Διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και ερωτηματικά για το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και ερωτηματικά για το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και ερωτηματικά για το ρόστερ του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναλύει και σχολιάζει το ρόστερ του Δικεφάλου του Βορρά, κάνει τις παρατηρήσεις του, θέτει ερωτήματα και προχωράει σε μία σύγκριση και με τα ρόστερ άλλων μεγάλων ελληνικών ομάδων.

«Το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει ολοκληρωθεί». Αυτή η σκέψη είναι προτιμότερη από το να περιμένεις κάποια τελευταία προσθήκη και στο φινάλε να απογοητευτείς ακόμη περισσότερο… Αυτοί είναι! Πρόκειται για 29 παίκτες και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Θα το… πάμε απολύτως ποδοσφαιρικά και κατ’ αρχάς αξίζει να ξεκινήσουμε από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Είδα και ξαναείδα τις μεταγραφές Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Άρη και ΑΕΚ. Αν και πρόκειται για θεωρητικό συμπέρασμα, οι τέσσερις ομάδες έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό. Πώς ορίζω την ενίσχυση, ΠΡΙΝ καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Οι τέσσερις ομάδας «έχασαν» λίγους παίκτες από τον βασικό κορμό τους και φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει περισσότερους που θα μπορούν να πάρουν θέση βασικού. Δηλαδή…

Ο Άρης παραχώρησε μόνο τον Ρόουζ και πήρε Καμαρά, Ιτούρμπε, Εντιαγέ και ίσως έναν-δύο ακόμη «βασικούς».

Ο Ολυμπιακός έχασε Σα και Χολέμπας, άντε και τον Μπρούμα που βοήθησε στο τέλος. Πήρε όμως Ονιεκούρου, Λόπες, Βάτσλικ, Κουντέ και άλλους που μπορεί να γίνουν πρωταγωνιστές.

Ο Παναθηναϊκός, ποιον βασικό έχασε; Δεν ξέρω… Πήρε Παλάσιος, Βιτάλ, Λούντκβιστ και τερματοφύλακα.

Η ΑΕΚ έκανε πάρα πολλές αλλαγές. Απέκτησε αρκετούς εν δυνάμει βασικούς, αντί 3-4 από τους παλιούς της πρωταγωνιστές που… κούρασαν και κουράστηκαν.

Όλοι ενισχύθηκαν αρκετά. Στη θεωρία! Οφείλω να το επαναλάβω, αφού στο γήπεδο θα… δούμε τι ακριβώς θα παρουσιάσουν οι προπονητές. Κατά την άποψή μου και για διάφορους λόγους, ο Μάντζιος και ο Μιλόγεβιτς θα έχουν δύσκολο έργο στη διαχείριση.

ΠΑΟΚ

Και μέσα σε όλα αυτά… ο ΠΑΟΚ; Ο Δικέφαλος έχασε Τζόλη, Κρμέντσικ, Μπάμπα και Ουάρντα, ενώ απέκτησε έξι παίκτες (συν δύο δανεικοί που επέστρεψαν) από τους οποίους ο Ολιβέιρα θα αργήσει, ενώ όπως και να το δεις, οι Τέιλορ-Σιντκλεϊ αποτελούν ερωτηματικά. Επιπροσθέτως, οι προσδοκίες από Μπίσεσβαρ και Εσίτι που επέστρεψαν, δεν είναι και οι μεγαλύτερες Από όποια πλευρά και να εξετάσεις το ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι φανερό ότι η ομάδα ελπίζει και βασίζεται 100% στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πώς δηλαδή θα δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση σύνολο, το οποίο θα ανεβάσει όλους τους παίκτες κατά 20-30%

Πάμε και σε επιμέρους παρατηρήσεις γι’ αυτό το ΠΑΟΚτσήδικο ρόστερ…

Τους χωρίζουμε σε γραμμές και θέσεις και ξεκινάμε από τα στόπερ: Εγγύηση και σιγουριά και βάθος και… απ όλα με Βαρέλα-Κρέσπο-Μιχάι-Μιχαηλίδη και Ίνγκασον που… επανέρχεται. Δεν υπάρχει θέμα, ειδικά αν ο Ισλανδός επιστρέψει γερός και ακμαίος.

Πάμε στα αμυντικά χαφ: Κούρτιτς, Σβααμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Εσίτι και Τσιγγάρας. Αριθμητικά είναι πέντε παίκτες για δύο θέσεις. Ποιοτικά δεν είναι άσχημα, δεν είναι και τέλεια. Θα μπορούσε να είναι και καλύτεροι. Και εδώ όμως ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτος…

Προχωράμε στα φορ: Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσιας και από Φεβρουάριο μαζί ο Ολιβέιρα. Οκ! Το σοκ του τραυματισμού ενός πολύ καλού παίκτη, καλύφθηκε από την απόκτηση ενός γνώριμου. Καλά είναι και εδώ τα πράγματα…

Γυρίζουμε στους μεσοεπιθετικούς. Στους τρεις της ενδεκάδας πίσω από τον φορ. Εκεί παίζουν: Ζίβκοβιτς-Μουργκ στα δεξιά, Ελ Καντουρί-Μιτρίτσα στα αριστερά και Καγκάβα-Μπισεσβαρ-Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ. Αριθμητικά δεν υπάρχει πρόβλημα, ποιοτικά ο ίδιος ο βπαραδέχεται ότι έπρεπε να έχει και έναν καλύτερο παίκτη, ειδικά στον άξονα.

Πασχαλάκης-Ζίβκοβιτς

Πάμε και στο τέρμα: Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς; Τι να πεις και τι να γράψεις; Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει πρόβλημα. Πέρσι (και επιμένω ό τι σχόλιο και αν υπάρχει… εντός-εκτός και επί τα’ αυτά) σε μερικά ματς ο ΠΑΟΚ κατέβαινε… χωρίς τερματοφύλακα. Ο Λουτσέσκου τους στηρίζει και περιμένει πώς με αυτή την τυφλή –εξ’ αρχής- στήριξη, θα τους ανεβάσει σε ένα ποσοστό. Μακάρι…

Θέμα υπάρχει και στα πλάγια μπακ: Πολλά ερωτηματικά για τους Βιεϊρίνια-Ροντρίγκο-Τέιλορ-Σίντκλεϊ και Λύρατζη. Για τον Βιεϊρίνια θέμα είναι μόνο η διάρκεια, όταν αρχίσουν τα συνεχόμενα ματς. Ο Ροντρίγκο είναι σταθερός με χαμηλό ταβάνι, ο Λύρατζης ανεβαίνει σταδιακά και μένουν Τέιλορ-Σίντκλεϊ που… κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει.

Αυτά είναι τα ερωτηματικά που μπορώ και να τα κάνω ακόμη πιο συγκεκριμένα…

  • Θα καταφέρει ο Λουτσέσκου να ξαναπάρει (πολλά) πράγματα από Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς που τον δικαίωσαν σε περασμένες σεζόν;
  • Θα βγουν μεταγραφικά τα στοιχήματα εξ Ουκρανίας με Τέιλορ και Σίντκλεϊ;
  • Ο Καγκάβα τι θα παρουσιάσει; Θα έχει εικόνα ενεργού-ποιοτικού παίκτη ή θα είναι και πάλι απόμαχος όπως πέρσι; Το ερώτημα μεγαλώνει πολύ περισσότερο μετά την χθεσινή απόφαση να μην δηλωθεί στην Ευρώπη!
  • Έχει αρκετή ποιότητα και ταχύτητα, αλλά και έκρηξη και εντάσεις ο ΠΑΟΚ στο κέντρο, μεσοαμυντικά και μεσοεπιθετικά; Ερωτηματικά μεγάλα οι: Ντόουγκλας-Εσίτι, Μπίσεσβαρ.

Καγκάβα

Αυτά βλέπω, γι’ αυτά αναρωτιέμαι. Για το μόνο που είμαι βέβαιος είναι ότι ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο και ομάδα να φτιάξει με συγκεκριμένη ταυτότητα και να τους διαχειριστεί όλους με άψογο τρόπο κερδίζοντας το μέγιστο από την απόδοσή τους, αλλά και να τους εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή που είναι απαραίτητη σε ομάδα η οποία διεκδικεί υψηλούς στόχους. Αυτός είναι το πολύ μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ, αυτό είναι το απόλυτο πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων, εκτός Ολυμπιακού που εδώ και χρόνια έχει τον ίδιο επιτυχημένο προπονητή, έστω και αν σιγά-σιγά μπαίνει στην τελευταία του χρονιά και φθείρεται.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο από την άλλη εβδομάδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.