Κάνιας στο Gazzetta: «Στο τέλος της χρονιάς να λέω για τα ωραία πράγματα που έζησα στον Ιωνικό»

Θοδωρής Βασίλης
Κάνιας στο Gazzetta: «Στο τέλος της χρονιάς να λέω για τα ωραία πράγματα που έζησα στον Ιωνικό»

bet365

Ο Χοσέ Κάνιας στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ιωνικού μίλησε στο Gazzetta για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, για τη νοοτροπία που φέρνει στην ομάδα, για την αγάπη του για την Ελλάδα καθώς και για τα ματς με την άλλοτε ομάδα του τον ΠΑΟΚ.

Σπίτι είναι εκεί που κατοικεί η καρδιά και για τον Χοσέ Κάνιας η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ να είναι στην καρδιά του. Οπότε όταν ήρθε το κάλεσμα του Ιωνικού ήξερε ότι έπρεπε να πει το ναι επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια. Και μπορεί να μην είναι τα μεγαλεία του ΠΑΟΚ, αλλά για τον Κάνιας δεν αλλάζει κάτι.

Άλλωστε, η νοοτροπία παραμένει η ίδια. Να δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα και τους συμπαίκτες του να πετύχουν τον στόχο τους. Ο 34χρονος Ισπανός μέσος ανακοινώθηκε κι επίσημα από τους Νικαιώτες και μάλιστα είδε για πρώτη φορά από κοντά τη νέα του ομάδα στη Νέα Σμύρνη στο φιλικό με τον Πανιώνιο.

Το Gazzetta τον συνάντησε στο περιθώριο του αγώνα και ο Κάνιας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ιωνικού τονίζοντας πως ήρθε αποφασισμένος με την εμπειρία και τη νοοτροπία του να βοηθήσει την ομάδα. Ξεκαθάρισε πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να είναι απόλυτα έτοιμος ενώ αναφέρθηκε και στα δύο ιδιαίτερα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά τα συναισθήματα σου για την επιστροφή σου.

«Αισθάνομαι καλά που βρίσκομαι ξανά εδώ. Θυμάμαι πολλά ευχάριστα πράγματα από την Ελλάδα και τώρα έρχομαι στον Ιωνικό και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να μπω ξανά στο γήπεδο και να παίξω ποδόσφαιρο».

Μια νέα πρόκληση στην καριέρα σου ανοίγεται στην καριέρα σου, διαφορετική από αυτή που είχες συνηθίσει στην Ελλάδα όταν αγωνιζόσουν στον ΠΑΟΚ, αφού ο βασικός στόχος του Ιωνικού είναι η παραμονή.

«Είναι ακόμα νωρίς. Μόλις ήρθα στην ομάδα. Θα πρέπει να μπω στο γκρουπ να προπονηθώ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και να δούμε τι στόχους μπορούμε να βάλουμε την φετινή σεζόν. Γνωρίζω ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αλλά εμείς θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και στο τέλος να δούμε αν τα καταφέραμε».

Στον Ιωνικό φέρνεις χρόνια εμπειρίας και μπορείς να αποτελέσεις τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου ο άνθρωπος που θα βοηθήσει μια ομάδα που έλειπε τόσα χρόνια από την μεγάλη κατηγορία;

«Θα προσπαθήσω όσο μπορώ κι εγώ με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα, τον σύλλογο όπως μπορώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε κάθε ματς θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και να συμβάλουμε όλοι μαζί ώστε να δημιουργήσουμε μια καλή κι ενωμένη ομάδα. Και αυτή ήταν η νοοτροπία μου πάντα, να αποτελώ μέλος μιας ομάδας που θα έχει ένα κοινό στόχο, που θα δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό, και αν το καταφέρουμε αυτό τότε πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Χοσέ Κάνιας

Αγωνιστικά σε τι κατάσταση βρίσκεσαι είσαι έτοιμος να μπεις άμεσα στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα κι ελπίζω σε αυτές τις δυο εβδομάδες που έχω μπροστά μου μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι απόλυτα έτοιμος και να με υπολογίζει κανονικά ο προπονητής μου».

Με τον προπονητή σου έχεις μιλήσει καθόλου;

«Ναι έχω μιλήσει αλλά ακόμα είναι αρχή. Είμαι εδώ για να βοηθήσω από αύριο θα μιλήσουμε ξανά να γνωριστούμε καλύτερα τόσο με τον κόουτς όσο και με τους νέους μου συμπαίκτες για να μάθω τα πάντα για τους ρόλους του καθενός στην ομάδα».

Ο Ιωνικός είναι μια ιστορική ομάδα που έχει βγει και στην Ευρώπη, αλλά έλειπε πολλά χρόνια από την μεγάλη κατηγορία. Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα που προέρχεται από την SL2 η μετάβαση στην μεγάλη κατηγορία αφού πλέον οι απαιτήσεις αλλάζουν;

«Ειναι δύσκολη πάντα η μετάβαση από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Γι αυτό και θα πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι. Πράγματι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους, να μην κάνουμε λάθη γιατί σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος δεν στα συγχωρεί. Νομίζω ότι αν επικεντρωθούμε στον στόχο μας θα φτιάξουμε μια καλή ομάδα και θα τα καταφέρουμε».

Στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρξουν δυο ιδιαίτερα ματς για σένα. Αναφέρομαι σε αυτά με την άλλοτε ομάδα σου τον ΠΑΟΚ.

«Όλοι γνωρίζουν την αγάπη και την εκτίμηση που έχω γι αυτή την ομάδα, όπως και για την Ελλάδα. Μου πρόσφεραν πολλά τα χρόνια που βρισκόμουν εδώ και δεν θα πάψω να τους αγαπώ. Ελπίζω βέβαια τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία (γέλια). Θα είναι ιδιαίτερα ματς για μένα. Ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του θα έχουν πάντα την αγάπη μου. Τους ευχαριστώ για τα πάντα και ειδικά τον κόσμο που δεν σταμάτησε να μου εκφράζει την αγάπη του τα χρόνια που βρισκόμουν στην ομάδα».

Canas

Τελικά δεν μπορείς να ζήσεις μακριά από την Ελλάδα;

«Βέβαια, την αγαπώ την Ελλάδα. Είναι μια ιδιαίτερη χώρα για μένα. Έζησα κάποια από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου με τίτλους και πορείες στην Ευρώπη, κι ελπίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα βρεθούμε ξανά κι εκτός από τον ΠΑΟΚ θα λέω και για τα ωραία πράγματα που έζησα με τον Ιωνικό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα