητές μου αλλά και ό,τι πέρασες στο παρελθόν. Σ’ έχω δει να παίζεις. Αν μ’ εμπιστευτείς θα έχεις την ευκαιρία σου και θα είσαι μέρος της ομάδας’. Μου πρόσφερε διέξοδο, μεταξύ μας δεν είχε συμβεί το παραμικρό και στην πραγματικότητα δεν είχα τίποτε να χάσω», είπε.

Στον επίλογο της συνέντευξης σκιαγράφησε τη σχέση του με την ΑΙΚ η οποία είναι στενή αλλά όχι τόσο για να τον οδηγήσει στην απόφαση επιστροφής στην ομάδα της Στοκχόλμης. Προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει εκτός Σουηδίας και ο Άρης ήδη έχει ενδιαφερθεί για την επέκταση του συμβολαίου του.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα