Τι μπορεί να δώσει ο Αλβες στον Απόλλωνα Σμύρνης (vid)

Newsroom
Τι μπορεί να δώσει ο Αλβες στον Απόλλωνα Σμύρνης (vid)

bet365

Ο διεθνής Πορτογάλος αμυντικός προβάρει τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και η επιστροφή του στην Ελλάδα αποτελεί αυτόματα «μεγάλο γεγονός».

Ετοιμος για το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Μπρούνο Αλβες είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Γνώριμός μας από την παλαιότερη θητεία του στην ΑΕΚ (2004/05) αλλά και φυσικά από τη σπουδαία καριέρα που έχει «γράψει» στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο 39χρονος δεν χρειάζεται συστάσεις.

Πρωταθλητής Ευρώπης το 2016 με την Εθνική του ομάδα, ο Πορτογάλος κατέκτησε τίτλους σχεδόν όπου και αν αγωνίστηκε (Πόρτο, Ζενίτ, Φενέρμπαχτσε), ενώ οι ατομικές του διακρίσεις μπορούν να... γεμίσουν ένα πολυσέλιδο βιβλίο. Ας δούμε λοιπόν τι «κερδίζει» η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (αναμένεται αύριο 4/9 στην Ελλάδα) με τη διαφαινόμενη προσθήκη του.

*Κακά τα ψέμματα μπορεί να γίνει κουβέντα για την ηλικία του. Σύντομα, στις 27 Νοεμβρίου πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος θα κλείσει τα 40 καθώς έχει γεννηθεί στις 27/11/1981. Ομως δεν πρέπει να λησμονούμε πως προέρχεται από μία «δύσκολη» και «απαιτητική» σεζόν. Πιο συγκεκριμένα «έγραψε» 19 ματς στη Serie A με την Πάρμα, όλα 90λεπτα και αρχηγός, ενώ «έχασε» ορισμένα λόγω κορονοϊού και για αυτό δεν μέτρησε περισσότερες συμμετοχές. Δηλαδή προέρχεται από μία «γεμάτη», σχετικά, σεζόν, σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα του κόσμου. Για την ιστορία πρόπερσι είχε 33, ξανά στη Serie A.

*Το ότι παρουσιάζεται... έφηβος ενισχύεται από 2 στοιχεία. Το πρώτο αφορά το ιστορικό των τραυματισμών του, καθώς από το 2018 μέχρι και πέρσι (δηλαδή τις τρεις τελευταίες σεζόν) που αγωνίζεται σε ένα «σκληρό» και «δύσκολο» πρωτάθλημα όπως το ιταλικό, μόλις 2 φορές έμεινε από περίπου 1 μήνα εκτός δράσης λόγω μυικού προβλήματος.

*Το έτερο αφορά πως τον Ιούνιο υπέγραψε διετές, παρακαλώ, συμβόλαιο με τη Φαλμαλικάο. Ο σύλλογος της πρώτης κατηγορίας της χώρας του (τερμάτισε πέρσι στην πρώτη 10άδα) ήθελε να τον αποκτήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όταν δηλαδή θα βαδίζει στα 42 του χρόνια και ενώ αρχικά έπεσαν οι υπογραφές, ύστερα από απόφαση του Αλβες η συμφωνία τους δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. «Μας το ζήτησε ο ίδιος και σεβαστήκαμε την επιθυμία του», είπε στις αρχές του Ιουλίου για το ζήτημα ο Ιβο Βιεϊρά, τεχνικός της Φαλμαλικάο.


*Μάλιστα παίκτες αυτού του επιπέδου παίζουν πολύ με το «μυαλό», όσο κλισέ και αν ακούγεται. Διαθέτει την εμπειρία να μην καταπονεί τον εαυτό του, να κατανέμει τις δυνάμεις του όπως πρέπει και «διαβάζοντας» τις φάσεις να παίρνει τις κατάλληλες τοποθετήσεις. Σε μία θέση όπως εκείνη του κεντρικού αμυντικού το συγκεκριμένο στοιχείο είναι πολλές φορές πιο σημαντικό από το να είσαι πιτσιρικάς.

*Για το αν έχει «κίνητρο ή όχι», η απάντηση προέρχεται από το στόμα του ίδιου, όταν περίπου 20 ημέρες πριν ρωτήθηκε από τα ιταλικά ΜΜΕ για το μέλλον του. «Περιμένω ένα πρότζεκτ που θα με πείσει. Στην ηλικία μου είναι πολύ σημαντικό να με εμπιστεύεται το κλαμπ. Προπονούμαι κανονικά και έχω σούπερ κίνητρο. Το μυαλό μου και το σώμα μου είναι έτοιμα να αγωνιστούν. Θέλω να συνεχίσω γιατί δεν μπορώ να τερματίσω την καριέρα μου με έναν υποβιβασμό (σ.σ. της Πάρμα)». Στην «εξίσωσή» του έχει μπει ο λεγόμενος «ποδοσφαιρικός εγωισμός» που σε παίκτες όπως τον Αλβες είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικός.

*Ο Απόλλων βάζει στα αποδυτήρια του έναν ποδοσφαιριστή με τρομακτικά μεγάλη εμπειρία, που μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες αλλά και εύκολες καταστάσεις, ανάλογα δηλαδή τα αποτελέσματα. Ας μην λησμονούμε πως και η υπερβολική ευφορία δεν κάνει κάλο. Παράλληλα ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα και γνωρίζει που έρχεται και τι θέλουν από εκείνον. Ο παράγοντας προσαρμογή έχει εκμηδενιστεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα