ΑΕΚ: Το ταξίδι Κονέ - Παπαδημητρίου και η παρέμβαση Μελισσανίδη στο «deal» με Τσούμπερ

ΑΕΚ: Το ταξίδι Κονέ - Παπαδημητρίου και η παρέμβαση Μελισσανίδη στο «deal» με Τσούμπερ

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Το ταξίδι Κονέ - Παπαδημητρίου και η παρέμβαση Μελισσανίδη στο «deal» με Τσούμπερ

bet365

Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου έκαναν τα πάντα για να πείσουν τον Στέφεν Τσούμπερ να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα», ενώ καθοριστική στο «deal» ήταν και η παρέμβαση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι τυπικές διαδικασίες απομένουν προκειμένου ο Στέφεν Τσούμπερ, ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο για την Ελλάδα, να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. Ο 30χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα της Κυριακής (29/08) θα ανακοινωθεί κι επίσημα από τους «κιτρινόμαυρους».

Όπως τονίζεται από την ΑΕΚ, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στη συμφωνία με την Άιντραχτ, η οποία ήταν σε ισχύ από την περασμένη Πέμπτη (26/08), ωστόσο ενεργοποιήθηκε από την στιγμή που η Ένωση συμφώνησε και με την πλευρά του παίκτη.

Το πρωί της Παρασκευής (29/09) η ΑΕΚ ενημερώθηκε από τον Τσούμπερ, ότι επιθυμία του είναι να πάρει λίγο χρόνο ώστε να εξετάσει τις επιλογές του, καθώς επανεμφανίστηκε η Βενέτσια, ενώ είχε και την πληροφορία ότι μπορεί να κάνει κίνηση προς την Άιντραχτ και η Τορίνο, από την Serie A.

Ωστόσο, η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Οπως ενημερωθήκατε από το Gazzetta, Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου ταξίδεψαν την Παρασκευή (27/08) στη Φρανκφούρτη προκειμένου να διευθετήσουν τα ζητήματα που παρουσιάστηκαν και να τελειώσουν τη μεταγραφή του Στέφεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ.

Επίσης, με την ολοκλήρωση του Euro, ο Τσούμπερ είχε εκφράσει την επιθυμία του στον ατζέντη του να αποχωρήσει από την Άιντραχτ λέγοντας του πως: «Ονειρό μου η Serie A και η Premier, σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα θέλω να μου βρεις ομάδα». Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είδαν προβληματισμένο τον Τσούμπερ, ο οποίος τους τόνισε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, γνωρίζω ότι στην ΑΕΚ θα παίζω για τίτλους και έχω την προοπτική του νέου γηπέδου, αλλά το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το όνειρό μου και είμαι σίγουρος ότι σε όποια ομάδα και αν πάω θα καταφέρω σύντομα να συνεχίσω σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ».

Η καθοριστική παρέμβαση του Μελισσανίδη

Κάπου εκεί ήρθε και η παρέμβαση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/08) επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Τσούμπερ.

«Ο παίκτης αυτός θα έρθει στην ΑΕΚ, δεν κάνω πίσω, αλλά βασική προϋπόθεση είναι ότι αυτό θα τελειώσει απόψε» του τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια έδωσε το «οκ» για να ξεπεραστούν τα... πάντα σε ό,τι του ζητήθηκε. Στη συνέχεια Κονέ και Παπαδημητρίου αργά το βράδυ του Σαββάτου (28/08) κι έπειτα από συνεννόηση με τον μάνατζερ του παίκτη, επισκέφθηκαν το σπίτι του Τσούμπερ, για τις τελικές συζητήσεις, με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να πείθεται όλο και περισσότερο για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

«Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με τρέλαναν»

Ο Τσούμπερ ήταν ενθουσιασμένος με τα όσα του παρουσίαζαν οι Κονέ και Παπαδημητρίου λέγοντας στον μάνατζερ του ότι: «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με τρέλαναν. Πρώτη φορά μια ομάδα μου δείχνει με τέτοιο τρόπο ότι με θέλει. Δεν έχω εισπράξει ποτέ τόσο σεβασμό και τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου». Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ του απάντησαν πως: «Εμείς εισιτήριο επιστροφής δεν έχουμε, θα μείνουμε εδώ μέχρι να σε πάρουμε μαζί μας στην Αθήνα».

Ο μάνατζέρ του εκτίμησε ότι ήταν καθοριστική η παρουσία των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Φρανκφούρτη, αλλιώς ίσως να είχε πάρει μέσα στην Παρασκευή (27/08) απόφαση για Βενέτσια.

«Το ζήτημα για το παιδί δεν είναι οικονομικό, ξέρει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και ότι δεν έχει σχέση με τη Βενετσια σαν ομάδες, το ζήτημα για το παιδί είναι το πρωτάθλημα» ήταν η ατάκα του μάνατζερ του.

Οπως τονίζεται από μεριάς ΑΕΚ αυτή ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταγραφή της ομάδας τα τελευταία χρόνια που δουλευόταν πάνω από 15 μέρες και έκλεισε με την Ένωση να αποτρέπει την οποία σκέψη για... δυσάρεστες ανατροπές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα