Τι μπορεί να ψάξει ο Άρης στην αγορά των ελεύθερων;

Τι μπορεί να ψάξει ο Άρης στην αγορά των ελεύθερων;

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τι μπορεί να ψάξει ο Άρης στην αγορά των ελεύθερων;

bet365

Μεγάλη ανάγκη δεν έχει διαπιστωθεί, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Άρης είναι αδιάφορος για τις περιπτώσεις που υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά.

Μέσα από τις εννιά μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, είναι ευδιάκριτο το υψηλό επίπεδο πληρότητας που παρουσιάζει ο Άρης έχοντας τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές σε δύο θέσεις. Αυτή η πληρότητα δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο περαιτέρω κινήσεων μέσα από την αγορά των ελεύθερων παικτών, ούτε φυσικά ότι τον αφήνει αδιάφορο. Οι αναζητήσεις συνεχίζονται ομοίως και ο έλεγχος της κάθε προτεινόμενης περίπτωσης με τη διαφορά όμως ότι πλέον σκέφτεται την ενίσχυση (μάξιμουμ) σε δύο θέσεις.

Μέσα από το εύρος των κινήσεων είναι προφανές ότι ο Άρης έδωσε έμφαση στην επιθετική γραμμή καθώς για την ενίσχυσή της προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων παικτών. Βέβαια, αν συγκρίνει κανείς την αμυντική γραμμή που αγωνιζόταν πέρυσι με την αντίστοιχη που προβλέπεται να παρατάσσεται φέτος, θα διαπιστώσει ότι έχουν αλλάξει τα 3/4 των παικτών. Μοναδικός παραμένοντας είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας καθώς στο αντίστοιχη αριστερό ο Λούμορ έχει βασικό ρόλο ενώ το βασικό δίδυμο των στόπερ είναι οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο.

Του λείπει ο «καθαρός» επιτελικός μέσος

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού διαφοροποιήθηκε και το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας καθώς αυξήθηκε ο προϋπολογισμός χάριν της ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ. Αυτό περιλάμβανε την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου (σ. σ. υπήρχε προφορική συμφωνία με τον Ραφίκ Γκιτάν αλλά η Ρεν αρνήθηκε να τον αποδεσμεύσει) αλλά είναι η μοναδική κίνηση που δεν έγινε απ’ όσες προβλέπονταν βάσει σχεδίου. Κι έτσι ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές του Άρη που δε νιώθει την ανάσα κάποιου άλλου υπό την έννοια ότι δεν προστέθηκε ποδοσφαιριστής που μπορεί (δημιουργικά) να κάνει τη δουλειά του Αργεντίνου. Κατά συνθήκη, στη θέση του επιτελικού μέσου χρησιμοποιήθηκαν τόσο ο Μπρούνο Γκάμα όσο και ο Ματέο Γκαρσία. Ο πρώτος έδειξε ότι προτιμά το αριστερό άκρο της επίθεσης ενώ ο δεύτερος – πλην του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα Playoffs – είχε δυσκολίες ανταπόκρισης.

Ο Μπερτόγλιο

Στα φιλικά παιχνίδια, ο Άκης Μάντζιος έδειξε την πρόθεση χρησιμοποίησης του Χουάν Ιτούρμπε στη συγκεκριμένη θέση καθώς έχει το κράτημα μπάλας, την ταχύτητα αλλά και την τεχνική κατάρτιση, όχι όμως και την πάσα του Μπερτόγλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Άρης δεν έχει… εγκαταλείψει την αγορά και θα εξετάσει κάθε διαθέσιμη περίπτωση επιτελικού μέσου.

Μικρότερη η ανάγκη για στόπερ

Είναι η δεύτερη θέση στην οποία ενδεχομένως να τεθεί ζήτημα ενίσχυσης. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαθέσιμες περιπτώσεις στην αγορά και φυσικά από τον οικονομικό παράγοντα. Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης είχε βγει στην αγορά αναζητώντας δύο κεντρικούς αμυντικούς. Ο ένας αποκτήθηκε (σ. σ. Γιάκουμπ Μπράμπετς), για τον δεύτερο υπήρξαν συζητήσεις οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Σαφέστατα όμως οι «κίτρινοι» έδειξαν τις προθέσεις τους μέσα από την ενεργητικότητά τους στην αγορά. Μεγάλη ανάγκη δε νιώθουν καθώς συμπεριλαμβανομένων των Μπεναλουάν, Δεληζήση έχουν τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς.

Υπάρχει και η απόφαση του CAS

Βέβαια, όλες οι κινήσεις γίνονται και υπό το δεδομένο της αναμονής της απόφασης του CAS επί της προσφυγής που κατέθεσε ο Άρης για την ακύρωση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι «κίτρινοι» προφανώς είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη το ενδεχόμενο αρνητικής απόφασης, άρα να θωρακίσουν τους εαυτούς τους σε περίπτωση που χάσουν τη δυνατότητα ενίσχυσης στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους. Κι αυτό το στοιχείο έχει τη σημασία του στο πώς θα κινηθούν στην ελεύθερη αγορά.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα